• Artykuł o spółce Autor: ~satin [185.56.175.*]
    https://www.forbes.pl/biznes/vercom-jak-polacy-z-poznania-spelnili-amerykanski-sen/d33r9jx
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.236.200.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Artykuł o spółce Autor: ~insajder [188.124.188.*]
    Jestem pewny, że wykręcą EBITDA na poziomie 45 mln żeby sobie wypłacić premię. Z generowaniem gotówki może być gorzej, a co za tym z cena akcji. EBITDA oczywiście "znormalizowana" czyli wirtualna.
    Czyli jest tak jak mówiłem, EBIDTA się zgadza, premie będą. Warto sobie zadać pytanie czy MailerLite jest wart 355 mln zł? Spółka, która za trzy kwartały 2022 r. wygenerowała 57 mln przychodu. Proponuje zapoznać się ze sprawozdaniem finansowym, a nie tylko z agitką propagandową zwaną raportem kwartalnym.
  • Re: Artykuł o spółce Autor: ~bmch [194.105.132.*]
    Vercom generując 180 mln był wart miliard, a wejście do USA i Europy zachodniej też trzeba uwzględnić
  • Re: Artykuł o spółce Autor: ~analityk [93.174.30.*]
    Haha, Ty chyba nie wiesz co to adj. EBITDA? Nie rozumiem narzekania na ML przejęli spółka która dynamicznie rośnie, ma model Self service czyli bezobsługowej sprzedaży gdzie nie potrzebujesz sptrawdazy tylko upraszczając robisz marketing i pozyskujesz userow. To jest skala, dzięki temu przejmuje się kolejne rynki. Podoba mi się, ze w tym kierunki poszedł Vercom.
    Wiem co to jest EBITDA i wiem też, że nie uwzględnia kosztów finansowych. Jak zapewne wiesz, modele wyceny (DCF) uwzględniają coś takiego jak koszt kapitału. Jeśli nowy biznes będzie szybko rósł to inwestycja okaże się sukcesem. Żeby ocenić potencjał MailerLite już dzisiaj, to Vercom powinien podawać kluczowe metryki tego biznesu tj. ARPU, MRR i Churn. Jeśli uważasz, że idą w dobra stronę, to pokaż mi co Vercom ma wspólnego z MailerLite i gdzie są te efekty synergii? Wiem, że zarząd coś tam mówi o wprowadzeniu usług sms na rynku amerykańskim. Ja w to nie wierzę, że są w stanie konkurować z takimi firmami jak Twiilo.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [169.150.196.*]
  • Re: Artykuł o spółce Autor: ~spek [104.223.81.*]
[x]
VERCOM 0,16% 123,20 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.