"No tak nie dziwi mnie fakt, że nie widzę wpisu o grupowym wypowiedzeniu umów z działu produkcji pewnie ktoś to wykasował a tak naprawdę to firma jest jakimś wielkim nieporozumieniem. Brak jakichkolwiek zasad, procedur, nic nie działa a uważa się za korpo . Mam przeczucie ,że firmy garażowe działają lepiej niż cały ten śmieszny ML . Szkoda na tą firmę czasu i zdrowia bo pracodawca nie da ci nic w zamian bo cię nie wysłucha nawet. Pracowałem na produkcji to widziałem sporo i wiem . Brak słów . Szkoda mi tylko tych akcjonariuszy co naiwnie myślą że firma ma technologie XXI wieku a tu nic , maszyny zakurzone a otoczka w sprawie Q kropki to bajka . To samo się dzieje z covid detektorem. Pan Dyrektor P.S. kumpel prezesa nie ma w ogóle poszanowania wobec pracowników tak jak inni dyrektorzy innych działów . Jednym słowem "rączka rączkę myje " Jedna wielka żenada. Nie polecam za żadne pieniądze."
Przecież ten the bill od kilku miesięcy zamieszcza tego paszkwila od zwolnionego lenia-frustrata i to za każdym razem, gdy kurs więcej urośnie.... Jak tam na peronie?
Dnia 2022-07-26 o godz. 09:14 ~Ania napisał(a): > Właśnie "były pracownik" powie prawdę. > > > > Bo go już nic z firmą nie łączy. > > > > Inne komentarze sobie poczytajcie. > > > > Włos się jerzy...co się tam dzieje. > > > > Szok
-------------------------------------------
Mnie się nic na głowie niejerzy. JESTEM ŁYSY i śpię spokojnie.
GoWork jest miejscem, w którym możesz trafić na fałszywe negatywne opinie, wystawiane nie tylko przez niezadowolonych pracowników, ale również nieuczciwą konkurencję.
Niedługo; Niebawem; Wkrótce; Jesienią - tak niestety wygląda polityka informacyjna MLS ponadto wpisy o niczym na FB, a teraz taki wpis jak powyższy. MLS jeszcze długo będzie miał poważne problemy wizerunkowe.
Po jakiego grzyba odnosić się do rewelacji ludzi którzy stworzeni są do roboty na produkcji? Oni zawsze będą niezadowoleni z życia i pracy. W raporcie będzie sprzedaż - jeśli będzie niska, znaczy że są problemy z produkcją.
Ogólnie to bardzo nieprzyjemne są te wpisy na tej stronie co jednak nie świadczy o firmie dobrze jako o pracodawcy. Natomiast niektóre komentarze na forum są wręcz karygodne że to tylko pracownicy fizyczni. Sytuacja bardzo niekorzystna dla spółki ale jednak powinni się do tego odnieść aby zaprzestać dalszym spekulacjom.
Dnia 2022-07-27 o godz. 07:29 ~Bartosz napisał(a): > Ogólnie to bardzo nieprzyjemne są te wpisy na tej stronie co jednak nie świadczy o firmie dobrze jako o pracodawcy. Natomiast niektóre komentarze na forum są wręcz karygodne że to tylko pracownicy fizyczni. > Sytuacja bardzo niekorzystna dla spółki ale jednak powinni się do tego odnieść aby zaprzestać dalszym spekulacjom.
Gdy dzieci w chinach Ci składają iphona to jest w porządku! ale nad kilkoma robolami z produkcji się rozczulasz?
Dnia 2022-07-27 o godz. 07:41 ~John napisał(a): > Dnia 2022-07-27 o godz. 07:29 ~Bartosz napisał(a): > > Ogólnie to bardzo nieprzyjemne są te wpisy na tej stronie co jednak nie świadczy o firmie dobrze jako o pracodawcy. Natomiast niektóre komentarze na forum są wręcz karygodne że to tylko pracownicy fizyczni. > > Sytuacja bardzo niekorzystna dla spółki ale jednak powinni się do tego odnieść aby zaprzestać dalszym spekulacjom. > > > > > Gdy dzieci w chinach Ci składają iphona to jest w porządku! ale nad kilkoma robolami z produkcji się rozczulasz?
Wam już kompletnie mózgi przyćmiło? Chcesz zarobić troche srebrników na wykorzystywaniu i upadlaniu innych osób?
Jeszcze raz: „GoWork”jest miejscem, w którym możesz trafić na fałszywe negatywne opinie, wystawiane nie tylko przez niezadowolonych pracowników, ale również nieuczciwą konkurencję.
Ale ja mam w dupie fizoli. Jak się nie podoba to niech się zwolnią i idą gdzie indziej, gwarantuje że znajdzie się wielu chętnych na ich miejsce - nawet imigrantów. Interesuje mnie zysk i stopień automatyzacji aby fizycznych było w fabryce jak najmniej.
