Całkowicie pominięta kwestia tego, że coroczny program motywacyjny jest większy niż roczny zysk netto. To że nie z majątku spółki to nawet jeszcze gorzej, bo bezpośrednio z kieszeni wszystkich pozostałych akcjonariuszy - którzy zdaje się dali się nabrać i są tego nieświadomi, czego dowodzi wycena spółki. 4% spółki co roku sobie biorą.
Jak patrzysz na kurs to ja tam widzę wyprzedaż. Zrzucają ci seedowcy, którzy we wcześniejszych danych byli wymienieni z nazwiska. Wchodzili za zero zł to teraz mają zyski nawet przy takim kursie. Niestety o ile pamiętam tam jest sporo tych akcji nie zalockupowanych. Aż dziw że sprzedają przez arkusz a nie pakietowo. Takie mam podejrzenie niestety
To co berbelek mówi to mnie też uderzyło. Trudno mieć jakiś jasny pogląd w tej sprawie. Z jednej strony zarząd ma dokonania i to sie chwali. Fajnie że nie sprzedają swoich akcji i siedzą w biznesie jak Musk w tesli. Zdaje się Audiotece to nie wyszło i tam się posypały głowy a za nimi biznes. Więc te 4% są tego warte. No ale kurs spadł nie o 4% tylko więcej. Więc ktoś musiał dużo sypać. I dlatego ja teraz nie kupuję bo ktoś mnie zaraz zasypie swoimi tanimi akcjami. A spółka mi się podoba i obserwuję sobie co tu się będzie grało...
Wygląda na to że nie robią kolejnej emisji obligacji bo już by coś było wiadomo. Chyba obsługują wszystko w terminie bo na obligacje.pl też żadnej burzy nie widać. Jeśli by tak było to bym się cieszył