• 99 groszy Autor: ~Endomondo [45.84.121.*]
    Tak czytam czasami te żale wylewane na forum i coś chciałem dodac od siebie Akcje ttzeba kupować jak są tanie a sprzedawać jak drogie. Mamy tu najlepszy przykład kurs 6 groszy akcje leżą tylko brać. Ale ludzie wola wziąć za 21 groszy na wzroście na cóż takie życie.. Cierpliwi poczekają na dobre wiadomości. Wtedy będziemy na innym poziomie cenowym.

Ja jestem b pozytywnie Zaskoczony wynikami LP. Będzie ewentualnie na wdrożenia.... To b dobra wiadomość
  • Re: 99 groszy Autor: ~Maniek [46.204.12.*]
    Ale czym się przejmujesz im mniej ulica kupi na tym poziomie to lepiej dla tych co mają kupione po 6,7 gr. Później grubasek wciągnie kilka razy po 400,500k papieru to się obudzą.
  • KRS Autor: ~Endomondo [45.84.121.*]
    W sumie masz rację mnie. Interesuje tylko kiedy KRS zarejestruje wreszcie nowa emisje. Coś to wolno idzie
  • Re: 99 groszy Autor: ~sza [185.234.241.*]
    CICHO sza
  • Re: 99 groszy Autor: ~Der [176.96.150.*]
    Najlepiej wydrukować dla znajomych po niskim kursie .... bez konieczności kupowania na giełdzie od ludzi .... i wówczas sprzedawać bo kursie giełdowym
  • Re: 99 groszy Autor: ~Der [176.96.150.*]
    Tylko że bez inf robią 99 groszy I bez inf robią 6 groszy. Jedynie to robią emisję dla znajomych bez praw dla wszystkich. Same dziwne rzeczy i KNF i GPW zezwalaj im na wszystko
  • NWZA Autor: ~Endomondo [45.84.121.*]
    Każdy akcjonariusz może wziąć udział w WZA i NWZA

Każdy akcjonariusz może złożyć protest i zażądać wpisania go do protokołu ale trzeba podać swoje dane imię nazwisko adrs nr pesel

To nie GPW czy KNF decydują o emisjach i jej warunkach ale zgromadzenie akcjonariuszy i częściowo zarząd

Jeśli się nie bierze udziału tyko biadoli na forum to ma to znaczenie jedynie symboliczne.

Ja również uważam że emisje powinny być bardziej przejrzyste ale jest pewne prawdopodobieństwo że spółka skończyła z dotychczasową praktyka.

I że już więcej emisji nie będzie. Szkoda ze nie znalazł się odważny i nie powtórzono manewru z D24 wtedy byłoby inaczej ale jest jak jest.

Pamiętajcie to my współdecydujemy i losach spółki trzeba mieć tylko odwagę
  • Re: NWZA Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2022-08-17 o godz. 20:32 ~Endomondo napisał(a):
    > Każdy akcjonariusz może wziąć udział w WZA i NWZA
    > >
    > > Każdy akcjonariusz może złożyć protest i zażądać wpisania go do protokołu ale trzeba podać swoje dane imię nazwisko adrs nr pesel
    > >
    > > To nie GPW czy KNF decydują o emisjach i jej warunkach ale zgromadzenie akcjonariuszy i częściowo zarząd
    > >
    > > Jeśli się nie bierze udziału tyko biadoli na forum to ma to znaczenie jedynie symboliczne.
    > >
    > > Ja również uważam że emisje powinny być bardziej przejrzyste ale jest pewne prawdopodobieństwo że spółka skończyła z dotychczasową praktyka.
    > >
    > > I że już więcej emisji nie będzie. Szkoda ze nie znalazł się odważny i nie powtórzono manewru z D24 wtedy byłoby inaczej ale jest jak jest.
    > >
    > > Pamiętajcie to my współdecydujemy i losach spółki trzeba mieć tylko odwagę

świetny post, bardzo merytoryczny.
    w zasadzie do przypięcia w każdej grupie, gdzie jak widać choćby na forum bankiera - większość to płaczki
  • Re: NWZA Autor: ~Endomondo [45.84.123.*]
    Widząc brak znajomości przepisów ewidentną głupotę czy manipulacke trudno nie zareagować.

Niektórym GPW czy KNF kojarzy się z socjalistycznym rządem który o wszystkim decydujeniza wszystko odpowiada.

Na moje oko ci którzy sprzedawali powyżej 10 12 groszy jesscze nie odkupili ja będę dalej skumulował jak tylko będę miał kasę i podniosą progi. Jak się uda to może być najlepsza inwestycja ostatnich lat ale trzeba czasu. Po obrotach ich poznacie to warto pamiętać.

