• Raport - jest poprawa Autor: ~Makler [5.173.128.*]
    Zmniejszyli stratę
  • Re: Raport - jest poprawa Autor: ~F5 [5.173.56.*]
    Jakiś głębszy komentarz? Tyle tu zwykle ochoczych starych akcjonariuszy ekspertów..
  • Re: Raport - jest poprawa Autor: ~Makler [5.173.128.*]
    Nie za bardzo rozumiem. Po raporcie można wywnioskować że spółka robi postępy. Póki kurs jest nisko ja trochę dobrałem.
  • Re: Raport - jest poprawa Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Na twitterze podają, że start, jak wnioskuję, za ok. 7 godz.
    https://store.steampowered.com/app/2098110/Model_Builder_Into_The_Stars_DLC/
    Jak widać grywalność/zainteresowanie jest pochodną zawartości. Po tym płatnym dodatku kilkakrotnie poskoczyła. Żeby tak jeszcze na inne platformy przetransponowali tą grę.
    https://steamdb.info/app/1164250/graphs/

• Re: Raport - jest poprawa Autor: ~akcjonariusz_kłamca [185.70.180.*]
    Widze kolego że dalej ścieme wciskasz nieświadomym inwestorom, a czemuż to nie zająkniesz się nawet o tym ze Modelarz został przeceniony o 50% i tylko to spowodowało wieksze zainteresowanie tą mierną gierką bo wreszcze cena powoli zaczyna być odpowiednia do nudnej zawartości. Wspaniale nie jest, jak narazie szczyt możliwości to okolo 300 miejsce na Steamie, obecnie już tylko 618te.... Może przy promocji -70% bedzie lepiej? Nie pozostaje wam innego żyć w nadzieji ze śmieciem w portfelu.
    ps: może byś podał ile kopii tego wspaniałego DLC po 7 zeta się sprzedało bo nie mogę znaleść? choć to istotne nie jest bo do kasy trafi z tego okolo 3,50PLN i nie wiem czy na waciki starczy dla Prezia.
    Trafnie scharakteryzowałeś się swym nickiem: ~akcjonariusz_kłamca [185.70.180.*]
    Nie nawiązywałem do tego ponieważ to krótkookresowa promocja (do 23.08) ewidentnie związana z ostatnim płatnym DLC. Gdy kilka miesięcy temu w maju odbywało się Indie Showcase na konferencji Digital Dragons i przy tej okazji prawie wszystkie znane gry były w różnych kilkudziesięcioprocentowych (nawet 80-90%) promocjach, też nie pisałem o tym, bo czy to news wart roztrząsania? Firmy mają swobodę prowadzenia swych polityk marketingowych. Uważam, że mądrze jest sprzedawać bazę gry, tym którzy jej jeszcze nie mają, za pół ceny, by potem ich również dodatkowo łowić, teraz i w przyszłości, na płatne dodatki za drobny pieniądz. Najwyraźniej marketingowcy oszacowali silne działanie tego dodatku na tydzień od jego publikacji i na ten czas zrobili promocję na bazę Model Buildera.
    A co do gry, to nie jest ona mierna, lecz specyficzna...dla specyficznego odbiorcy i na wymagający sprzęt w ograniczonej liczbie i przy ograniczonej liczbie użytkowników tego typu odtwarzacza gry. Mierny jesteś ty.
    po wynikach z inwestycji miernote inwestora poznacie a miernote prezia po wynikach spółki w raportach okresowych

ps: giermków opłacanych akcjami po nominale 10 gr powyższe nie tyczy bo ci jak narazie dalej są sporo zarobienii i naganiaja
    Miernotami w szczególności są kłamcy. A w jeszcze większej szczególności to miernoty moralne.
    jest mi nie zmiernie miło że wreszcie sam siebie uczciwie oceniłeś

dla nowych inwestorów twarde fakty są takie:
    - promocja -50% nie wiele pomaga obecnie miejsce #842 na top liście sprzedaży STEAMA
    https://steamdb.info/app/1164250/graphs/
    czyli słabo - pozostaje liczyć że promka -70% wrescie poprawi tragiczna sprzedaż
    - od czasu wyprzedaży przybyły 22 nowe recencje (pomnóżcie sobie je przez algorytm steamdb x55-70 to wam wyjdzie szacunkowa sprzedaż gry za ostatnie 30 dni)
    https://store.steampowered.com/app/1164250/Model_Builder/?curator_clanid=4777282&utm_source=SteamDB#app_reviews_hash
    - ci co lubia żyć w nadzieji na lepsze jutro niech sobie policzą ile wpadnie kasy do spółki nawet gdyby każdy nabywca podstawki kupił DLC mi wyszło ok 153.000PLN [(7,19-30%)-35%] x 47.000 kopie wg danych steamdb

