Kupiłem pierwsze akcje początkiem 2021 roku, jak zaczynał się boom na ogrodnictwo. Od tego czasu spółka regularnie poprawia wyniki, bije rekordy, przejmuje podmioty z branży. Wskaźniki wyglądają świetnie. Ale co z tego, skoro nie dba w ogóle o drobnych akcjonariuszy?
A może by tak zamiast rozdawać akcje w programach motywacyjnych po 50 groszy (jedyny plus że z lockupem) i stawiać ukrytą sprzedaż na 5zł (nie wiem czy to serio Wiceprezes, mam nadzieje że to tylko plotka) skupić trochę akcji z rynku tak jak na Votum albo Mostostal Zabrze? Dać sygnał "Hej, wiemy że jest dobrze, patrzcie, sami kupujemy swoje akcje!"? DAĆ SYGNAŁ DO WZROSTÓW
Tak, zysk na akcje po dwoch kwartalach prawie 1.5 zl. Forward C/Z zapowiada sie ponizej 3 zl a stopa dywidendy kosmiczna. Mysle ze dlugoterminowo jedna z najlepszych spolek na rynku, do tego stabilny i godny zaufania zarzad i Prezes.
Ktoś kto ma parę akcji po prostu wykorzystał zwiększoną płynność po raporcie do wyjścia, nie szukałbym drugiego dna. Po prostu mała płynność na rynku... w średnim okresie rynek powinien dostrzec wyniki i wycenę.
Mozna na to spojrzec zupelnie inaczej, zgodnie z zasadami analizy fundamentalnej, przeanalizowac raport, wyniki, i podjac decyzje co dalej. Dzisiaj moze byc ostatnia okazja zeby dobrac akcje ponizej 5 zl, bo balem sie ze takiej okazji nie bedzie. Oczywiscie czesc osob wyjdzie z inwestycji, i jest to zrozumiale, czesc jednak akcjonariuszy dokupi. Mysle ze dzisiaj uaktywni sie popyt, jak tylko przymierzajacy sie do zakupu/dokupienia zorientuja sie ze nizej nie poleci, wtedy zaczna sie zakupy na wyscigi. Jak dla mnie dzisiaj jest to dobra okazja do zakupow.