Unimot kontynuuje swoją świetną passę, pokazując znów bardzo dobre wyniki za kolejny miesiąc.Są one jednak, zdaniem analityków, już wliczone w obecną cenę akcji, a co za tym idzie nie wpływają na korektę ich rekomendacji.
Znalazłem tę spółkę dość późno przyznaję, ale się bardzo cieszę, bo udało mi się zawsze zarobić na takich perłach. Sama wartość aktywów Lotosu przerasta kapitalizację... więc to tylko kwestia czasu. Na Asbisie i Bowim też czekałem i się nie rozczarowałem. Pozdrawiam cierpliwych :)
Analizy DM zdecydowanie nie pokrywają się z rzeczywistością Rok temu gdzie brak info o lotosie, zysk roczny 75 mln, to z fusów wychodziło im ok 50 pln/akcja. Obecnie aktywa lotosu i zysk Q1 120 mln są już w cenie... i rekomendują również ok 50 pln/akcja.
Najpierw muszą skupić z rynku akcje, dopiero potem dają rekomendację. Widać, że kupują bo szeroki rynek spada, a Unimot się trzyma. Jak kurs wystrzeli w kosmos, np na 100zł, to wtedy opublikują, że przejęcie aktywów Lotosu, że wysokie ceny ropy i marże, że perspektywy dobre, że cena docelowa 150zł. Wtedy podłączają się dawcy kapitału i kupują od nich akcje po 150zł. Zarobek = kapitał razy 2 - 2,5. I tak się robi kasę.
jest jedno biuro ktore analizuje Unimot. BM BOS. kolega YorX powyzej ma racje. z lotosem czy bez lotosu Unimot jest wart 47, bo wzroslo zapotzrebowanie na srodki obrotowe. ale najlepiej becwalstwo anali widac na przykladzie TSGAMES. moze jakby zaczeli odpowidac karnie za swoje brednie i wprowadzanie ludzi w blad, zaczeliby sie zastanawiac co pisza.
Dnia 2022-07-15 o godz. 12:10 ~Rafi napisał(a): > Pamiętajcie tylko, że na akcjach Unimot jest niska płynność. Tylko tyle.
Jest, ale analiza wskazuje (przynajmniej powinna) pewien kierunek a mianowicie przyszłość. Tutaj można być niemal pewnym że obroty za jakiś czas będą na innych poziomach.