To oczywiste, audytem chwalą się ci, którzy uważają,że mają wszystko w porządku. Miejmy nadzieję ,że nie jest to tylko jeden optymistyczny akcent dot.spółki w tym roku...
Nikt nie wie na pewno ale cel jest i tak szacowany na to by 50 PLN było nie raz na 3 lata ale na dwa lub nawet lepiej. Najważniejsze ,żeby o tym pamiętać.
Optymistycznie liczysz w kontekscie tego co sie dzieje i bedzie działo w światowej gospodarce w najbliższych kwartałach, ale fakt jakieś prognozy trzeba robić. Oby ta twoja sie sprawdziła :) pozdrawiam
Nie po to jechałem na walne żeby gdybać potem rok. Ja wiem co będzie i szanujcie mój wysiłek bo jedna noc w samochodzie i potem powrót w sumie 1000 km . Prezes ma plan jak obniżyć finalną cenę produkcji o to co zabiera nam kryzys. Wiec jak ustana przesłanki kryzysowe a to sie stanie prędzej czy później to ta prognoza będzie nieaktualna ale ze względu na to ze jest zbyt pesymistyczna.
To podziel się informacjami jakie uzyskałeś na walnym. Nie każdy mógł pojechać. Było coś o nowej maszynie. Jak czasowo widzą jej zakup i uruchomienie i koszty. Może być ew. na innym portalu... Np podłoga
Sa dwie opcje Prezes i Ta baza chcą dostawić do tej nowej maszyny "zbiornik" czy cos w tym rodzaju , który by dodawał do włóknin komponenty celulozowe , które są o wiele tańsze od poliestru . Vaporjet juz tak swoja linie w izraelu zmodernizował ze skutkiem Niewiem bo to dopiero rusza. Jak bedzie dobrze to powtórza manewr i u nas ale prawdopodobnie bez dotacji . Druga opcja to zupełnie nowa maszyna z dotacją ale to dopiero za rok . No i dochodzi wtedy problem co z tą linią co teraz pracuje i dała nam super zyski . Miejsce w fabryce jest na zupełnie nową linię . Moze byc tez tak że postawia nowa maszyne a tę która jest zmodernizują ale do tego potrzebne sa zamówienia 2 razy wieksze . Mogą tez przestawic profil produkcji na inne włókniny , na które jest zapotrzebowanie. Prezes ma łeb i coś wymyśli , albo kontrahenci wymusza na prezesie podjecie odpowiednich ruchów.
Wielkie dzięki za odpowiedź. Za rok muszę się jakoś wybrać na walne bo przy polityce informacyjnej Novity to niestety jedyna możliwość by się czegoś dowiedzieć. Zaskakujące informacje jak dla mnie. Czyli zakup maszyny na razie idzie w odstawkę... Z drugiej strony ew. dotacja z unii choć pewnie też realnie najwcześniej za rok. Modernizacja chyba jednak sporo tańsza powinna być więc może i przestrzeń do dywidendy się pojawi. Zobaczymy. Jeszcze raz dzięki za info.