Może coś się ruszy na kursie, parę dni temu na jednej sesji obrót wyniósł ponad 400k zł co jak na te spółkę jest gigantycznym wynikiem. Teraz z kolei jakieś nieśmiałe ruchy do góry również przy wyższym wolumenie.
Co do 40 zł to dluga droga :-) fajnie jakby najpierw obrać słuszny kierunek, zobaczymy!
PS raz na jakiś czas spojrzę sobie na arkusz zleceń - niezły śmiech, parę tysięcy zł i jesteśmy od razu parę złotych wyżej.
Wynik dobry przez koszty zarządu ucięte (ktoś wie o co chodzi), ale i bez tego byłoby nieźle jak na obecną koniunkturę. Dekpol wygląda na spółkę, która dość bezpiecznie przejdzie przez kryzys.
Ja póki co nie zdążyłem spojrzeć na raport, więc rzuciłem okiem tylko na rubrykę z zyskiem (jak typowy forumowicz bankiera :-P) i dla mnie to jest mega pozytywne zaskoczenie.
Wiadomo, wszystko zależy jak co i kiedy się zafakturuje, ale tak jak kolega aaaa wskazał - jak na warunki wyjątkowo trudne dla budowlanki i deweloperów to wynik mega na plus (istotnie lepszy niż ten z zeszłego roku).
Baton za 70k zł zjedzony... droga do 40 zł otwarta! ;-) Oczywiście to pół żartem, niemniej fakt jest taki, że na ten moment od 40 zł na kursie dzieli nas śmieszne 80k zł...
Niewątpliwie pozytywnie na kurs wpłynęłaby chęć wypłaty dywidendy, a tej brak, a możliwości przecież są, od kilku lat są ładne zyski. Może w tym roku to się zmieni. Gdyby wypłata była za poprzedni rok i lata ubiegłe to kto wie może 50+ byłoby realne.