Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,64 zł , zmiana od tamtej pory: 35,98%

Re: Kenobi dokupujesz papiera?

Dnia 2022-07-22 o godz. 12:44 kenobi napisał(a):
> Kolega jest blisko dna bessy, jedyne zagrożenie jakie widzę to potencjalny nawis podażowy przy reformie OFE, która w każdej chwili może być włączona w ramy legislacyjne. Najpierw jednak zakończenie Polskiego Ładu 2.0 i wszystkich ministerialnych kalkulatorów. Wprawdzie finalne brzmienie mamy gotowe, ale w praktyce myślę, że jesienią zacznie się nieplanowane odwieszanie reformy OFE (w części akcyjnej) i pojawią się w dalszym (nie znanym mi) terminie "okazje życia". Zasada prosta - wszystko co płynne do wysypu.... Teoretycznie ryzykuję potężną papierową stratę bo IZS to niepłynne legowisko OFE. Robię to z pełną świadomością. Podkreślam - mam świadomość tego ryzyka

Wiesz - świadomość tzw ryzyka to ma chyba każdy, kto siedzi na IZOSTAL z jednego prostego powodu - obroty.
Ale z drugiej strony ja postrzegam tą spółkę jako taką, przy której synonim "inwestycja" nabiera sensu takiego, jak było kiedyś, gdy ludzie jeszcze nie mierzyli giełdy na zasadzie dużo i szybko.
Dywidenda jest, mocne fundamenty. Kurs w odniesieniu do wartości rynkowej nadal można powiedzieć okazyjny. To, że nie widzi tego spekulacja to na tych poziomach może być okazją. Spekuła zauważy spółkę jak już będzie wyżej. Wtedy wejdą, zaczną naganiać itd.

Ja jestem tu już 3 rok, dywidenda mi wystarcza. Ale fakt faktem - podziwiam konsekwencję i wielkość zaangażowania z Twojej strony tutaj.

pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IZOSTAL 3,16% 3,59 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.