No to chyba ruszamy. Zleceń na S tak mało, że kurs może z wideł na widły przeskakiwać. Dobrze widzę, że powyżej 1,5 kolejne zlecenie sprzedaży to 2 zł?
Urwało mi posta wcześniejszego ech:/ Dokładnie - najważniejsza na giełdzie jest cierpliwość, czyli chłodny umysł - wszystko się kręci wokół psychologii giełdowej.Ja od miesiąca zbieram GALVO;) Nic nie pisałem wcześniej, bo pieniądze lubią ciszę...Głośno to mam nadzieję, że będzie jak będę miał zamiar sprzedać:P Spółka bardzo dobra fundamentalnie, stabilny akcjonariat, small market value. Kolega w innym temacie napisał, że majątek trwały to ponad 12 mln zł, ale to nie ma znaczenia...Miałoby, gdyby spółka chciała sprzedać np. jakąś nieruchomość i nam wypłacić ekstraordynaryjną dywidendę,aletakiej sytuacji obecnie nie ma - chyba, że czegoś nie wiem...Na takie wskaźniki to zerkają dinozaury giełdowe:) Stock exchange is future i tego się trzeba trzymać.Płynność się zwiększa i to dla mnie jest najważniejsze. A arkusz sprzedaży na tym walorze - to po prostu śmiech na sali:D
Udanego, proftitowego dzionka wszystkim życzę!!!:)
O takiej cenie to możesz raczej pomarzyć;) Choć marzenia warto mieć...Ja nimi ciągle żyje, bo życie bez marzeń nie jest tak naprawdę nic warte... Ja w weekend na wątku BIOMEDU wspomniałem o Galvo i w poniedziałek walor odpalił:P Chyba za mną łażą jakieś spółdzielnie giełdowe...Z resztą jak dał czadu BIOMED w tym tygodniu:) Świetny tydzień na giełdzie dla mnie:P A na Galvo chyba muszę objąć funkcję animatora hehehe:P
Pozdrowionka dla wszystkich - nawet dla hejterów. Oni też są potrzebni w tym giełdowym wszechświecie;)
A z walorów w ciekawej syutacji dokupiłem, wlasciwie usredniłem w dół dzisiaj CORMAY....Mam nadzieję, że się będzie opłaciło tak, jak uśrednianie w dół np. ASBIS I GRODNO w czasie kulminacji pandemii....
Pieniądze lubią ciszę...;) Ale wolumen nie:P Mam nadzieję, że to się zmieni...A w sumie to powinno, ale na stały, codzienny, wysoki wolumen liczę tak od 10 sierpnia, czyli od publikacji raportu finansowego za II kwartał. Srebro w drugim Q potaniało ponad 25% a przychodów I kw. były większę r/r o ponad 40% i koszty pod kontrolą. Powinien być rekordowy wynik. Myślę, że po 6 miesiącach pokażą ok. 0,5 mln zł zysku netto.Byłoby wtedy fantastycznie, bo kapitalizacja obecnie wynosi 5,6 mln zł a w tym roku jestszansa na przebicie 1 mln zł profitu. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Jak wolumen się zwiększy - to dokupuję:) Ja dzisiaj kupiłem trochę MERCATORA i PKP CARGO na średni termin. Oba walory w bardzo ciekawej sytuacji technicznej a fundamentalnie wydają mnie się po prostu tanie...
Spółka jest bardzo mocna fundamentalnie. A brak jest obrotów, bo akcje faktycznie poparkowane w mocnych m.in moich rękach:P Free loat to ok. 30%, więc to tylko ok. 1,5 mln zł...Lekki popyt świadomych po raporcie i mamy widełki za widelcami hehehe:)
Spokojnie - 2 zł będzie i to prędko;) Ależ tydzień temu przewidziałem idealnie zysk netto za I półrocze:) W takim układzie zakładam, że za cały 2022 rok będą m.in. 2 mln zł. Trochę z tym inwestorem przesadzacie...Będzie to będzie a jak nie - to nic nie szkodzi...Przecież spółka i tak bardzo zwiększa przychody mając dobrą marżę.