Ale te magazyny energii to całkiem nowy produkt. Z tego kasa na przyszłe kwartały będzie. Pytanie co z pozostałymi produktami, czy będzie przychód i zysk. Sprzedają panele słoneczne i inne rzeczy, zatem może nie będzie źle.
"Opinia" i naganianie na spadki? Przecież on by się nigdy do tego nie posunął, to wszyscy inni są krzykaczami:P Ktoś mu się musiał włamać do komputera.
No przecież jeszcze wczoraj gość grzmiał, że kółkowicze zostali odcięci i bardzo dobrze, bo tu jest miejsce tylko dla długoterminowych inwestorów:)
Widzę tutaj trzy wyjaśnienia:
1. Jest kolarzem, za szybko sprzedał i wczoraj starał się uruchomić jakiś dziwny mechanizm wyparcia, według którego to ci co sprzedawali w okolicach 60 groszy są zakała tej spółki a nie on sprzedający niżej. Wczoraj pomyślałem, że kupił ale chyba znowu tylko pod kółko z 0,57 na 0,61-0,62 skoro znowu nagania.
2. Nie sprzedał i zna wartość spółki, ale jest jednym z tych co to piszą jak najgorzej o spółce żeby tylko wyrwać akcje strachliwym (moim zdaniem najgorszy sort i prawdziwa plaga bankiera)
3. Schizofrenia - dlatego jednego dnia ma spadać i rosnąć jednocześnie.
Osobiście obstawiam 1 bo jednak czasami nagania na te wzrosty, w przerwach narracji spadkowj wiec kółka musi kręcić.
Prośba o merytoryczne komentarze o spółce, a nie pisanie komentarzy do innych w celu obrażania kogoś. Jestem tu nowy i bardzo słabo to się czyta. Szkoda wszystkich czasu na czytanie kłótni innych rzeczy, które nie wnoszą nic do sprawy.
Sęk w tym, ze ludzie którzy siedzą tutaj na forum od kilku miesięcy a nawet dłużej przegadali sytuację spółki wzdłuż i wszerz, więc nie czują potrzeby robienia tego kolejny raz dla nowych inwestorów.
Za to Opinia nieźle zaszedł tutaj ludziom za skórę, dlatego teraz mu się obrywa z nawiązką.
P.S. Skomentuję w takim razie to co napisał Opinia - wzrosty nie były pod II kwartał, bo tam nic ciekawego się nie działo (pewnie dlatego kurs stał w miejscu jak się pewnie domyślasz). Obecne wzrosty nie są pod raport za IIQ tylko pod ostatnie info i potencjał rozwoju magazynów energii przy coraz droższej cenie prądu. Poza tym Opinia przekleił jedno zdanie, które mu pasowało z artykułu, a ogólnie rzecz biorąc artykuł ma wydźwięk pozytywny. Kończy się nawet zdaniem, ze Minutor został zakwalifikowany do NV Focus czyli najbardziej obiecujących spółek na NC.
To tyle merytoryki btw. jakbyś wysilił się i sam przeczytał artykuł to byś wiedział jak bardzo był to merytoryczny wątek, więc nie miej pretensji do ludzi że ich irytuje takie naganianie na spadki wyrwanymi z kontekstu zdaniami.
A co do sytuacji spółki zapraszam do ESPI i licznych artykułów prasowych oraz wywiadów na youtube. Nikt nie ma tutaj jakiś tajnych informacji. Wystarczy że poświecisz kilka godzin na research i bredzisz wiedział co tutaj w trawie piszczy.
Skomentował do tego stopnia wierzący w spółkę forumowicz, że na podbitce wyrzucił część pakietu.
Kiedy widać dobre perspektywy to się dobiera czy sprzedaje pod kółko?
W okolicach 30-35 groszy, zebrałem połowę obecnego pakietu, tak wiec uważam, że zysk w okolicach 75-100% jest wystarczający żeby pozbyć się jego części.