Wraportach od 2019 roku sa same straty, kwartał po kwartałe, rok po roku, Spółka kierowana przez Prezia Fantaste żyje tylko dzieki 2 emisjom 2zł i 5zł (łacznie 4,5mln), dotacjom Gameinn, iwestycji wydawcy w gre(1,1mln), a ostanio pożyczce. Z zapowiedzianych wielu gier (chyba ok 8-10) zrobili na zamówienie Deadliest Catch o tragicznej jakości oraz super grę Modelarz kórej koszty pochłoneły 3,6mln PLN sprzedało sie poniżej 50.000 kopi. Jak dla mnie to farsa ocierająca się o kryminał, a powyższe osiągniecia są w oczach forumowicza akcjonariusz jest uważane za świetna sytuacje i dobry rozwoj spółki. Nagania na spółke od kilkunastu miesięcy kłamiąc w każdym wpisie, zapewne w jednym celu, opchniecia swoich akcji ktore dostał w ramach tzw. "programu motywacyjnego" po 10gr, bo nie widzę innej podstawy chyba że jest totalnym leszczem inwestorem i nie ma pojecia co się dzieje w co wątpie.

• Re: Raport - jest poprawa Autor: ~akcjonariusz [78.11.149.*]
    Cały czas uparcie potwierdzasz swą kłamliwą naturę. Nigdzie nie namawiałem do kupowania, nie naganiałem więc na wzrosty. Poza posiadaniem jej akcji, zakupionych w publicznej ofercie i kilkukrotnym dokupowaniu na giełdzie, nie mam w żadnym innym sensie nic z nią wspólnego. Kilkakrotnie o tym pisałem. Dlatego twoje uparte oskarżenia mnie o jakieś z nią kontakty i wejście w posiadanie jej akcji po groszowej cenie, jawnie ukazuje twą moralność na poziomie dna. Zawsze zamieszczam zaistniałe fakty zamieszczone w sieci i umożliwiam ich weryfikację przez czytelnika. Natomiast ty uparcie dyskredytujesz spółkę i jej produkt wbrew opiniom specjalistów gamingu, co jest oczywistym naganianiem na sprzedaż akcji, na spadki. Z twojego zaangażowania wnioskuję, że dramatycznie chcesz kupić jak najwięcej i jak najtaniej, z moralnością dna Rowu Mariańskiego.
    Co do statystyki to wiem, że potrafi mocno fałszować obraz rzeczywistości. W tym kontekście nie podchodzę poważnie do rzekomego algorytmu, który wiąże liczbę przybyłych komentarzy z liczbą przyrostu sprzedanych kopii. Zbyt prosty ten wzór, który rzekomo musi więc zawierać w sobie psychologiczne preferencje kupujących do zamieszczenia komentarza. To nie brzmi poważnie, gdy logika podpowiada mi, że taki pseudo wzorek może dawać błąd od kilkudziesięciu do kilkuset procent. Ja opieram się wyłącznie na oficjalnych danych, gdy się ukazują.
    Pozycja na top liście Steama, to pochodna wielkości produkcji/popularności twórcy (milionów dolarów i euro, które poszły na światowy marketing), specyfiki tematyki produkcji, upływu czasu w którym wychodzą przecież kolejne gry od setek producentów z całego świata, popularności platform gry, itd. Niczym mnie nie szokujesz, bo nie jest dla mnie odkryciem, że Moonlit jest małą firemką na wczesnym etapie rozwoju i na dorobku, że gra jest stosunkowo niskokosztową produkcją, która jest wymagającą antystrzelanką/antyzabijanką, że nie doceniono niskiego poziomu komputerów największej rzeszy światowych graczy pod jej stosunkowo wysokie wymagania sprzętowe, że nie wydano jej również na inne platformy. Przecież kilkakrotnie o tym wszystkim pisałem. O niektórych sprawach pisałem w kontekście zarzutu i cały czas liczę, że zdecydują się ją wypuścić również na inne popularne platformy, bo czytałem w sieci o takich oczekiwaniach. Pisałem o tym. Bzdurność i zła wola twoich wypowiedzi jest szokująca i jakby wskazuje na determinację na poziomie histerii.
[x]
MOONLIT -2,72% 0,29 2025-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.