• zgloszenie do adminbiuras Autor: ~trafiony [89.68.128.*]
    Mam akcje na dwóch kontach IKE / IKZE w BOŚ.
    BOŚ zrobił dobrą robotę - przygotował niezbędne dokumenty, które wystarczy podpisać i wysłać zgodnie z przekazaną instrukcją.
    Nie sprawdzałem rachunku - ale chyba nawet nie policzyli sobie za wystawienie certyfikatu.
    Ładnie przetłumaczyli na PL, wystawili certyfikat po angielsku, prosta instrukcja co i jak.
    Mam też akcje na koncie w MDM (mBank) - niestety tam słabiutko. Pasywnie - czekają na klientów, za certyfikat trzeba zapłacić standardową stawkę (30 zł za elektroniczna) - to jeszcze ok, ale.... nie wystawiają po angielsku...

Krótko co trzeba zrobić: wypełnić przesłany wzór pisma (jest w innym wątku), dołączyć zaświadczenie o posiadaniu akcji na dzień 13 maja 2022 (po angielsku) wysłać pocztą albo na adres e-mail biura. Tyle na szybko. Będę musiał zrobić ten papier dla mBank to się podzielę - może komuś się przyda.

Także ten - w tym przypadku brawa dla BOŚ, dziękuję za wsparcie.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~Mass [89.64.57.*]
    Z jaką datą wpisujesz "Wniosek o wpisanie na listę wierzycieli" (BOŚ) ?
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~trafiony [89.68.128.*]
    wrzucam link (nie wiem czy przejdzie)
    https://docs.google.com/document/d/1038UGHyG3BYHDMfmZrVg88MQKnEqXgTGc6RFayvucv4/edit?usp=sharing
    Zakładam, że można to pismo skopiować na swój dysk Google i edytować.

Z tego co napisano w instrukcji od BOŚ pismo trzeba złożyć nie później niż do dnia 1 sierpnia.
    Ja wpisuję datę aktualną (wysłałem wczoraj). Poprosiłem o potwierdzenie, ale nic nie dostałem.

Za instrukcją:
    W przypadku wysyłki pocztą elektroniczną, skan podpisanego przez właściciela rachunku Wniosku oraz Zaświadczenie należy wysłać na adres e-mail: biuras@adminbiuras.lt.
    Uwaga: Przed wysłaniem Wniosek należy uzupełnić o adres e-mail właściciela rachunku. Dokument Zaświadczenia należy wysłać w języku angielskim. Dokument Wniosku należy wysłać w języku angielskim i litewskim.
    =====
    Jeszcze raz - dzięki BM BOŚ, mam nadzieję że podzielenie się tą informacją nikogo nie "boli" = w dobrej wierze.
    kwota długu = ilość akcji x 0,37 EUR
    przykładowo dla pięciuset akcji = 500 x 0,37 = 185 EUR
    Dostałem potwierdzenie od "biuras", że otrzymali papiery - sprawdzą i ew. skontaktują się jeżeli zajdzie taka potrzeba.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~Andrzej83 [83.6.13.*]
    W.g. https://www.bankier.pl/wiadomosc/AB-INTER-RAO-LIETUVA-Regarding-the-decision-made-by-Vilnius-Regional-Court-8375879.html postepowanie czasowo zawieszone ?

The Vilnius Regional Court decided to stay the extra-judicial bankruptcy proceedings of AB INTER RAO Lietuva until the entry into effect of the judgement in this case. Considering this decision, the time limit for making creditor claims is suspended. We will inform you about the renewal of this time limit by separate notice. 
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~onyx [5.173.120.*]
    czyli jak coś zwrócą to po cenie nominalnej akcji, szkoda zawracać sobie tym głowę
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~anteq [165.225.206.*]
    -15% podatku luksemburskiego
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~inter [82.177.100.*]
    to jest zgłoszenie odnosnie dywidendy
    a od posiadanych akcji ? ktoś ? coś ?
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~obs [91.205.90.*]
    Jeszcze raz BOŚ okazał swoją wyższość i troskę o klienta. W porównaniu do internetowych prawie DM typu mBank czy ING to prawdziwa przepaść. Dziękuję za dobrą robotę.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~westor [89.151.37.*]
    Chromolę biurokracją. Zrobiłem prosto - Napisałem tekst,że mam tyle a tyle akcji ( dobrze wiedzą ile ,bo dostawałem dywidendę wg. ilości akcji)...moje dane do przesłania gotówki mają w spisie akcjonariuszy IRL ( przecież wysyłali mi dywidendę)...a moje roszczenia wzgl. IRL to - moja ilość akcji jako ułamek z 20 mln akcji spółki. Przetłumaczyłem to na tłumaczu-on line i wysłałem. I tak g.... z tego będzie. Drobni akcjonariusze zawsze byli i są w d.... kopani.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.184.80.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~Andrzej [79.184.80.*]
    Dwa pytania:
    1) Czy to zgłoszenie nadal jest przyjmowane do 1.08 czy zostało faktycznie zawieszone ?