Widzę że strasznie ciebie boli że ktoś okazał się od ciebie bardziej przemyślny i pomimo sprzedaży jest bardzo zadowolony, bo zostawił sobie jeszcze pokaźny pakiet. Mnie cieszą zarówno wzrosty jak i spadki i tym się od siebie różnimy, że nie muszę desperacko naganiać w jedną i drugą stronę na forum i robić z siebie błazna.
Człowieku myślisz, ze ludzie mają tutaj pamięć komara i zapomnieli co wypisywałeś jeszcze tydzień temu?:) Naprawdę masz coś z głową. Wydaje ci się, ze jak będziesz krzyczał o innych że są kolarzami, to wszyscy zapomną o tym jaki z Ciebie jest gagatek? Ty jesteś najgorszym sortem kolarza, bo nie grasz technicznie , tylko przeanalizowałeś spółkę wiesz ze fundamenty są dobre, a mimo to kręcisz kółka większą częścią akcji (a może nawet całością) i robisz z siebie za przeproszeniem sz..tę na forum i wstawisz wpisy jakie ci w danym momencie pasują
Co do mojej strategii to nie tajemnica - sprzedawałem akcje zarówno po 40,45, 54 i 62 grosze. Około 15-20% pakietu, kolejne 20% mam ustawione do złotówki, a z resztą się wstrzymują bo myślę że tutaj może być sztos w przyszłym roku. I tak te pakiety do złotówki są pod kółka, bo na giełdzie nigdy nie wiesz co się stanie z kursem a szkoda nie realizować chociaż części zysku jak masz okazję. Tylko kompletny nowicjusz operuje całym swoim pakietem i nie tworzy poziomów wyjścia i ponownego wejścia częścią kapitału. Ja nie mam problemów z tzw. utrata zysków, bo cieszę się autentycznym zyskiem który uzyskałem ze sprzedaży.
Widocznie Ty masz jednak duże problemy z takim mentalnym założeniem, bo już wielokrotnie mówiłeś o tym, ze straciłem sprzedając akcje niżej. Dla Ciebie sprzedaż z zyskiem 30-40% jest nieakceptowalna jak kurs dalej rośnie. No cóż masz w takim razie spory problem, bo akurat wszyscy mniej więcej orientują się, ze sprzedałeś dużo w okolicach 45 groszy i nie udało ci się odkupić a kurs ci uciekł. Dobra lekcja dla takiego mitomana.
Popełniasz jeden ale istotny błąd.
Oceniasz innych ludzi swoją miarą.
Ciebie cieszy że zarobiłeś na kółku i ok, takie prawo groszołapa.
Mnie cieszy, że Ty i tobie podobni zostali odcięci od papieru na dużym wolumenie. Takie prawo do radości długodystansowca.
Kończę z Tobą rozmawiać bo widzę, ze przeklejasz te same teksty z innych wątków i nawet nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem tego co napisałem.
Nie życzę ci powadzenia, bo tacy jak ty psuja renomę normalnym ludziom robiącym kółka. Mam nadzieję, ze znowu zostaniesz gdzieś po drodze odcięty i w końcu znikniesz z tego forum.
Szanuję, że otwarcie przyznajesz się do kolarzowania.
Nie szanuję groszołapów, generują zbędny ruch na papierze, taki szum informacyjny, który nic w długim okresie nie wnosi.
Mam nadzieję, że z resztą pakietu też zostaniesz odcięty tak jak w tym tygodniu.
a wy dalej o kursie w groszowkach heh zapomnijcie niebawem zlotoweczki grube, moze byc jak na Cloud z 1 na 100zl poszlo jak wyniki poprawialo z kwartalu na kwartal mocno, czekamy ale wpierw umowa z Tauronem na wlaczenie do sprzedarzy magazynow MTE pod ich logiem narazie testuja i podpisali list intencyjny na dniach finalna umowa wyskoczy i jak znam zycie ok 2zl na kursie moze lepiej i pewnie jakas tam korekta znow bedzie dla kolkowiczow ja tam potrzymam sobie jeszcze z rok do 5zl a wy robcie jak uwazacie :)