• Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Ferpley [188.147.8.*]
    https://stooq.pl/n/?f=1504005
    GNB historyczne zyski oooo!
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~kasjer_krasnala [89.151.45.*]
    Dnia 2022-08-12 o godz. 12:02 ~Ferpley napisał(a):
    > https://stooq.pl/n/?f=1504005
    > > GNB historyczne zyski oooo!

a ludziska oddają akcje za grosze, rano poczyścili stopy i wskoczyło im dodatkowo 1mln akcji - buahahahahaha
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~GandalfZielony [5.173.21.*]
    Ktos to dzis lyka te akcje
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Ferpley [188.147.8.*]
    Po mojemu decyzje zapadły - bank będzie ,,uratowany,,

Zostanie podjęta próba - czekamy na prezesa - i zyski
    To moje zdanie POZDRAWIAM POSIADACZY
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~wic [83.68.87.*]
    ty Ferpley ty o skarbonce pisz a nie czepiaj się banków bo to nie ma nic wspólnego
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~hihot [83.29.55.*]
    Dnia 2022-08-12 o godz. 12:34 ~wic napisał(a):
    > ty Ferpley ty o skarbonce pisz a nie czepiaj się banków bo to nie ma nic wspólnego

Ten Bank GNB to syf ! według naganiaczy to wszyscy inni robią zile ! a LC i jego klika to anioły ciemnej gwiazdy. To że Bank kasy nie ma to pewnie wina domu maklerskiego , albo akcjonariuszy ? Przestańcie bredzić pieprzone naganiacze ! ZLIKWIDOWAĆ TO NATYCHMIAST ! A CWANIOCTWO DO PIERDLA !!!

i jeszcze jedno ! ostrzegam przed pazernością ! bo będzie potem kwik, jak ścierwo zlikwidują !!! A mam szczerą nadzieję że w końcu to zniknie z notowań ! to obciach by takie gó..no było na ciągłych!!!!!!!!!!!!!1

• Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~kasjer_krasnala [89.151.45.*]
    Dnia 2022-08-12 o godz. 13:47 ~hihot napisał(a):
    > Dnia 2022-08-12 o godz. 12:34 ~wic napisał(a):
    > > ty Ferpley ty o skarbonce pisz a nie czepiaj się banków bo to nie ma nic wspólnego
    >
    >  Ten Bank GNB to syf ! według naganiaczy to wszyscy inni robią zile ! a LC i jego klika to anioły ciemnej gwiazdy. To że Bank kasy nie ma to pewnie wina domu maklerskiego , albo akcjonariuszy ? Przestańcie bredzić pieprzone naganiacze ! ZLIKWIDOWAĆ TO NATYCHMIAST ! A CWANIOCTWO DO PIERDLA !!!
    >
    > i jeszcze jedno ! ostrzegam przed pazernością ! bo będzie potem kwik, jak ścierwo zlikwidują !!! A mam szczerą nadzieję że w końcu to zniknie z notowań ! to obciach by takie gó..no było na ciągłych!!!!!!!!!!!!!1
    >

po co tu łajzo jeszcze siedzisz, goń się stąd

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.29.55.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Hihi [37.47.116.*]
    Nerwy puszczają niektórym.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.29.55.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Ktoś [83.7.118.*]
    Dnia 2022-08-12 o godz. 13:47 ~hihot napisał(a):
    > Dnia 2022-08-12 o godz. 12:34 ~wic napisał(a):
    > > ty Ferpley ty o skarbonce pisz a nie czepiaj się banków bo to nie ma nic wspólnego
    >
    >  Ten Bank GNB to syf ! według naganiaczy to wszyscy inni robią zile ! a LC i jego klika to anioły ciemnej gwiazdy. To że Bank kasy nie ma to pewnie wina domu maklerskiego , albo akcjonariuszy ? Przestańcie bredzić pieprzone naganiacze ! ZLIKWIDOWAĆ TO NATYCHMIAST ! A CWANIOCTWO DO PIERDLA !!!
    >
    > i jeszcze jedno ! ostrzegam przed pazernością ! bo będzie potem kwik, jak ścierwo zlikwidują !!! A mam szczerą nadzieję że w końcu to zniknie z notowań ! to obciach by takie gó..no było na ciągłych!!!!!!!!!!!!!1
    >

