Nie. Czas najwyzszy wsadzic CFI tam gdzie jest wasze miejsce. Mam nadzieje ze KNF was pogoni a jak nie to wczesniej czy pozniej ludzie was pogonia. Macie juz swoj track record na polskiej gieldzie. Kazda zabawa kiedys sie konczy. Ja nie jestem z spoldzielni ale mam akcje spolki ktora rujnujecie. Podobnie jak wielu innych malych akcjonariuszy. Wydaje mi sie za trzeba najpierw ustalic wasz adres zamieszkania i podjechac z zapytaniem jak tam sie ma dopuszczenie serii EE do obrotu. Cos nic nie slychac od 3 lat.
Ida tez wybory. Moze warto zaczac zadawac pytania w obszarze panstwa dzialanosci na polskiej gieldzie politykom. Moze ktos sie wami zajmie. Wydaje sie ze macie duze trupow w szafie. Moze z tego byc nowe Amber Gold. Propnuje wam nosic ze soba szczoteczke do zebow jak robia to podobno przestepcy, tak na wszelki wypadek, jakby ktos kogos kiedys zatrzymal. Pozdrawiam
Powinni jakoś wynagrodzić akcjonariuszom zatrzymanie na prawie 3 lata wykupionych a nie dopuszczonych akcji EE dlaczyg milczy KNF zarząd GPW przecież jawne działanie na szkode akcionariuezy którz uwierzyli niestety że prawo w tym kraju działa.
Wlasnie o to chodzi. Czas leci, obroty na akcjach sa zerowe plus cala masa akcji w ogole nie jest dopuszczona do obrotu bez podowu. Zarzad zebral pieniadze na GPW od akcjonariuszy i robi laske ze dopusci akcje. To jest niedopuszczalne.
Trzeba zaczac naglasniac sprawe w mediach zeby zaczeli sie interesowac zarzadem CFI. Efekt to nie jest pierwsza spolka ktora zaopiekowali. Z tego moze byc drugie Amber Gold. Zarzad Efekt to gangsterka.
Kodeks Karny, potrzebny jest wniosek pokrzywdzonego aby prokurator zaczal postepowanie (par 4a). Oczywiscie polecam zarzadowi Efektu par 5 ale watpie w skutecznosc moich tutal apeli. Wiec do 10 lat panowie Bujak i panstwo Kawczynscy. Serdecznie pozdrawiam
Art. 296. [Wyrządzenie szkody w obrocie gospodarczym] § 1. Kto, będąc obowiązany na podstawie przepisu ustawy, decyzji właściwego organu lub umowy do zajmowania się sprawami majątkowymi lub działalnością gospodarczą osoby fizycznej, prawnej albo jednostki organizacyjnej niemającej osobowości prawnej, przez nadużycie udzielonych mu uprawnień lub niedopełnienie ciążącego na nim obowiązku, wyrządza jej znaczną szkodę majątkową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 1a. Jeżeli sprawca, o którym mowa w § 1, przez nadużycie udzielonych mu uprawnień lub niedopełnienie ciążącego na nim obowiązku, sprowadza bezpośrednie niebezpieczeństwo wyrządzenia znacznej szkody majątkowej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Jeżeli sprawca przestępstwa określonego w § 1 lub 1a działa w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 3. Jeżeli sprawca przestępstwa określonego w § 1 lub 2 wyrządza szkodę majątkową w wielkich rozmiarach, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10. § 4. Jeżeli sprawca przestępstwa określonego w § 1 lub 3 działa nieumyślnie, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 4a. Jeżeli pokrzywdzonym nie jest Skarb Państwa, ściganie przestępstwa określonego w § 1a następuje na wniosek pokrzywdzonego. § 5. Nie podlega karze, kto przed wszczęciem postępowania karnego dobrowolnie naprawił w całości wyrządzoną szkodę.
Co ty piszesz za głupoty.
Poczytaj lepiej raporty knf i zobaczysz ze Spółka proceduje dopuszczenie prospektu.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd, nikt nie został pokrzywdzony.
Głupoty jakieś wypisujesz
Proceduje, proceduje.... od 3 lat. Tak proceduje zeby nic sie nie dzialo. Wydaje mi sie ze fakt ze KNF rozpoczal swoja wlasna procedure powinno byc dosc klarownym dowodem ze jest to celowe i swiadome dzialanie na szkode spolki. Bedziecie sie tlumaczyc przed prokuratorem Panowie. Caly czas polecam Wam par 5 - Wasza ostatnia deska ratunku. Pozdrawiam
Troche chyba przeszarzowałeś nie zdziwię sie jak Toba zajma się odpowiednie władze. A knf raczej jest na biezaco bo procedowanie prospektu jest upublicznione na stronie.
Jeszcze tego brakowalo zeby zarzad grozil akcjonariuszom ktorzy powierzyli im swoje pieniadze w zarzad. Takie rzeczy tylko w republikach bananowych I na GPW. Niemniej jednak procedure z kk macie u mnie gwarantowana. Pozdrawiam I do zobaczenia niedlugo :-)
Im sie juz kompletnie w glowach poprzewracalo ale niedlugo otrzezwieja. Kiedys Efekt byl rzetelna spolka dywidendowa ale dobrali sie do niej gangsterzy z CFI i sie skonczylo. Obecny dzienny obrot akcjami to pomiedzy 0-1 sztuka. Kiedys dochody byly 9-10 mln rocznie I dywidenda 10%. Do czasu pojawienia sie CFI.