• Kenobi dokupujesz papiera? Autor: ~Radzik [37.225.51.*]
    Nie chcą wywalać....
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: kenobi [88.156.139.*]
    Odczekam trochę i z powrotem włączę ssanie :) Tym samy miejsca na spadki przy zwiększonym wolumenie nie będzie bo na zasadzie przekory odbiorę po prostu wszystko co "większe" i zostanie wstawione w PAZ.
    Pozdr. J.K.
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: ~Marunia [37.7.190.*]
    Tak jak pisałem w poprzednim wątku .Tesgas wybił się z bessy na papierze 4,33 i wrócił z powrotem pod kreskę 3,84 - C/WK 0,5 .Co się tyczy naszej spółeczki ma jeszcze czas.No chyba że będą jakieś rewelacyjne wyniki.Także trzeba akumulować papier i cierpliwie czekać -C/WK 0,36
    Zaraz podciągnę, jak zdążę...
    Kolejne 5k na półeczkę :)
    Pozdr.!https://images90.fotosik.pl/606/2482ae55ea726b09.jpg
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: ~Marunia [37.7.239.*]
    zdaje sie 5 tys z prawem do dywidendy . Nie jestem zwolenikiem bonusów , ale ... zawsze coś
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: kenobi [195.242.138.*]
    Przeliczyłem to mam ponad 50 tys netto z dywidendy. A akcji 503 tys. Więc ładnie. Jak spadnie w lipcu to jeszcze z 50k dokupię..
    Pozdrawiam, Kenobi
    Dostawiam po 10k na obronę za 2.6. Niech wpada powoli :)
    Pozdrawiam - zbiórka trwa na całego..
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2022-07-19 o godz. 14:40 kenobi napisał(a):
    > Dostawiam po 10k na obronę za 2.6. Niech wpada powoli :)
    > Pozdrawiam - zbiórka trwa na całego..

po odcięciu dywidendy będzie okazja :)

Ty lepiej uważaj bo się jeszcze bedziesz musiał ujawnić w akcjonariacie :)

