• już -45% od szczytu Autor: ~aabek [31.0.0.*]
    co dalej ?
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~MN [89.228.83.*]
    a co ma być ? 16 wyniki. pewnie około 0,8-1 zł na akcje. potem kolejne kwartały. za rok skup lub dywidenda.
    czy jakbyś dowiedział się, że ktoś w twojej okolicy sprzedał mieszkanie 45 % taniej to ty też musisz swoje sprzedać ?
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~aabek [31.0.0.*]
    Akurat nie myślałem o sprzedaży, a wręcz przeciwnie ...
    i prawidłowo :) . telestrada jest teraz w dobrej cenie i trzeba brać. ja mam już % jej sporo w portfelu ale trzymam gotówkę bo promocje na gpw mogą dopiero się zacząć .
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~obs [91.205.90.*]
    Jak zwykle czas pokazuje co się dzieje i dlaczego pokazała się "nagle" podaż akcji. Kaczy zło-dzie-je ustalili, że niedostatecznie wypatroszyli GPW i przeszli do kolejnego etapu. Następuje wysyp akcji związany z podatkami od zysków kapitałowych. Będzie się działo. Popyt bardzo wybiórczy i zachowawczy. Nie sądziłem, że Kononowicz i Mejza tak zdominują Kaczyńskiego. Rynek kapitałowy w tym kraju przestaje właśnie istnieć. Brawo wy.
    a to weszła jakaś ustawa >? Nie. bez różnicy kto rządzi pis, po. to są socjaliści, którzy kupują ludzi ich własnymi pieniędzmi. Żeby mieć na te wszystkie obietnice muszą podnosić podatki. Biedoty nie opodatkują bo im kasy na szlugi i harnasie braknie, najlepiej docisnąć tych co coś mają, oszczędzają, inwestują. proste.
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [159.205.22.*]
    Uważam, że coraz więcej rozsądnych ludzi zaczyna się przekonywać odnośnie tych złodziejsko- janosikowych rządów. Kwestia czasu jak ci ludzie od dewastacji gospodarki odejdą (w podskokach) i zostaną za swoją indolencję rozliczeni. Choć z tymi rozliczeniami bywało różnie.
    Odnośnie spółki i obecnych poziomów.
    Tak jak pisałem wcześniej, z uwagi na możliwości kapitałowe i obecne zaangażowanie w spółkę napiszę to jeszcze raz tylko krócej,
    Kurs obecny jest irracjonalnie odklejony od rzeczywistości. Kwestia czasu (uważam nieodległa) powrót na odpowiednie poziomy, okolice dwadzieścia pięć złotych wynikają z zysku netto i ilości akcji, a gdzie przyszłość, którą giełda wycenia?
    Z rynkiem się nie dyskutuje, ale swój rozum należy odpowiednio wykorzystać (akumulacja przy tych poziomach). I pamiętajmy, Ci którzy sprzedali przy wezwaniu bardzo duże ilości akcji pewno będą chcieli je uzupełnić. Na daną chwilę niestety (dla mniejszościowych) jeszcze nie mogą.
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [159.205.22.*]
    W poprzednim poście w ostatnim zdaniu wdarł się nielogicznie myślowo chochlik.

Na daną chwilę niestety dla siebie, z korzyścią dla mniejszościowych jeszcze nie mogą. A czas w miejscu nie stoi i 16.08, się zbliża, no 17.08 :).

• Re: już -45% od szczytu Autor: ~aabek [37.7.115.*]
    Ja tam wcale nie jestem taki pewien, że w przyszłym tygodniu coś się ruszy w górę. Przydałoby się oczywiście, ale wszyscy tego oczekujemy, więc może niestety być odwrotnie.
    jak dla mnie to ludzie to mogą i po grosza sprzedawać. Dopóki spółka będzie nadal robiła opłacalne wezwania na akcje lub dobre dywidendy. Ja jestem ze spółka na longa. Zobaczymy jak wyniki 16 sierpnia.
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [77.113.31.*]
    Desperacja sprzedażowa osiąga chyba apogeum. Nie do wiary.
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~fun [5.184.105.*]
    Dnia 2022-08-12 o godz. 12:22 ~Badbed napisał(a):
    > Desperacja sprzedażowa osiąga chyba apogeum. Nie do wiary.

Mi tam pasuje. Skusił mnie by odkupić trochę po 14,4.zł. Spółka miała na koniec marca ponad 15 mln w gotówce i akcje CPS w inwestycjach krótkoterminowych. Razem ponad 22,5 mln zł. Na skup dywidendowy i premie poszło ok.11,5 mln zł. Przez 5 miesięcy gotówka pewnie wzrosła o ok.3,5 mln zł ,na CPS będą musieli zrobić rezerwę 2,5- 3 mln zł.. Teraz powinni mieć jakieś 11-12 mln zł. 2 mln akcji x 14,4 zł to niecałe 29 mln zł. Cfaniak czy desperat obojętnie. Akcje i kasa idzie od niecierpliwych do długoterminowych.
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [77.113.31.*]
    Ciężko z Black friday nie skorzystac.
    Dnia 2022-08-12 o godz. 14:32 ~Badbed napisał(a):
    > Ciężko z Black friday nie skorzystac.