Fragment z bankier
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/AB-INTER-RAO-LIETUVA-Regarding-the-decision-made-by-Vilnius-Regional-Court-8375879.html
    ...Considering this decision, the time limit for making creditor claims is suspended...

2)
    W tym piśmie mamy dołaczyć zaświadczenie o posiadaniu akcji. Pytanie na który dzień ?
    Trafiony pisał , że zaświadczenie ma być na 13 Maja , ale czemu na taką date ?

Odnośnie pytań:
    1) Nadal jest otwarte. Czy zgłosznie nadal jest są przyjmowane do 1.08 ?
    2) 13 Maja może być na podstawie linku z bankiera
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/AB-INTER-RAO-LIETUVA-Notice-on-the-procedure-for-the-payment-of-dividends-8331914.html

Dividends shall be paid to the shareholders who at the end of the tenth business day following the day of the Annual General Meeting of Shareholders that adopted a decision on dividend payment, i.e., on 13 May 2022 will be shareholders of AB “INTER RAO Lietuva”.

• Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~aaa [85.11.80.*]
    Należy wysyłać, Pan odpisuje że dokumenty otrzymał i jeśli po weryfikacji będą potrzebne dodatkowe dane prześle oddzielnego maila.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~Roba72 [37.225.90.*]
    Piszesz wypełnić przesłany wzór pisma jest w innym wątku ja niestety nic takiego nie dostałem
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~aaa [85.11.80.*]
    interrao.lt/pl/aktualnosci/2022/updated-request-for-inclusion-in-the-list-of-creditors-2/
    Czy tez dostaliście zaświadczenie o akcja w wersji polskiej ? Czy ktoś wysyłał takie zaświadczenie ?
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~Marlena [83.20.221.*]
    Czy chodzi o wypłatę dywidendy? czy o odkupienie akcji?? proszę o odpowiedź
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~Andrzej [79.184.171.*]
    O wypłate dywidendy
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~westor [89.151.37.*]
    Chromolę ich wymogi zgłaszania czegokolwiek. Wysyłali mi długie lata dywidendę,to niech mi prześlą co tam mają do wypłaty w ten sam sposób. Nie zgłaszałem żadnych zmian.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~77mir [31.61.249.*]
    Teraz wypłata dywidendy zależy od syndyka (on też chromoli co ty na to) Wydłużyli termin do 11.08.2022 więc maż jeszcze możliwość zgłoszenia roszczenia z tytułu dywudendy.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~DiegoSimeone1984 [78.11.12.*]
    Dzięki wielkie za informacje.
    Mam konto w mBanku, dodzwonić się nie można, napisałem maila i czekam.
    Niestety mają wszystko gdzieś, zero tłumaczenia, zero wyjaśnienie, a wystarczyła by krótka notka dla akcjonariuszy.
    O GPW i braku tłumaczenia sytuacji, wymogu tłumaczenia po polsku skoro spółka notowana jest na POLSKIEJ giełdzie to już trudno wspominać no ale jak banan to banan, nie można oczekiwać wiele.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~Andrzej [194.173.70.*]
    CZy ktoś wysłał potwierdzenie posiadania akcji w wersji polskiej ? I co odpowiedzieli na to ?
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~tonyhalik [80.82.25.*]
    Wysłałem zrzut ekranu z emaklera. Nie dostałem żadnego potwierdzenia.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~Mario [80.49.213.*]
    Wysłałem polską wersję z własnym tłumaczeniem..
    Potwierdzili przyjęcie i napisali, że sprawdzą i się ewentualnie odezwą.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~77mir [31.61.249.*]
    Standardowo tak odpisują teraz.
  • Re: zgloszenie do adminbiuras Autor: ~pytaniedomądrych [94.254.177.*]
    proszę o odpowiedź kogoś kto to wie, skoro dywidenda była ustanowiona na 0,55eur to dlaczego jej wartość w złotówkach wynosi 1.73pln. niski kurs tego euro. Czy wartość całej dywidendy jaką miałem dostać została podana w "notice of initiation of insovency" z 03/06/2022 jako unfulfilled obligation? Pytam bo jak to przeliczam to nie wychodzi 0,55eur na akcję. Nie rozumiem tego help
[x]
INTERAOLT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.