Spółka z wyceną bazującą na marzeniach akcjonariuszy o fortunie.
Wyniki za I kwartał uratowane jedynie dzięki dotacji, wyniki za II kwartał gorsze r/r wytłumaczone jakąś "zaliczką". Jeżeli terminarz budowy się posypie tej dużej inwestycji (co się bardzo często zdarza), na dobre wyniki przyjdzie czekać roku lub dłużej. Płynność taka, że wyjście z 10 tys akcji uwala kurs o 10-15%.
Już widzę jak po roku takiej lipy z obietnicami bez pokrycia ktoś będzie chciał włożyć większe pieniądze do spółki z której nie da się wycofać kapitału większego niż kilka tys zł.
spółka zarabia ponad 2 bańki rocznie przy wycenie 14 milionów C/Z 7 i ma rekordowy portfel zamówień wiemy ,ze jej nie chcesz kupić tylko tak sobie napisałeś posta
w budowlance chcesz się kwartałami łapać wystarczy spojrzeć w bilans marzenie wiem ze niech chcesz kupić i tylko tak piszesz co nie ha ha czekamy na rozliczenie rekordowego kontraktu
Raport roczny w lutym lub marcu. O tej inwestycji wszyscy wiedzą i się nikt na akcje nie rzuca. Na co ty liczysz w tym marcu? Pokażą dobry wynik i co? Myślisz, że ktoś zainwestuje bo to się wydarzy ponownie? Ludzie inwestują pod przyszłość, a nie przeszłość. Ubrali Cię widzę bardzo ciepło na tą zimę
Mnie się wydaję, ze ktoś za szybko wyszedł i to pewnie po niższych cenach, a teraz ma dylemat, czy odbierać drożej. W bezinteresowność nie wierzę, że ktoś próbuje ostrzec przed czym ? Portfel zamówień wiele mówi o potencjale, wycena jak na nasze warunki też nie jest wygórowana. Zacznie spływać kasa z zamówień, wtedy już będzie troszkę późno na odkupienie, więc ktoś stara się nieźle namącić nie tylko na forum, ale też w notowaniach. Takie jest moje zdanie, można się z nim zgodzić lub nie.
Ale ogólnie piszesz to z dobrego serca,martwisz się o czyjeś pieniądze, wisisz po 3,70, kupiłeś po 2 i sprzedałeś po 2,30 i chcesz znowu odebrać ale się boisz drożej niż sprzedałeś, czy o co Ci chodzi ? Co cię martwi czyjas kasa ? Masz szklana kule i dzielisz się wiedzą? Czy poprostu trollujesz bez akcji ?