Ja na Twoim miejscu bym sprzedał i ustawił się z kupnem ponownie ok 100. Nie ma siły żeby nie bujnęło pod 100. Dzisiaj jest euforia ale wskaźniki są już przegrzane korekta się należy jak psu buda. Długoterminowo oczywiście powinno rosnąć dalej.
Zbieracz w końcu puści lejce i wtedy jak nikt nie będzie się ustawiał na kupnie będzie korekta. Na jakim to będzie poziomie nikt nie wie, jak nagle spłyną komunikaty te o których piszą jako gejm czendzery to mi może być nawet ladna parabola lotu. Dodatkowo miały być przejęcia ? Gdzie one są ?
A ja coś czuje ze nie puści. Projekt na morzu ma prawie taką moc jak Elektrownia PGE w Bełchatowie. A to przecież największa elektrownia. Kupuję nie czekam
Najlepiej wieje zima od października do kwietnia ,wtedy wyniki obecnych i nowych wiatraków będą miały najlepsze wyniki , zapowiedź podwyżek cen energii dodatkowo wzmacnia,lato to najlepszy czas na serwis tego sprzętu.No cóż jedni wsiadają, inni dobieraja inni ,a reszta się zastanawia
Ja wyszedłem przy 113-114, miałem prawie 140% zysku. Przy tej skali spadków na świecie na pewno znajdę coś na czym znów wykręcę stówkę. Na PEP taki zysk już był wątpliwy.
DO: takisegostek gratulacje 140% bardzo przyzwoita stopa zwrotu. Rzeczywiście na świecie są i będą jeszcze ładne zwirowania w najbliższym roku także okazji inwestycyjnych będzie mnóstwo. A może zawitasz jeszcze na niższym poziomie na Polenergii.
Przede wszystkim ładnie mielą, ładnie pozwalają wyjść pierwszym zarobionym którym już wystarczy. Poziomy powyżej 100 to były pierwsze gdzie potencjalnie mógł rozpocząć się większy obrót i ludzie zaczną zastanawiać się nad wyjściem i tak też się stało. Na forum już też takie posty się pojawiały.
ja tu jestem już baaaaaardzo długo i wciąż mi mało ;) wydaje mi się że wciąż jednak obiektywnie oceniam perspektywy PEP i czekam na tą pełną transformację, wszystkie inwestycje i prawdziwe wzrosty.
Sprawdźcie w waszych firmach albo podpytajcie znajomych jakie są oferty energetyki na sprzedaż energii dla firm w kontraktach dwustronnych na 2023 rok ;) Dużo firm prawdopodobnie zdecyduje się na zakupy energii na RDN ale to też niesie za sobą duże ryzyko. Polenergia Obrót przynajmniej będzie miała co robić ;)
@INFO - mam ogromny szacunek dla Twojej kompetencji - czemu zresztą dawałem wyraz - często nie wiedziałem o czym Ty piszesz :-)
Bardzo chętnie wrócę do PEP - ale przy cenie ok. 75-80 PLN - CZEGO NIKOMU TU NIE ŻYCZĘ.
Mam duże obiekcje co do otoczenia politycznego, niechęci decydentów do OZE, (chyba nadal nielubianego) "głównego akcjonariusza". Boję się, że teraz "na czasie" będzie energetyka węglowa.
Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy, życzę Wam bym ceny PEP nie oceniał jako okazję.
@Rado - dzięki za miłe słowa, współpraca z Wami była prawdziwą przyjemnością. Do niedawna był to chyba jedyny prawdziwie merytoryczny wątek na forum Bankiera. Od jakiegoś kwartału zaczęło się to zmieniać.
Oczywiście okazjonalnie będę tu zaglądać - życzę Wam Koledzy, bym nie miał pokus ponownego zaangażowania kapitałowego.
A tyle rzeczy kusi teraz wokół - wczoraj znów wskoczyłem w Transocean (RIG), niedługo znowu pewnie będzie Rio Tinto, czekam "z palcem na klawiszu" nad TUI.
@Teodor - a jak dzisiaj, po podatku Sasina, oceniasz Twoją wypowiedź ?
Sorry, że wykrakałem. OZE w Polsce to nie jest teraz dobry temat, moim największym hakiem jest ONDE - mimo uśredniania.
Coraz więcej kasy mam w Londynie, tam będę dalej lokował, wyceny plus kurs funta kuszą.
Koledzy, otuchy !!