• Jak się zbija kurs Autor: ~Ida [213.134.182.*]
    Żal patrzeć jak grają automaty na zbicie kursu :(. Na S było 700 akcji po 2.90 więc na próbę (sprawdzić co się stanie) kupiłam 7 akcji za te 2.90. Kilkadziesiąt sekund późnej reszta akcji wystawiona za 2.90 (693 sztuki) zamiast z automatu podskoczyć o 1 gr (ktoś kto chce zarobić zwiększy sumę sprzedaży) zmieniła cenę na 1 grosz mniejszą. Tak się właśnie obniża kurs przerzucajac posiadane akcje, pilnując żeby powoli cena spadała. Gdy spadnie do odpowiedniej kwoty znowu zacznie się skupowanie tanich akcji
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Ttt [188.146.73.*]
    Brawo.
    Nasi sąsiedzi bardzo nas kochają i robią wszystko dla dobra swoich akcjonariuszy
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Ida [213.134.182.*]
    Właśnie teraz, na parę minut przed 17.00 na K są akcje po 2.895 a na S ktoś wystawił 33 akcje w cenie niższej niż cena kupna - za 2.77. Przecież to jest jawna manipulacja:/
    No jest.I co z tego...?
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~samson0 [37.47.87.*]
    Że wam się chce takie rzeczy analizować?
    Ja codziennie biorę z prawej po 200 zł i mam gdzieś cenę. Po prostu znam tę firmę i lokuję jak w funduszach
    Dobrze analizować takie rzeczy, niech wiedzą, że to widać.
    Swoją drogą gdzie byłby dzisiaj kurs gdyby tego nie robili? A przecież chcą kupić po taniości co robią od dłuższego czasu. Wiedzą najlepiej jaka tu przyszłość
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Tty [188.146.73.*]
    Do raportu niecały miesiąc, więc wcale tak dużo czasu nie mają.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Ida [31.61.250.*]
    Analiza ma na celu podważanie ceny ewentualnego zdjęcia z giełdy tej zmanipulowanej spółki. Takich przykładów z wcześniejszych miesięcy mam sporo.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~PS [89.69.83.*]
    Ja dałem 500 sztuk na kupno po 2.895
    Tu nie o kupno chodzi tylko o cenę sprzedaży.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~PS [89.69.83.*]
    Jasne, tak tylko się odezwałem, bo kupowałas razem ze mną
    Wprowadziłam na K 33 akcje za 2.90 i sekundę później akcje na S za te 2.77 zwiększyły się do dwustu kilku sztuk tak aby ten, który był za mną na kupnie za 2.895 mógł po tyle kupić akcje i żeby sesja nie zakończyła się na 2.90 tylko na 2.895. Tak jak pisałam - gra tutaj automat na spadki.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: wojtasz75 [195.64.151.*]
    Jak przekroczy 3,5zł. żaden automat nie pomoże.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~klajnak [195.8.221.*]
    Żeby nie było tak, że jeszcze zrobią parę transakcji, policzą i jak się okaże ze mają łącznie te ponad 95% zrobią wezwanie po te właśnie 3.5 zeta, zbiorą tyle ile zrobią, reszta wykup przymusowy i będzie posprzątane... nikt się do nie przyczepi bo cena wykupu będzie wyższa niż średnia za ostanie miesiące...wszystko w białych rękawiczkach.
    Chyba że tylko obecność na giełdzie jest im potrzebna tylko do pozyskiwania kapitału i reklamy, ale w to przy obecnych stopach, kosztach bycia na giełdzie (za każdy audyt się płaci) zaczynam wątpić., jak spółka zacznie generować strumień gotówki to lepiej ja przeznaczać na dalszy rozwój niż dzielić się z akcjonariatem.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Ida [31.61.253.*]
    Ja się przyczepię- manipulacja jest zbyt widoczna a cena tych akcji byłaby zupełnie inna też siłowego zbijania kursu. To naprawdę nie jest skomplikowana procedura.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Ttt [31.183.197.*]
    Ta manipulacja trwa tu już lata i nikt z tym nic nie robi, pytanie dlaczego skoro jest to tak ewidentne i widoczne gołym okiem?
