Wybicie z trójkąta zniżkującego się kroi, będzie potężne, do tego kredyty na OZE, pompy ciepła, samorządy, odwrotne odpisy na wiatraki w setkach mln PLN. No i wyjście z restrukturyzacji na koniec roku, czyli od stycznia fundy z palcem na enterze kupują PKC.
te same teksty czytałem rok temu i co? i jesteśmy dokładnie w tym samym miejscu :( ok była podbitka do 12 ale tu powinno być jeszcze raz tyle dziwi mnie tylko dlaczego audytorzy państwowych udziałowców nie zwracają uwagi że wycena tych akcji jest zaniżona no cóż ale państwowym to zwisa, albo ....... chcą przejąć za bezcen ..... kosztem free float
Nie ma co narzekać, Bosiek okazał się mimo wszystko spokojną przystanią na niepewne czasy, te wszystkie zawieruchy wojenne i inne nie wpłynęły zbyt mocno na kurs...póki co :;) Na innych spółkach tyle się działo, a tu w zasadzie cisza..., spokój...:) Myślicie, że będzie jeszcze jakieś tąpnięcie na giełdach z powodu kryzysu, czy to już może być trochę w cenie ? Wiem, czasy niepewne i trudno cokolwiek przewidywać, ale sporo tzw. traderów wypowiada się social mediach, że czekają na dalsze spadki z zakupami. Zastanawiam się, czy maja rację ...
Przy tak spadających obrotach myślę że kurs nie zanurkuje bo sporo ludzi chętnie dobierze łatwo uśredniając. Wyniki banku na pewno będą coraz lepsze. Wakacje kredytowe wiele nie zmienia. Tu musi być dobrze.
I co? Przeszliśmy bessę prawie suchą nogą i nowy cykl przed nami, a BOŚ wzmocniony, a inne banki osłabione przez wakacje kredytowe. I to nie ma się co śmiać. Sam robię w OZE i patrzę na ofertę kredytów i nie wygląda to najlepiej, aby była dobra oferta poza BOŚ. Jakaś tam jest, ale diabeł tkwi w szczegółach. A wiadomo szok energetyczny to gigantyczny implus do inwestycji w OZE.