pozdrawiam
    Dobiję do max 2%, zatem jeszcze sporo przestrzeni. Nieskończonych środków też nie mam :)
    Pozdrawiam!
    Bez względu na dzień, dziś dzielnie broniłem kursu i kolejne 10k nabyte. Ponieważ mocno zarobiłem na pkp cargo roluje powoli zyski w rury i co kilka dni dobieram. Z końcem lipca jest szansa, że przekroczę 600k :)
    Screeny jak zawsze:
    https://images91.fotosik.pl/606/562ea3c08c852b29.jpg
    Pozdr - Jacek
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: ~Violator1990 [46.76.12.*]
    Kenobi jak to jest u Ciebie, ekscytujesz się zyskiem DT 920 zł na PKPC, dywidendą 50k netto na rurach - wobec Twoich kilkudziesięciu milionów... ? Jestem ciekaw.
    Witaj, nie mam aż tyle, nawet ze stołecznymi nieruchomościami licząc po cenie z górki jest to mniej niż 30kk, zatem nie przesadzajmy. Żadnym grubasem nie jestem, pojęcia nie mam skąd tak mnie odbieracie. Owszem - znacząco mogę "mieszać" i to robiłem na NC-owych truchełkach (nawet mam wezwanie do prokuratury). Aktualnie 12%+ w akcjach, reszta - ogólnie rzecz biorąc obli i papiery dłużne. Nie zarabiam też jakoś wybitnie, 7,2% na przestrzeni ćwierćwiecza r/r. Rzekłbym przeciętnie +.
    Zmienię dźwignię akcje/kesz, raczej dołączę się do wypracowanej hossy niż mam poszukiwać dołka. Kanały wzrostowe odbite od dolnej bandy ze dwa razy w potwierdzonej hossie - to mnie interesuje najbardziej. A takie spółki jak te ta spokojnie mogę wyzbierać. Sypnął mi się dodatkowy pieniądz ze spekulacji na pkpc i pdz/grx, dlatego jeszcze 90k dokupię.
    P.S Pod progiem siedzę na APS, LUG, ICD
    Pozdr. Jacek
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: ~Violator1990 [46.76.12.*]
    Dziękuję za wypowiedź. Co takiego widzisz w tej spółce ? W mojej opinii raczej kiepskie perspektywy na jakiekolwiek wzrosty...
    Z małej spółki b. szybko powstała grupa kapitałowa o ponadprzeciętnych zyskach (kilkukrotnie bije medianę bodajże 2,7 razy), wyceniana dość nisko. Z uwagi, na płynność (w grudniu było 10 transakcji dziennie) jest małe zainteresowanie. Ale zauważ drogi kolego na odniesienie do Hedgingowej strategii makro. Niejaki Soros - uczeń Poppera, zbił majątek na spekulacjach giełdowych w akcje oraz na ryzykownych inwestycjach w tzw. śmieciowe przedsiębiorstwa, czyli takie, które były kiedyś w arcytrudnej sytuacji finansowej. Będąc pod wpływem społeczno-gospodarczej koncepcji Poppera, Soros pakował tam swoje fundusze, wychodząc z założenia, że jeżeli one przeszły najgorsze kryzysy, to w przyszłości, potencjalnie będą także zdolne do kreowania zysków. Robiłem tak na truchłach NC i nie żałuje. Przyznam się na czysto zyskałem 2 mln zł mimo, że wiele tych spółek zostało wycofanych i mam te widma na rach. Tu na IZS wycena jest podobna do śmieciowej, a spółka czempionem w rozwoju. P-stwo 100% zysku w ciągu 2 lat jest bliskie 80%, zaś 500% w ciągu dekady równie wysokie. Trendy się zmieniają, ale styl jest ponadczasowy, a tu mamy styl szycia stali z potężnym dośw. i referencjami. Jestem wytrawnym graczem i świadomie wiem co robię.
    Pozdrawiam - Jacek
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: ~Violator1990 [188.146.66.*]
    Dziękuję. To jest bardzo ciekawe co piszesz. Dlaczego teraz przyspieszyłeś skup izs ? A czemu na przykład nie stalprofil nie jest przedmiotem Twojego zainteresowania ? Pozdrawiam
    Witaj, dziś postawiłem zaporę na 2.60 z ponad 20k akcji na zakup by dobijać do tych 600k. Sprytnie wychodzę w pkpcargo, a mam tego setki tys (częściowo wychodzę instytucji). Stalprofil jest ponad 100% od dołka, a tu tylko kilkadziesiąt. Jest również różnica w DIV. Rzekłbym matematyka, możliwe, że będę odwracał pozycję w przyszłości, iedyś były takie lata MIS'iów w 2007 r. gdzie masa polaków potraciła oszczędności życia na fundach typu BPH dynamicznych, PZU małych i średnich itd.. Było to dmuchane, a historia co jakiś czas się powtarza :)
    Pozdr. Jacek
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: ~m44 [94.251.224.*]
    Na giełdzie zawsze ktoś traci , nigdy nie jest tak że akcje idą tylko w jedną stronę ( w górę ) .. Mam stratę na akcjach ponad 10% dywidendy zmniejszają tą stratę , uśredniam po odcięciu ale i tak kurs stoi w miejscu np Kęt Torpola Izostalu GPW z jednej strony bym sprzedał i założył lokatę i coś bym odrobił z drugiej strony łudzę się że w końcu odbije kurs . Pozdrawiam
    Kolega jest blisko dna bessy, jedyne zagrożenie jakie widzę to potencjalny nawis podażowy przy reformie OFE, która w każdej chwili może być włączona w ramy legislacyjne. Najpierw jednak zakończenie Polskiego Ładu 2.0 i wszystkich ministerialnych kalkulatorów. Wprawdzie finalne brzmienie mamy gotowe, ale w praktyce myślę, że jesienią zacznie się nieplanowane odwieszanie reformy OFE (w części akcyjnej) i pojawią się w dalszym (nie znanym mi) terminie "okazje życia". Zasada prosta - wszystko co płynne do wysypu.... Teoretycznie ryzykuję potężną papierową stratę bo IZS to niepłynne legowisko OFE. Robię to z pełną świadomością. Podkreślam - mam świadomość tego ryzyka
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2022-07-22 o godz. 12:44 kenobi napisał(a):
    > Kolega jest blisko dna bessy, jedyne zagrożenie jakie widzę to potencjalny nawis podażowy przy reformie OFE, która w każdej chwili może być włączona w ramy legislacyjne. Najpierw jednak zakończenie Polskiego Ładu 2.0 i wszystkich ministerialnych kalkulatorów. Wprawdzie finalne brzmienie mamy gotowe, ale w praktyce myślę, że jesienią zacznie się nieplanowane odwieszanie reformy OFE (w części akcyjnej) i pojawią się w dalszym (nie znanym mi) terminie "okazje życia". Zasada prosta - wszystko co płynne do wysypu.... Teoretycznie ryzykuję potężną papierową stratę bo IZS to niepłynne legowisko OFE. Robię to z pełną świadomością. Podkreślam - mam świadomość tego ryzyka

Wiesz - świadomość tzw ryzyka to ma chyba każdy, kto siedzi na IZOSTAL z jednego prostego powodu - obroty.
    Ale z drugiej strony ja postrzegam tą spółkę jako taką, przy której synonim "inwestycja" nabiera sensu takiego, jak było kiedyś, gdy ludzie jeszcze nie mierzyli giełdy na zasadzie dużo i szybko.
    Dywidenda jest, mocne fundamenty. Kurs w odniesieniu do wartości rynkowej nadal można powiedzieć okazyjny. To, że nie widzi tego spekulacja to na tych poziomach może być okazją. Spekuła zauważy spółkę jak już będzie wyżej. Wtedy wejdą, zaczną naganiać itd.

Ja jestem tu już 3 rok, dywidenda mi wystarcza. Ale fakt faktem - podziwiam konsekwencję i wielkość zaangażowania z Twojej strony tutaj.

pozdrawiam
  • Re: Kenobi dokupujesz papiera? Autor: ~Violator1990 [77.113.207.*]
    Kenobi, co tam nowego w temacie IZS ? Pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.236.200.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
IZOSTAL -1,97% 3,48 2025-10-30 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.