Dnia 2022-07-08 o godz. 14:02 ~BM napisał(a): > Ostatnie kontrakty w ciagu 2 tygodni :-) > Czerwiec 77 mln > Lipiec 99 mln > > Nowi właściciele nie traca czasu :-) >
Szczerze to żadna zasługa nowych właścicieli- jeśli ktoś zna zasady przetargów w państwowych instytucjach to wie że te umowy były procedowane od długiego czasu i nowy właściciel jak negocjował z byłymi większościowymi to na pewno był to argument za tym aby uzyskać ta cene (12 zł) . O tych umowach wiedział i sprzedający i kupujacy. Jedynie o nich nie mieli pojęcia drobni którzy zostali skołowani przez TSS jak ich wyrolowal i obniżył cenę na 9,5.
Generalnie to są umowy na bodyleasing i nie są tylko dla SGN ale dla grupy firm które wypożyczają pracowników. SGN robi to od jakiegoś czasu i to żadna zasługa nowego właściciela . To w sumie jest slaby biznes bo dobra firma IT ma swoj produkt i go wdraza ,udoskonala i koduje . Na tym jest najwieksza marża i tego bym oczekiwal od branzowego inwestora aby w tym kierunku kierowal firme. Widzę że ludzie tutaj nie mają pojęcia co to za rodzaj umowy i co oznacza .
Całkowicie się zgadam że dwie ostanie umowy to nie jest "zasługa" nowego właściciela, co nie zmienia mojego przekonania że cena 12 zeta była zdecydowanie niska. Z drugiej strony średni chce mi się mówić o "wyrolowaniu" kogoś. TSs głupio zagrał, nie wiem dlaczego ale przecież nikt nikogo nie zmuszał by w te głupia grę wchodzić..
Jeśli mówić o rolowaniu to z pewnością osoby, które twierdziły, że Sygnity wkrótce zejdzie z GPW wpłynęły na decyzję wielu osób i spowodowały, że ci sprzedali swoje akcje za 12 zł. a nie jak to obecnie możliwe za 15. To jest 25 % więcej. A co będzie za pół roku? Zobaczymy. Jest możliwe, że wyrolowani będą się mogli poczuć jeszcze bardziej wyrolowani.
Dnia 2022-07-10 o godz. 22:03 ~Dario napisał(a): > Jeśli mówić o rolowaniu to z pewnością osoby, które twierdziły, że Sygnity wkrótce zejdzie z GPW wpłynęły na decyzję wielu osób i spowodowały, że ci sprzedali swoje akcje za 12 zł. a nie jak to obecnie możliwe za 15. To jest 25 % więcej. A co będzie za pół roku? > Zobaczymy. Jest możliwe, że wyrolowani będą się mogli poczuć jeszcze bardziej wyrolowani.
Hmm, jeśli ktoś podejmuje swoje decyzje inwestycyjne na podstawie info z forum Bankiera, to powodzenia życzę :-) Nie mówmy o żadnym rolowaniu..... i nie mam nic przeciwko by ich samopoczucie jeszcze bardziej się pogarszało.... Czas pokaże. Równie dobrze mogą twierdzić że był to ich "strzał życia" . Co my wiemy co się będzie działo.... Mnie się jednak perspektywy SGN podobają więc świadomie sobie zaryzykuję ...
Uderza mnie brak zainteresowania tym co stało się i co dzieje na sygnity. Nie ma osób, które czują się oszukane błędną informacja o zejściu z giełdy. Nikt też nie przeprasza, że wprowadził w błąd. Nie ma też radujących się, że jednak jeszcze sygnity zostało na GPW. Nie ma osób, które żałują, że sprzedały po 12.00 Nie ma radujących się, żę nie sprzedali i że w ciągu krótkiego czasu nastąpił wzrost o 30 % ( od 12.00 zł)
Siły też siedzi.
Pisałem swego czasu żeby zachować spokój.
Sgn zostało na giełdzie z free float ok 15%
W ramach sgn budowana ma być strategia przejęć
Ostatnio podpisali umów na ok 170 mln
To wszystko sprawia że tu zaraz możemy zobaczyć i 30 PLN...