Teraz pewnie dalsze opadanie kursu przed zakupami my nie mamy dostępu do pełnych i formacji a ja nie jestem naiwny i wiem że zawsze są równi i równiejsi nam pozostaje czasem kupić drożejj ale czekać
  • Re: NWZA Autor: ~Maniek [89.64.42.*]
    Ja śmiało rok sobie poczekam ale wiem że na pewno na tej spółce zarobię dobre pieniądze. Ja też cały czas powoli dobieram zobaczymy czy zrzucą znowu na 0.05...
  • Re: NWZA Autor: ~der [89.171.116.*]
    dokładnie zrzucają bez opamiętania, jesli to te z emisji to powinien się KNF i GPW przyglądnąć spółce której kurs spada z 99 groszy na 6 gr. W sumie to normalne na naszej giełdzie..... Nie gorzej jest na społkach wig20. Czysty kabaret ale ram graja na kontrakty i kurs ich interesuje tylko pod kontrakty wiec lepiej grac na spadki bo pewniejszy zysk na kontraktach. ....
  • Re: NWZA Autor: ~Maniek [89.64.42.*]
    Ale co ty gadasz widzisz jakie ilości idą a Ty gadasz że się wysypują z nowej emisjii.Głupoty piszesz od kilku miesięcy i ciągle to samo. Sprzedaj że strata albo dobierz i poczekaj na zysk a nie marudź .
  • Mają cel Autor: ~Endomondo [185.207.114.*]
    Zrzucają bo chcą kupić.

Jeśli byśmy w 5 osób mieli np 3 mln PLN nawet mniej to można wywindować kurs na 30 groszy bez problemu.

GPW się może przyglądać ale co to da. Ttzeba się zastanowić czy chce się kupować czy sprzedawać.

Oni podjęli decyzję pół roku temu że sprzedadzą teraz mają mały problem. Mają kasę ale trzeba też zachęcić ludzi do sprzedaży. Wzrosty nie zachęcają do sprzedaży. Prowadzi się taka misterna grę która generalnie daje dobre rezultaty ale pod warunkiem że grupa cwaniaków się nie podłącza bo jak każdy skubnie 1 lub 2 3 czy prawie 5 procent akcji dopuszczonych czyli około powiedzmy miliona akcji czy 5 mln akcji to zaczyna się problem.

Wyrzucili 30 do 35 mln akcji mają ok 4.mln w gotówce. Fajnie jest jak uda się to odkupić za milion lub dwa. No ale jest problem ktoś skubnal 5.mln po około 7 groszy i nie chce oddać ktoś inny milion i robi się problem.

To tak w skrócie.. Ale mądrzy wiedzą. Oni się boją zrobić wirówki na tym poziomie bo każdy mzoe wtedy dokupić a po ostatnim raporcie chętnych do oddawania za darmo może zabraknąć będą musieli się pozbyć resztek swoich akcji. No cóż oni pewnie się bardziej domyślają kiedy będą dobre komunikaty i jak nie będą mieć wyjścia to podniosą kurs żeby jednak mieć akcje w godzinie wybicia. Po obrotach ich poznacie.

Najważniejsze to kwestia podstawowa czyli czy ktoś zacznie kupować duże ilości granulatu wtedy mamy 30 groszy na dzoen dobry i tyle w temacie

Każdy robi jak chce.
    Tylko dajcie spokój z jakimś pozwalaniem.
    Jeden miał. Pecha kupił po. 99 groszy drugi szczęście kupił po 7. A może ja mam też pecha bo spadnie do 4 tego nie wiem. Jak spadnie będę zalowal że nie kupiłem taniej że jednak zaryzykowałem
  • Re: Mają cel Autor: ~der [89.171.116.*]
    sprzedawać nie mam co ale od długiego czasu przyglądam się aby coś kupić tutaj ale ile mysle kupić to leci ostro w dół i tak od 99 groszy..... może mi się wydaje ale może zejdą do 3-4 groszy .... szkoda tylko ze KNF i GPW pozwalają im wprowadzać w rynek kosmiczne ilości akcji wydrukowane bez praw dla wszystkich
  • Re: NWZA Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2022-08-19 o godz. 12:08 ~der napisał(a):
    > dokładnie zrzucają bez opamiętania, jesli to te z emisji to powinien się KNF i GPW przyglądnąć spółce której kurs spada z 99 groszy na 6 gr. W sumie to normalne na naszej giełdzie..... Nie gorzej jest na społkach wig20. Czysty kabaret ale ram graja na kontrakty i kurs ich interesuje tylko pod kontrakty wiec lepiej grac na spadki bo pewniejszy zysk na kontraktach. ....

nie no JASNE - OBRÓT NA TERZ 33tys.
    rzeczywiście zrzut BEZ OPANIĘTANIA.

jaką wy kasą gracie na giełdzie, ze to robi wrażenie?
[x]
CTEGROUP 13,33% 0,02 2026-05-13 12:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.