Średnia z 3 miesięcy. To daje zysk 30 % od ceny 3,41. Mało ci? Chyba, że brałeś po 5,10 niedawno. Kupuj póki są akcje po 3,50 po prawej, to zarobisz jeszcze.
Te twoje obroty to umówiona jedna (dosłownie JEDNA) transakcja… pytanie czyje to były akcje. Kwaśniewskiego, Chołoty, czy Buchajskiego. Innej opcji nie ma.
Kupił Buchajski jako Prezes Sanwilu na konto Sanwilu, aktualnie Sanwil ma prawie dokładnie tyle akcji ile mialo porozumienie. Nie zdziwiłbym się gdyby ta transakcja była daniem możliwości wyjścia ze swoich pakietów Kwaśniewskimu i Choloty, którzy razem mieli właśnie około 200 000. Wszystko to oczywiście kosztem Sanwilu i ich akcjonariuszy. Jak zwykle...
Wiadomo już czyje to akcje były. To była opcja której miało nie być. Ale ten ruch jest zupełnie zrozumiały . Powiem tylko że związany jest z ostatnią nowelizacja przepisów o ofercie publicznej która weszła w życie 30 maja. Ciekawe czy się domyslisz Panie Galileo. Widzę sentyment do spółki jest dalej . Kiedyś tu byłem razem po 50 gr ratowaliśmy przed spadkami tyle że ja wyszedłem po 1 zł ehhh.
Udzielales się tutaj na forum? A może miałeś inny nick? Jakoś nie kojarzę tego. To masz na myśli? "Co do podmiotów, które w dniu 30 maja 2022 r. posiadać będą więcej niż 50 % i nie więcej niż 66 % ogólnej liczby głosów w spółce publicznej, obowiązek ogłoszenia wezwania powstanie, jeżeli po dniu wejścia w życie niniejszego przepisu nastąpi dalsze zwiększenie udziału w ogólnej liczbie głosów w spółce publicznej"
Tak na to wygląda . Akcje własne spółki są zaliczane jako kontrolowane przez dominującego i wliczane na jego konto. Teraz po zmianach wszyscy między 50 a 66 muszą się pilnować żeby nie zwiększyć stanu posiadania choćby o 1 akcje. A po skupie zwiększyli by ten stan. Więc dla mnie to wybieg żeby nie być zmuszonym do wezwania. Nie pamiętam czy pod tym samym nickiem mniejsza o to nie ma to znaczenia.
Ma o tyle znaczenie, że probuje sobie Ciebie skojarzyć z tamtych czasów i gdybym znal nick to byloby mi łatwiej ale spoko, nie ma problemu. Pewnie masz rację z tym wezwaniem. Zresztą poszło info ze to fundusz sprzedał.
Z Przemyśla byłem. No poszło info a dzisiaj nabycie akcji własnych . Akcje własne zaliczane jako akcje kontrolowane przez większościowej i są mu dodawane przy właśnie progach wezwań mimo że nie mogą oczywiście nimi głosować . I tak czy siak musieli by się pozbyć części akcji żeby nie zwiększać stanu posiadania. Swoja droga to dość ciekawe bo takich przypadków akcjonariuszy pomiędzy 50 a 66 jest bardzo dużo na GPW mają trochę zblokowane pole manewru. Tutaj nawet wygaśnięcie uprzywilejowania jakieś skupy akcji własnych itp powodują taki obowiązek więc mają trochę problem.
A tak apropo bo już wyniki zapisów są to chyba zaskoczenie jednak taka liczba zapisów i tak mała redukcja. Większość pewnie nie zawracała sobie glowy bo myślało o redukcji i małej różnicy cenowej a tu proszę prawie 15 procent można było sobie zarobić w kilka dni jak by ktoś wiedział że tak wyjdzie .
Po pierwsze nie straszył tylko dementował bzdury które kolportowal tu jeden z naganiaczy wprowadzając w błąd. Być może to byłeś nawet ty pod zmienionym nickiem. Po drugie nawet mnie nie prowokuj bo nie wdaje sie w dyskusje z kimś kto wiadomo juz na starcie że nie ma nic mądrego do powiedzenia. Żegnam.