Panowie, spokojnie. Płynność tutaj taka sobie, więc wystarczy jeden zbyt nerwowy sprzedający i kurs leci. Żeby notowania jakoś istotnie wzrosły potrzebni są nowi inwestorzy. A nowi inwestorzy bywają leniwi. Nie analizują perspektyw ani nie wgryzają się w niuanse (jak chociażby to o czym pisali inni forumowicze - rekordowa sprzedaż z czerwca nie znalazła się w raporcie za II kw). Zamiast tego patrzą na ostatni raport, widzą 0,7 mln zł kwartalnego zysku i mnożą to razy cztery. Wychodzi niecałe 3 mln zł, więc nie ma bata, żeby wycenili spółkę na więcej niż obecne 40-45 mln zł. To, że w III kw i IV kw. kwartalny zysk netto będzie już sześciocyfrowy to wiemy my na forum, ale osoby z zewnątrz już niekoniecznie. Zostaje cierpliwie czekać co przyniesie dalsza część roku.
Dokładnie.
Spółka jest świeża i dopiero zaczyna przygodę. Jeśli kolejna produkcja okaże się równie rentowna co Succubus, to zainteresowanie spółka powinno wzrosnąć.
Póki co nie ma sensu przejmować się spadkami (i ogólnie wahaniami kursu) przy takich obrotach.
Dla mnie to tylko okazja do dokupywania co jakiś czas.
A tak informacyjnie bo nowy jestem...oficjalne zapowiedzi Spółki mówią o końcu 2023 r jeżeli chodzi o ujawnienie aktorki, pisarza i innych rzeczy dot gry. Było jakieś sprostowanie że chodzi o ten rok?
Ujawnienie "znanej aktorki" i "znanego pisarza" zapowiedziano na grudzień 2022. Wtedy też mamy dowiedzieć się więcej o Sanctus. Gra Unborn (osadzona w tym samym uniwersum) ma być zaprezentowana po premierach Paranoida i Tormentora (ten pierwszy oczekiwany jest na końcówkę przyszłego roku, z kolei Tormentora spodziewałbym się w 2024).
To tylko pokazuje z jakimi niedzielnymi inwestorami mamy do czynienia,gdy pojawi się 10-20% zysku to go realizuje i szuka kolejnych "okazji" ale to wszystko do czasu,wystarczy,ze ktos bardziej ogarniety z większym kapitałem wejdzie i zrobi odcięcie a oni zostana z niczym i wtedy dopiero będą wylewac żale.Nie wiem jak Wy ale ja wykorzystuje takie okazje do zwiekszania pozycji a oni niech latają po spółkach jak kot z pęcherzem,prędzej czy później poplyną ale to ich problem.
Częściowo masz rację ale jednak wolę latać to nie są czasy na kup i czekaj 5 lat wolę zrobić 20 czy 50 % kilka razy niż czekać rok na 100% a nawet jak ktoś wejdzie i zacznie kupowac to i tak zdążę wszoczyc do wagaoniku pozdro
No dokładnie ja nie mówię że sprzedałem trzymam ale jak patrzę na to co tu się dzieje a raczej nie dzieje to realnie patrząc chyba nie czas więc trzeba szukać jak narazie innych pozycji ja narazie nie zwiększam.zaangarzowania bo pewno będzie dużo taniej
No właśnie kiedyś też tak gralem kupowałem tzymalem bo bylem pewny że będzie rosło ale to nie zawsze dziala po prostu z trendem nie ma co.walczyc tu pewno będą wzrosty ale nie szybko zero obrotu i nie szybko się pojawi
Grubu spoko. O kurs i spółkę jestem spokojny. Nie sprzedałem nic chociaż byłem już na plusie.
Z takimi wynikami i przyszłością to tylko niemądry sprzedaje. Pozdrawiam
Jest tu dwóch Misiów to pewne. Ja to ten conieraz gadalismy na poczatku zaraz po premierze Sucubusa. Jewtem cierpliwy i mam swoj pakiwt a nawet dobralem po 2.6. Czy mnie kurs irytuje. No moze lekko ale mam duzo spolek wszystkie teraz zachowuja się dziwnie.
Wyceny spolek vamingowych bardzo spadly. Wiec wycena MM nie jest juz taka bardO atrakcyjna. Będziemy musieli troche jeszcze poczekac. Na gaming przyjdzie znow moda mozecalkiem szybko. Jesli w tym czasie spolka dowiezie swoje nowe projekty to te 3 zl będzie wspomnieniem
Widzę,że arbiter uzywa różnych nicków nawet już tych znanych by prowadzić że sobą monologi,licząc,że ktoś się na to nabierze.Zenujace są te próby tańszego kupna akcji,oby jak najszybciej ktoś konkretny tu wszedł i odciął tych dzieciaków,bo już czytać się tego nie da.Najgorsze jest to,że takie gimbusy robią to też na innych spółkach,wystarczy popatrzeć na IP.Czas chyba ograniczyć to forum bankiera,naprawdę poziom jest tutaj zenujacy.
Nawet nie ma sensu tych glupot komentować.Z drugiej strony gdy każdy z Was trzymał akcje to by kolkowicze nie mieli racji bytu i nie pisali by tych bredni po sprzedaży akcji by odkupić je taniej.Trzeba się przyzwyczaić do tego podwórkowego folkloru niestety.Koniec roku coraz bliżej więc i opowieści dziwnej treści przejdą do lamusa.Na Drago jest podobnie mimo,że tam za chwilę premiera FTS a i tak próbują zbijać kurs za wszelką cenę.Rynek kapitałowy obecnie to dziecinada,opowieści o odjeżdżających pociągach,startujących rakietach itd Tak to jest jak gimnazjum się bierze za inwestowanie.
Misio nie dyskutuj z nimi. Z daleka czuć fetor. Uśmiałem się jak inwestor co ma 100k Akcji pyta się o zdanie ojo który sam sobie odpowiada na posty. Acha i ten sam gruby pisze o gwarantowanych wzrostach i kurs zanurkował o 15 %.
Obecnie espi o dacie wersji konsolowej pewnie wywoła euforię na kursie,ewentualnie nowa gra w ramach after hours.Na razie spokojnie czekamy,kolkowicze maja problem bo nikt normalny na tym etapie sprzedawać nie będzie.Teraz Drago ma premierę więc pewnie tam chwilowo przeniesie się uwaga,zapewne "zarobieni" potem zawitają do Nas,trzeba czekać.