9,9 mln zł poszło do akcjonariuszy ,4,36 zł /akcję dywidendy gdyby wszyscy odpowiedzieli. Ok. 100 k akcji nie odpowiedziało na zaproszenie więc wyszło 4,5 zł/akcję pod warunkiem że nadwyżkowe 0.4 % zostało odkupione. Miałem tak zostawić ale jak sprzedają za półdarmo to trochę odkupiłem. Cena piękna ,można przerzucić pakiet antypodatkowo realizując stratę i będzie 4,5 zł netto. To to samo co dywidenda 5,5 zł/akcję z podatkiem .
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [5.60.60.*]
    Zgadzam się z Tobą. Cena nie do wiary.
    Chyba szykuje się upadłość, hahaha :)
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [5.60.60.*]
    Taki sobotni żarcik.
    Podobno ciężko diament skruszyć, a tu ewidentnie ktoś próbuje.
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [31.1.45.*]
    Widzę, że na niektórych Spółkach desperacja jest w dużej mierze połączeniem z głupotą. Bywa
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~lukas8i8 [31.61.169.*]
    trochę lipa z zakupem tych akcji cyfrowego ale niestety spadły przychody i zyski mimo to jest tanio ale raczej nie ma co liczyć na wzrosty trzeba trzymać do następnego skupu i dokupić jak spadnie
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Gunio77 [213.216.127.*]
    K...wa - Uwielbiam tych Prezesów co chcą pobawić się w giełdę i wrzucają kasę udziałowców w jedną lub 2 spółki. Czy oni nie wiedzą, co to jest dywersyfikacja.
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [5.174.109.*]
    Wystarczy dobrze się wczytać.
    Został zrobiony odpis, a kasa nie jest stracona. Jest wyraźnie napisana na jakich kwotach bazujemy.
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Gunio77 [213.216.127.*]
    Tu nie chodzi o to czy transakcja zamknięta, czy nie, tu chodzi o doświadczenie. Jak patrzę na swój portfel w analogicznym czasie, to nie widzę 3,8 mln straty. Wręcz przeciwnie widzę zysk.
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~obs [91.205.90.*]
    Niezamierzony pocieszający dla mnie post po ataku na Interaolt. Też liżę straty tylko faktyczne. Pozdrawiam.

Liczyłem na odpis max 3 mln zł ,a jest 3,8 mln zł. Znaczy kupili prawie 300 k akcji. Nie zrobili odpisu podatkowego ,bo podatków zapłacili 900 000 zł. Wpadnie extra 350 k zł dywidendy z CPS w tym roku. Dzisiaj 13 zł X 2 nln akcji =26 mln zł minus gotówka =ok.15 mln zł. Za NOM zapłacili 24 mln zł a kupili super tanio. Ktoś wypadnie z akcjonariatu :))
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~lukas8i8 [31.61.169.*]
    jeśli chodzi o gotówkę to wydali na skup
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [37.7.120.*]
    W raporcie jest cena min CP.
    Dodatkowo wpada dywidenda do kasy Spółki.

Odliczyłem, na skup i premie wydali 11,3 mln zł a inwestycje krótkoterminowe już po rezerwie na CPS były 20,5 mln w czerwcu.
    Swoją drogą ciekawe kto nam robi dobrze ,i sprzedaje nam akcje o 27 zł mniej niż sprzedaliśmy miesiąc wcześniej. Co za spekulant tu się uchował ? Chyba chce przestraszyć prezesa i RN co mają łącznie prawie 70% akcji i o rezerwie wiedzieli wcześniej od niego. Właściwie to 96 % akcjonariatu (136 podmiotów ) mniej więcej czają bazę.:)
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [159.205.202.*]
    Im dłużej jestem na tym giełdziątku ( jak mawia PK) to jestem coraz bardziej skołowany i coraz mniej jest przypadków, które mnie zaskoczą. Ten jest kolejnym. Moim zdaniem jest to ewidentna ucieczka jednostkowego kapitału. A osoby, które mogły by to spokojnie zebrać też to widzą i spokojnie czekają. Mamy 2mln. akcji (po umorzeniu) ten rok można szacować w okolicach 4,5 mln. zysku, oczywiście przy obecnej i niezmiennej cenie CPS (mało realne).
    Banan jak banan ,ale kto to jest PK ?
    Nie wiem ile będzie netto w tym roku i za bardzo mnie to nie interesuje. Bardziej ile będzie gotówki w czerwcu następnego roku i ile z tego pójdzie na skup. W tym roku wyszło 4.5 zł/akcję. Spółka generuje z zysku i amortyzacji ponad.2 mln zł gotówki kwartalnie. W tym roku zapłaciła już 900k podatku, więc wszystko idzie zgodnie z planem a rezerwy są po to by ja zawiązywać i rozwiązywać. Jak Solorz proponował 35 zł za akcję CPS , to z czasem będzie drożej. Rozrzutny to on nigdy nie był.:))
  • Re: już -45% od szczytu Autor: ~Badbed [159.205.202.*]
    Przytoczyłem powiedzenie na temat giełdy Piotra Kuczyńskiego.

A, tego dziada od bessy non stop.:))
[x]
TELESTR 0,00% 23,80 2026-05-26 12:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.