• Spokojnie panowie Autor: ~Respawn [92.40.186.*]
    Takie kontrakty jak ten który ogłosili że kończą,budowa dróg S5 czy inne pojawią się jeszcze nie raz.
    Firma dlatego weszła na rynek gdyż jest pole do popisu, renomę zaczynają mieć kontrakty 46m czy więcej w tym roku zyski pójdą w górę z 3 do 6mln minimum i tu 50-100% będzie rosło z roku na rok
    Patrząc najbiedniej jak się da ,10zl za akcję za 3 lata na spokojnie ,300% to słaba inwestycja ? Rynek nowy technologia ciekawa przyszłość jest
    Za 10 lat to dobre 45zl widzę ,200mln warta firma ,jest do zrobienia jeśli zarząd czegoś nie spartoli
    Ktoś za dużo na Reddit czy insta siedział ostatnio chyba albo crypto się napatrzył .
    Jak dobrze pójdzie to na wcześniejsza emeryturę pójdę dzieki Eco ,cierpliwych pozdrawiam
  • Re: Spokojnie panowie Autor: trzyd [37.248.103.*]
    Niestety takie motywacyjne teksty trzeba będzie przez następne pół roku pisać :(

Spółka zapomniała, że weszła na giełdę, a tu liczą się powtarzalne wyniki, a nie zdarzenie jednorazowe jak zostanie zakwalifikowany nagły zysk w IV kwartale - tym bardziej, że wszyscy o nim już teraz wiedzą.
    Jak się wszyscy rzucą do sprzedawania pod wyniki to wcale nie jest powiedziane, że to się wzrostami skończy.

Ruch z tą zaliczką to jedno z głupszych rozwiązań jakie widziałem. Jedną złą decyzją zamurowali kurs na dłuższy czas.
  • Re: Spokojnie panowie Autor: ~Jerry [89.67.179.*]
    Twoim zdaniem obecna wycena jakim zyskom netto za rok odpowiada?
  • Re: Spokojnie panowie Autor: ~Www [37.109.33.*]
    Jaki nagły zysk o czym ty pier człowieku w tamtym roku było to samo to jest charakterystyka branży i rozliczania kontraktów
  • Re: Spokojnie panowie Autor: trzyd [37.248.103.*]
    Twoim zdaniem obecna wycena jakim zyskom netto za rok odpowiada?

Co do wyceny długoterminowej to mam mieszane odczucia. Zarabiam dość dobrze na inwestycjach, ale widzę dużą różnicę w wycenach spółek, które mają stabilny co-kwartalny wzrost przychodów/zysków np Kety, od takich, które pokazały duży zysk w jednym kwartale - bez pewności, że powielą go w następnym.

Oczywiście jestem akcjonariuszem spółki i dobrze ją oceniam pod kątem perspektyw. Tyle, że dziś i za 5 miesięcy będziemy się modlić, aby ktoś kupił akcje spółki za 2,5-2,6zł, czyli cene która jeszcze 2-3 tygodnie temu była niedostępna. Wynika to jeszcze raz - jedynie z faktu, iż spółka w kontrakcie zobowiązała się do płacenia zaliczek, które same w sobie nie są złe, ale pod te zaliczki wystawiane są FV, które zaliczane w koszty uwalają cały kwartalny zysk.

Każdy z nas, gdyby wiedział, że spółka wyzeruje zysk w następnych kwartałach - oczywiście zainwestowałby po raz kolejny, ale pół roku później ...
    Ja rozumiem ,że upały dają się we znaki ale są jakieś granice absurdu analiza giełdowa porównawcza Kęty wycena 5,5 miliarda że spółka z wycena 14 milionów która i tak jak pokazują wyniki rozwija się w olbrzymim tempie a od dwóch lat zarabia 2 banki na czysto i ma C/Z 7
  • Re: Spokojnie panowie Autor: trzyd [46.169.222.*]
    Człowieku nie wypowiadaj się pod moimi postami. Wisisz na takim "haku", że każda informacja, która nie wynosi spółki pod niebiosa doprowadza Cię do szału. Ignoruj moje posty bo na zawał zejdziesz.

Daj pisać ludziom, którzy mają wyważone podejście.
    Cenzure możesz sobie u kolegi ze wschodu praktykować.
  • Re: Trzyd Autor: ~Inwestor [31.0.93.*]
    Masz ode mnie bana, bo się pysznisz. Bądź skromny., a Pan Bóg ci pomnoży.
    Porównywanie do spółki z wycena 5,5 miliarda społeczki wycenionej na 14 milionów nazywasz wyważonym podejściem to jest amatorszczyzna coś się tak tym hakiem przejął masz jakieś kompleksy ja nie wnikam jaką masz średnia i czy w ogóle masz akcje .
  • Re: Spokojnie panowie Autor: trzyd [46.169.222.*]
    Przeczytaj jeszcze raz -

Porównywałem spółki osiągające stabilny zysk co-kwartalny ze spółkami, które pokazują duży zysk w jednym kwartale. Podałem przykład tego typu spółki np. Kęty, a drugiej nie podałem:
    ... ale widzę dużą różnicę w wycenach spółek, które mają stabilny co-kwartalny wzrost przychodów/zysków np Kety, od takich, które pokazały duży zysk w jednym kwartale - bez pewności, że powielą go w następnym.

Co więcej napisałem:
    Oczywiście jestem akcjonariuszem spółki i dobrze ją oceniam pod kątem perspektyw

Jedyne co napisałem wg Ciebie "strasznego" choć cały czas tak myślę:
    Każdy z nas, gdyby wiedział, że spółka wyzeruje zysk w następnych kwartałach - oczywiście zainwestowałby po raz kolejny, ale pół roku później ...

No strasznie złe rzeczy napisałem :(
    Ta spółka w 2018 roku miała 1,5 miliona przychodów od dwóch lat zarabia po 2 miliony netto a przychody wzrosły do 8 milionów to są setki procent jak na skalę tej spółki a nie na raporty kwartalne czy miesięczne bez jaj i to tyle to jak to można z Kętami zestawiać
[x]
ECO5TECH 0,00% 1,37 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.