Co Pan ma do tego banku ?
    Mam w nim konto od kilkunastu lat i zawsze były tam wyższe oprocentowanie lokat i niższy koszt konta (nigdy nie zapłaciłem za to ani złotówki - a nawet przytulałem po kilka złotych miesięcznie za operacją kartą) od innych banków - zwłaszcza tych super dobrych państwowych.
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~kumcio [77.118.130.*]
    W kmunikaciw stoji--
    jeden bank komercyjny nie spelnial wymogow-jak myslisz ktory to.
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~knf [5.173.97.*]
    Wyniki banków spółdzielczych to 600 mln zł zysku za 1Q oraz 900 mln zł zysku za 2Q. Razem 1,5 mld zł za półrocze.
    Oddziały banków zagranicznych i instytucji kredytowych za pół roku 2022 podały łączny zysk ok. 150 mln zł.
    Banki komercyjne wypracowały 9,9 mld zł zysku po 6 miesiącach 2022 - według rozbicia na sektory KNF.
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~do_Ferpley [5.173.104.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Analityk-PKO-BP-Od-1-5-miesiaca-trwa-silne-umocnienie-na-polskich-obligacjach-8389946.html

Sektor na koniec czerwca miał zysk 11,6 mld zł, ale wartość księgowa banków zmalała o 45 mld zł od apogeum.
    To skutek utraty wartości SPW (banki mają ich 750 mld zł) na rynku wtórnym po podwyżkach stóp NBP o ponad 6%.
    Analityk PKO sygnalizuje, że wartość księgowa banków wzrasta w 3Q, pomimo wakacji kredytowych i składki FWK.
    O ile wzrośnie wartość księgowa banków zależeć więc będzie od wzrostu ceny polskich obligacji na rynku wtórnym.
    Ta wiadomość jest również dobra dla GNB, jako posiadacza kilku mld zł w SPW w strukturze swoich aktywów.
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Mmm [37.30.100.*]
    W tej sytuacji opcja ,,resolution'' staje się nieco mniej prawdopodobna, ale ciągle jest całkiem możliwa, niestety.
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Ferpley [188.147.4.*]
    I tego się trzymajmy
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~do_Ferpley [5.173.97.*]
    Analitycy oszacowali zysk GNB za 2Q na ok. 40 mln zł. Wraz z 20 mln zł zysku w 1Q to daje ok. 60 mln zł za półrocze.
    Jednocześnie BOŚ (w planie naprawczym) zarobił ok. 80 mln zł, przy sumie bilansowej o 50% mniejszej niż w GNB.
    To daje uzasadnioną nadzieję, że rzeczywisty zysk GNB w 2Q będzie wyższy niż szacunek analityków.
    Na koniec sierpnia 2022 będzie znany wartościowo ubytek przychodów odsetkowych GNB z racji wakacji kredytowych.
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Ferpley [188.147.0.*]
    Dobra dyskusja - dzięki-:)
    Ja kupuje od kilku lat - nie mam alergii do rządu (zakładam że nikt z nich nie chce uwalić banku - bo to też ich odpowiedzialność- poczęs,ci ) złoty słaby
    Nie da się napisać planu naprawczego jak są zmiany w systemie i wojna itd,
    Uważam że ktoś już pozbierał akcje i tylko info + odpal co dalej będzie nie wiem
    Jak się z Leszkiem ułożą to OK , ale może być inaczej
    Do wyborów już nie daleko i nowe rozdanie
    To że sytuacja GNB jest kiepska widać - zgoda
    Ale to ,,nowoczesny,, bank i każdy czeka na swoje Leszek na zlotego i nowa władze , wykup obligacji (kasę ma w GHol)
    Fundusze na info z pomocą dla kr,frankowych jak złoty będzie słabł
    PZU PKN ORLEN czy KGHM pewnie też tu są by zarobić - itd
    Ja tu jestem i czekam (różnie bywa) to giełda
    Pozdrawiam posiadaczy
    A to że unia gra z nami w kulk z KPO
    i że Tusk sobie wymarzył że dojdzie do władzy jak KPO będzie blokowane
    A sądy mu pomagają bo walczą o stare czasy
    W TO TEŻ JESTEM W STANIE UWIERZYĆ

Bo to polityka A nie demokracja
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Laszlo [31.0.126.*]
    TKO na zielono gdzie baza na dziś.....cdn..
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Abc [217.61.226.*]
    Ile Ci płacą za taki wpisz ?, słyszałem ze jedyna słuszna partia bardzo dobrze płaci
    ABC - tylko tyle potrafisz ? To DONKOWI i Trzaskowskiemu płacą za plecienie głupot- z tym to się zgodzisz ! (jak nie to ich posłuchaj)
    ,,Leszko,, zamknięcie miesiąca pasuje koło 0,20 gr+
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~bonyNBP [94.254.184.*]
    https://www.nbp.pl/aktualnosci/wiadomosci_2022/bony_26VIII.pdf

197 mld zł wysterylizował dziś NBP.
    Operacyjny wynik za lipiec jest już znany - czy banki zrobią już w lipcu odpisy na "wakacje kredytowe"?
    A może zaczekają z odpisami do września, gdy sierpień pokaże skalę zainteresowania kredytobiorców?

• Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Ferpley [188.147.1.*]
    Ciekawa sesja - odbiło w ciekawym momencie i przeciw rynkowi
    Na świecach szykuje się ,,formacja spotkania,, pasuje info +
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~do_Ferpley [5.173.121.*]
    "Przypomnijmy, że giełdowe banki szacowały, że średnio około 67 proc. ich klientów posiadających kredyt hipoteczny zdecyduje się na skorzystanie z tego programu. W III kwartale sektor bankowy może zanotować około 13 mld zł kosztu wynikającego z tego programu" - napisał redaktor Rudke.

Skoro półroczny szacunek kosztów 13 mld zł odpowiada 67% partycypacji kredytobiorców, to przy partycypacji rzeczywistej 44,5% koszt rzeczywisty będzie bliżej 8,5 mld zł. To ponad 4 mld zł strat mniej w stosunku do pierwotnych przewidywań banków.
    Moim zdaniem, to dobra wiadomość dla sektora bankowego, ale i dla GNB (pomimo reklamy rządowej w TV, aby maksymalnie korzystać z ustawy o wakacjach kredytowych).
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Ferpley [188.147.12.*]
    Mało brakło żeby dziś był plus na zamknięciu - ktoś rysuje wykres ?

Dno den ~ 0,1545 czy 0,1454 nie przebite - kupiłem 10k dziś - ale pasuje info na+
    Mogliby powołać ,,super prezesa ,, z Goldmana np.
    Up
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~Dalmatinac [85.14.68.*]
    Frankowy problem jeszcze daleki od rozwiązania. Banki zanotują miliardowe straty

https://businessinsider.com.pl/finanse/frankowy-problem-jeszcze-daleki-od-rozwiazania-banki-zanotuja-miliardowe-straty/wjrshfb

...o ile ja dobrze czytam i rozumię treść roszczeniowych frankenteinów to bez systemowej pomocy ani gnb ani mil nie ma sensu ani logicznego powodu by dalej prowadzić działalność /potencjalne roszczenia adekwatnie 18x kapitał, potencjalne roszczenia 3x kapitał/

...mbank przy tej aktualnej chorej pisowskiej antyniemieckiej nagonce "na krawendzi" potencjalne roszczenia = ...kapitałowi/

szczerze wątpię by nawet pisowski rząd był tak głupi i doprowadził do kolapsu sektora, gospoarki i w ostateczności ...siebie
    ...czy będziemy mieli jak u karguli i pawlaków - jeden jedynie słuszny bank ? ")))
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~bonyNBP [5.173.97.*]
    https://www.nbp.pl/aktualnosci/wiadomosci_2022/bony_14IX.pdf
    W środku tygodnia banki ulokowały w bony NBP ponad 13 mld zł nadpłynności - skąd ona pochodzi?
    Po części to wypłaty 14tek emerytom, a druga część to "wakacje kredytowe" czyli niezapłacone raty.
    Tak oto nieoprocentowana gotówka w kasie banku staje się inwestycją na 6,75% rocznie .
  • Re: Zyski banków 90%+ link r/r Autor: ~bonyNBP [94.254.185.*]
    Wczoraj banki ulokowały 182 mld zł w 7 dniowych bonach pieniężnych na 6,75% rocznie.
    Gdyby GNB miał w bonach od 3 do 4 mld zł, to daje ok 60 mln zł przychodów z odsetek kwartalnie.

https://www.nbp.pl/aktualnosci/wiadomosci_2022/bony_23IX.pdf
    A to dobrze bo zarobią na ,,wakacje kredytowe,, -:) dzięki

Wybili stopy I odbili - obroty marne co dobrze wróży Czekamy aż Leszek zostanie mld. em

Dzięki - i na browara
[x]
GETINOBLE -0,94% 0,15 2022-09-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.