Prawda jest taka, że niektórzy dyrektorzy to kompletnie się nie angażują w życie i rozwój firmy. A po za tym to coraz więcej pracowników zachowuje się jak by byli dyrektorami, aż się prosi aby by napisać, że kilka osób wychodzi i przychodzi do pracy jak dyrektorzy bo nikt im nie zwraca uwagi. Wychodzą sobie w ciągu dnia z pracy, biorą służbowe samochody i się lansują po mieście a gdy wracają to głupkowato się śmieją jak to oni ciężko nie pracują!!! Gdzie tu jest logika i sprawiedliwość??? Nie dziwie się że ludzie odchodzą jak widzą, że jedni mają olewkę a drudzy zapier... I jeszcze organizują im wyjazdy po Polsce i za granicę, śmiechu warte to wszystko. Ty sam robisz wszystko i dasz radę a tu na delegacje po kilka osób wysyłają na kilka dni lub dłużej .A Ty robisz wszystko to sam i na miejscu, nawet słowa dziękuję nie usłyszysz. Tak więc to nie koniec na zwolnieniach bo każdy milczy ale swoje widzi i wie co się dzieje. #AMORTYZACJA!
Szkoda mi tylko tych akcjonariuszy co naiwnie myślą że firma ma technologie XXI wieku a tu nic , maszyny zakurzone a otoczka w sprawie Q kropki to bajka . To samo się dzieje z covid detektorem.
Ja napisał bym że osiadł na mieliznie i lekko się w niej zapada ... potrzebny będzie duży przypływ (gotówki) bądź liczyć na pomoc holownika/ów (RWW?, Energizer?) ...
Czy z ,,nowym'' sternikiem spólka będzie miała większą siłę przebicia niż zdegradowanym poprzedni kapitan? ... czas pokaże
Nie żartujmy. To są potęgi energetyczne. Taki ML System to jest dla nich "kula u nogi". Po co im podupadającą fabryka z przestarzałą technologią i mnóstwem ludzi, którym trzeba odprawy płacić przy zwolnieniu?
Pani Stanek obiecuje teraz, po objęciu funkcji prezesa "pełne zaangażowanie".
Trochę kuriozalne stwierdzenie. Przecież ona od zawsze jest w zarządzie spółki. To przecież żona Pana Cyconia. To wcześniej nie była "zaangażowana"?
Widać ewidentnie lanie wody w szczególności od września widzieliśmy pełny spektakl ratunkowy.
-Listy intencyjne znane z przeszłości.
-Wizyta prezydenta i prezentacja urządzenia (Tym razem na uczelni z próbą sprzedaży elektrolizera z allegro)
-Informacje o patentach
-Zmiany w zarządzie
To co kiedyś wynosiło kurs na nowe wyżyny dziś już nie robi wrażenia po takiej ilości kłamstw z strony prezesa. Bo jak można było jeszcze w połowie roku utrzymywać osiągnięcie zakładanego przychodu jak już wtedy sytuacja była dramatyczna.
To samo dotyczy zapowiadanego backloga tylko że nikt nie uwzględnia faktu że umowa dotycząca instalacji farmy fotowoltaicznej ma okres odbioru w 2026 roku!
Dlatego aktualny backlog jest liczony na następnie 2 lata a nie rok 2025! Co uważam już za kompletne zakłamanie! Bo spółka potrzebuje pieniędzy już w roku 2025.
Szukacie przyczyn spadków w spółce, a one są na zewnątrz. Cała branża oze dołuje, bo prostu Europa przygrywa konkurencję z Chinami. Chińczycy zasypują europejski swoimi produktami i półproduktami oze wyprodukowanymi nieproporcjonalnie taniej i żaden europejski producent czy hurtownik nie ma z nimi szans. MLS, Sunex i resztę czekają ciężkie miesiące. Wielu zostanie zmiecionych z rynku, przetrwają najsilniejsi i to tylko tacy, którzy będą w stanie zaoferować to, czego Chiny nie dostarczą taniej. To jest prawdziwa przyczyna spadków.
To nie jest jedyny problem tej spółki który opisałeś. Poczytaj informacje dotyczące problemów na produkcji. Tam pojawia sie za dużo odpadów ponieważ albo maszyny nie zostały jeszcze poprawnie skalibrowane albo ta technologia okazała się bardziej skomplikowana jak uważano w początkowych fazach projektu. Do tego sytuacja na rynku jest dużo bardziej skomplikowana ze względu na recesję w budownictwie europejskim. oraz problemy w strukturze organizacji oraz zarządzania. Nie mniej jednak trzeba Ci przyznać całkowitą rację że ciężkie czasy dopiero nadejdą. Koszty utrzymania tej spółki pochłaniają cały zysk którego i tak brakuje.
Stare kotlety które okazały się prawdą?
Bo podobno Quantum Glass jest jak yeti od końca 2021 ruszyła produkcja a do dziś nie widać żadnej realizacji.
Od tego czasu tylko pogorszenie wyników zamiast obiecywanych emerytur na Seszelach