• Wartość firmy Autor: ~Re [83.238.130.*]
    Przy tej cenie Polenergia warta 6,6 mld pln , a zysk 300 mln ?
  • Re: Wartość firmy Autor: ~Jarek [37.248.211.*]
    Skąd to wziąłeś Panie ?
  • Re: Wartość firmy Autor: ~RE [83.238.130.*]
    66 mln akcji x100 pln a zysk planowany na 2022
  • Re: Wartość firmy Autor: ~Matishusi [37.248.211.*]
    Spółeczke wyceniamy standardowo z EBITDA i teraz paczamy jak to wygląda po europie i mamy 15xEbitda mniej więcej na wycenie porównawczej. I teraz za 2022 powinno być 600 mln Ebitda za 2023 około 700 mln Ebitda i jak wejdą wiotroki na offshkre mamy przełamanie 200 zł za akcję i tak wygląda to w skrócie. To co piszą naganiacze jest prawda to jest dobra spoleczka.
  • Re: Wartość firmy Autor: ~Marek [94.254.230.*]
    Jutro 115
  • Re: Wartość firmy Autor: ~Rado [5.173.105.*]
    Mareczku, to trzeba na spokojnie. Aczkolwiek może się pojawić efekt trzycyfrowki. Ja kółek nie planuje. Jak mi się mocno na zielono procenciki świecą, to po prostu śpię spokojniej. Czeka nas przerzucanie kapitału z SSP po słowach miłościwie nam panującego, także usiąść wygodnie, zapiąć pasy i czekać na morskie farmy wiatrowe :)
  • Re: Wartość firmy Autor: ~Apis [84.38.80.*]
    A MFW to już jest inna liga (liga mistrzów) i kapitalizacja pep na poziomie ok 30 mld zł co przy kolejnej emisji pod MFW (pewnie dobijemy do 100 mln akcji) da nam ok 300 zł/akcja. Realne?! Moim zdaniem tak ale jest jeden warunek... DK i BIF nie mogą nas wyleszczyć z papiera!! A tego się niestety obawiam:/ No ale nic, pożyjemy zobaczymy. Na ten moment mamy setkę i jest spoko:) Prąd drożeje, farmy się budują, kasa na inwestycje jest, złagodzenie 10h już na horyzoncie wiec w tym i przyszłym roku powinno być dobrze:)
  • Re: Wartość firmy Autor: ~PrimeTime [37.248.212.*]
    Dawno nie było żadnego komunikatu ?

Czytałem i Strategia 2024 tez do aktualizacji bo trwałe straciła ważność... Oni choćby mocno się starali nie zrobią 400 mln Ebitda... Tutaj na luźno będzie z 800mln za trzy lata. Zabezpieczaja produkcję energii na takich poziomach cenowych że szok.
  • Re: Wartość firmy Autor: ~PrimeTime [37.248.212.*]
    Czy drobnych wykoleguja ? Rodzinka jest znana z chwytów poniżej pasa a tutaj był tego dobry przykład wiele razy.
    Wg mnie nie ma na to żadnych szans inwestorzy są coraz bardziej nastawieni na sektor energetyczny widzą jego potencjał i dodatkowo widać ze Fundy lecą z drobnymi. Jeszcze rok temu gdzie los był niepewny i brakowało dobre sentymentu mogli próbować... Obecnie to gra toczy się o kosmiczny wzrost
  • Re: Wartość firmy Autor: ~Rado [5.173.105.*]
    Żaden fund nie odda teraz tych akcji. Otoczenie się zmieniło i zmieniła się też nasza sytuacja, jako drobnych. Fundy muszą teraz szukać rodzynkow na giełdzie i jak już takiego mają, to łatwo się go nie pozbędą
[x]
PEP 1,17% 52,00 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.