    Jeśli scenariusz z wykupem się sprawdzi to będzie to wielki skandal i oszukana masa ludzi, bo kurs jest uwalany systematycznie od lat i nikt nie jest w stanie dziś stwierdzić gdzie byłby dzisiaj gdyby nie te machloje. Na pewno nie tu gdzie dzisiaj
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Ttt [31.183.197.*]
    Kolejna kwestia, że to co się tu dzieje od lat, skutecznie zniecheca inwestorów do lokowania kapitału czemu zresztą trudno się dziwić.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Twardy [37.47.87.*]
    Zacznijmy kupować, zamiast rozmyślania. To zobaczysz jaką średnia im zrobimy
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~samson0 [37.47.87.*]
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/43023841,pcc-exol-sa-26-2022-rejestracja-akcji-serii-f-w-kdpw
    Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś spostrzeżenia co do manipulacji dawajcie znać.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Gruby [46.205.151.*]
    Ło matko sieć mitomanów zatacza coraz szersze kręgi
    Ło matko długo mnie tu nie było i nie wiedziałam, że do investora dołączył drugi płatny troll.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Ida [31.60.252.*]
    up
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~Janosik [188.146.138.*]
    Udawane wzrosty, sprzedaż po 2,965, po czym ktoś wystawia zlecenie poniżej tej ceny... czyli 2,96. Ktoś tu robi dobrze zarządowi... dalej wierzycie, że zostaniecie milionerami?
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~DEMON [37.225.82.*]
    Te pierdy janosik to do owiec
  • Jak Janosik ????? Autor: ~DEMON [37.225.82.*]
    Wycisnęli ostatniego leszcza - czyli ciebie i grubego ????
  • Re: Jak Janosik ????? Autor: ~Ida [31.61.242.*]
    Kolejna końcówka sesji ze zabijaniem kursu. Pod koniec sesji przez ostatnie dni, dokładnie na 10 minut przed końcem sesji pojawia się sprzedaż PKC, gdy w tym czasie na K są oczywiscie akcje po niższej niż obecnie cenie. Na PKC na sprzedaży dawana jest większa ilość akcji aby jak najbardziej zbić cenę ale małym kosztem (w sensie ilości akcji). Dzisiaj był hit - chcąc zakryć niskie kupno wprowadzono sporo akcji na kupno, tak że cena podskoczyła do 3.10 (planowana) i dokładnie na 1 sekundę przed 17.00 automat zdjął kupno tak aby cena mogła spać. No i spadła i wczoraj i dzisiaj i wcześniej - od ceny, która była o 16.50.
  • Re: Jak Janosik ????? Autor: ~Hmm [83.238.62.*]
    Dokładnie tak jest, sztucznie zbijają kurs jednak coraz trudniej jest im go utrzymać , po wynikach to puści
  • Re: Jak Janosik ????? Autor: ~Ida [5.184.96.*]
    Kolejny przykład manipulacji i używania automatów do zaniżania ceny. Oczywiście na koniec dnia cena jest dobijana - znowu przed 17 pojawia sie na S ok 400 akcji po niskiej cenie. Na K jest mniejsza ilość akcji niż na S. Przed 17.00 system przyjmuje tylko PKC. Zsumowałam akcje na S i K i wyszło, że muszę kupić 11 akcji żeby zostały wykupione w wszyskie akcje po niskiej cenie plus dołożyłam do zlecenia 5 akcji żeby złapały akcje już w cenie wyższej. Moje kupno wystawiłam na ok 5 sekund przed 17.00 i automat (nie ma możliwości aby człowiek tak szybko zareagował) podliczył ile akcji brakuje na S w niższej cenie i dodał do S tyle akcji aby cena nie mogła podskoczyć. Co ciekawe automat dodał dokładnie wymaganą ilość akcji. Tak że o 17.00 na S pojawiła się suma 3.06 (ale cena ostatniej transakcji była 3.055 więc taka została). Zresztą 3.06 było też przez kilka sekund i pojawiło się na S 3.055.
    Drogi Inwestorze Wasze działania naprawdę są widoczne i możliwe do udowodnienia.
  • Re: Jak się zbija kurs Autor: ~inwestor [195.117.19.*]
    ja czekam na 2zł i wsiadam
[x]
PCCEXOL 0,81% 2,50 2025-11-14 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.