• Efektywność rynku ? Autor: ~Txy [31.0.65.*]
    Odpis który powinien już dawno być brany pod uwagę. Odpis 54 mln. Stricte księgowy. Koniec działalności w Rosji powinien być już dawno dyskontowany. Spadek 110mln w cap w 3h. Efektywność rynku lewar x2 po espi. To jedynie pokazuje jaki jest polski rynek kapitałowy. Większość short term pod wyniki, na podstawie kresek nie podejmując racjonalnych decyzji.
  • Re: Efektywność rynku ? Autor: ~Island69 [5.184.236.*]
    Wyleszczanie pięknie idzie
  • Re: Efektywność rynku ? Autor: ~Arthurius [94.172.219.*]
    Mnie odpowiada taki rynek, który jest z zasady nieefektywny, często nieracjonalny, jednak w dłuższym okresie czasu na ogół nie jest szalony. Tylko dlatego jestem w stanie regularnie zarabiać od 2011 r. grając po prostu kontrariańsko. Skupuję tanie, dobre spółki na spadkach. Czekam przeciętnie kilka - kilkanaście miesięcy na wzrosty rzędu 50 - 500% i sprzedaję małymi pakietami podczas tych wzrostów.

Ostatni mój bardzo dobry deal był na USSteel:

https://www.investing.com/equities/us-steel-corp

Skupowałem do wora podczas spadków między 20,00 a 17,50 USD/akcję, a teraz zaczynam sprzedawać powoli w okolicy 25,00 akcje kupione w okolicy 17,50.

Jeśli ktoś nie wierzy, wystarczy zajrzeć na forum BOWIM, gdzie pisałem o tej inwestycji.
  • Re: Efektywność rynku ? Autor: ~comann [46.76.134.*]
    No i co z tym...
  • Re: Efektywność rynku ? To jest ... Autor: ~Reżyser [62.122.119.*]
    Dnia 2022-08-26 o godz. 10:16 ~Arthurius napisał(a):
    > Mnie odpowiada taki rynek, który jest z zasady nieefektywny, często nieracjonalny, jednak w dłuższym okresie czasu na ogół nie jest szalony. Tylko dlatego jestem w stanie regularnie zarabiać od 2011 r. grając po prostu kontrariańsko. Skupuję tanie, dobre spółki na spadkach. Czekam przeciętnie kilka - kilkanaście miesięcy na wzrosty rzędu 50 - 500% i sprzedaję małymi pakietami podczas tych wzrostów.
    >
    > Ostatni mój bardzo dobry deal był na USSteel:
    >
    > https://www.investing.com/equities/us-steel-corp
    >
    > Skupowałem do wora podczas spadków między 20,00 a 17,50 USD/akcję, a teraz zaczynam sprzedawać powoli w okolicy 25,00 akcje kupione w okolicy 17,50.
    > >
    > > Jeśli ktoś nie wierzy, wystarczy zajrzeć na forum BOWIM, gdzie pisałem o tej inwestycji.

> To jest na fest ! I dobrze , no i co dalej ?! Po co to komu te wieści ...
[x]
GRENEVIA 0,00% 3,27 2026-03-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.