• Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Pikador [89.76.20.*]
    "...pewnie Pikador jeszcze wyjada darmowe paluszki z colą i nie może napisać co i jak..."

Rozczaruję pewnie co niektórych, gdyż jedyny poczęstunek to była woda w karafce, no ale przy +32C powietrza na dworze to chyba żadna rozpusta. Zebranie odbyło się w kancelarii notarialnej poza siedzibą spółki. Z pytań, które mi przesłaliście sprawy wyglądają następująco:
    1. Prezeska raczej nie ma akcji, nie brała udziału w głosowaniach.
    2. Rentowności na kontraktach nie obawiają się. Ich oferty przed styczniem były robione z dużą zakładką finansową. Od stycznia tego roku mają wstawione klauzule o okresowej waloryzacji.
    3. O dochodach finansowych z posiadanej gotówki, do teraz poważnie myśleli. Cash potrzebowali na coraz wyższe wadia przetargowe. prezes obiecała zająć się tą sprawą.
    4. Myśleli o dywidendzie w tym roku ale ze względu na sytuację rynkową przełożyli na następny rok.
    5. Rozwój firmy widzą poprzez coraz większe zlecenia i powiększanie grupy pracowników / min. doświadczenia zawodowego przy przyjęciu do pracy jako projektant to 10 lat i posiadanie różnych certyfikatów budowlanych. przejęć mniejszych firm nie planują.
    6. Myślą o zleceniach na Ukrainie po zakończeniu wojny.
    7. Marketing i PR czują słabo. Raczej lecą wg schematu. News do espi, potem komentarz zarządu, ewentualnie chaty z inwestorami. Wedle prezeski nie mają kadr marketingowych do takiej kombinowanej promocji.
    8. Czterokrotnego przemielenia akcji na rynku nie komentowali.

To tak z grubsza, jakieś szczegóły wrzucę później. Ale ogólnie brak do jakiegokolwiek niepokoju odnośnie ich działalności. Robią swoje i na tym się skupiają. Może i lepiej.
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Realista [193.106.129.*]
    To mamy idealna sytuację. Brawo pika
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Www [37.248.253.*]
    I elegancko za sam debiut z workiem kasy w kasie ja mam do nich mocne zaufanie
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Pikador [89.76.20.*]
    Przy okazji dodam, że wczoraj wymienili też jednego członka RN, który odszedł z powodów osobistych na radcę prawnego z długoletnim doświadczeniem w dużych infrastrukturalnych spółkach państwowych chyba z PKP. Silne wzmocnienie ECT osobą o ważnym dla spółki doświadczeniu prawnym. Prezes była z tego transferu wyraźnie zadowolona.
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Www [37.109.33.*]
    Czekamy na kolejne kontrakty i wyniki w sierpniu już powinien być zauważalny progress w stosunku do pierwszego kwartału maskotka jest kontrakty są , a o ten na 12 baniek coś pytałeś więcej ?
    Według prezes kontrakty są realizowane bez zakłóceń.

Ja pytałem o kontrakty w sensie zabezpieczenia przed skutkami inflacji. W szczegóły realizacji kontraktów nie wchodziłem, mamy za mało informacji w tej sprawie.
    Brawo pika. Stajemy się akcjonariuszami dobrze poinformowanymi. Brawo i dzięki za zaangażowanie w temat
    A kurs w czarnej .....
    Nie stresuj się bo wszystkie choroby są ze stresy, tylko sy ........z przyjemności. Takie czasy, kupuj jak krew się leje, sprzedawaj jak strzelają korki od szampanów. Tyle w temacie. Pika się postarał, upewnił w przekonaniu że to dobra spółka.
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Inwestor [37.225.90.*]
    @Pikador dzięki za zaangażowanie i poświęcony czas
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Tia [109.95.142.*]
    Jak ten kurs ma iść w górę jak wystawiaja takie smieci po 0.005gr roznicy i po 100szt. Wywalac z tego to sam utoruje droge na 4 zl
    Tutaj jest tak juz od dawna, jak na jagodach, zanim nazbierasz słoik pełen to aż plecy Cię rozbolą hahahha. A to 0,005 gr to prawdziwy śmiech na sali
    Daj spokój i stanal taki 2.68zl 50szt. No przecież to kpina wiecej zapłaci prowizji i zarobi na piwo pod sklepem. Mam nadzieję ze dotrze to co poniektórzy początkujących chcecie wysoki kurs to nie wystawiajcie za grosze jak bedzie pusto na sprzedaży to w moment wróci kurs na 4zl
    Czasami biorę to 50 zupełnie dla jaj, ale fakt jest taki ,że trudno o rozum w dzisiejszym świecie. Kompletna blazenada.
    Ja tez dobieram ile się da ale dramat podciagasz kurs do 2.8 a ktos za chwile wystawia po 2.65
    Spokojnie, źródełko się kiedyś wyczerpie. Każdy co wystawia po tyle robi stratę, nie ma innej opcji. Tak jak pisałem, rozum nie jest w cenie.
    Te 50 to animator pownie Piją dzięki za poświęcony czas
    Mam nadzieję, że te informacje pomogą nam wszystkim w redukcji stresu. Ogłaszane info spółki są pozytywną weryfikacją tego stanu rzeczy.
    Jak się patrzy w raporty tu nie ma .prawa być stresu wręcz ładowanie pod korek a mimo to po mega zrzucie przed dwoma miesiącami kurs nie jest się w stanie kompletnie podnieść a ci co naganiali ,że 3,5 to okazja przenieśli się na łono Abrahama i zamilkli na wieki .
    I bardzo dobrze !!!!!! Krzyżyk na droge
    Stresu nie ma, pojawił się apetyt, hahahhahhah
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~www [31.0.92.*]
    na walnym ujawnił się gość co ma ponad 150 tys papiera a wieć o 150 tys paipiera mniej w podaży
    Dobry znajomy p.prezes. Chyba są w dobrych relacjach.
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Ero [95.152.216.*]
    Ja mam obecnie 24tys akcji i czekam spokojnie
    Patrz pika jedno mi wypadło z głowy odnośnie wyjścia za granicę z kontraktami czy widzą w ogóle jakieś szanse Europa zachodnia np podają ,że niby mają biuro w NY cyz to tak dla picu pod debiut czy to faktycznie działa i jakie to ma perspektywy w najbliższym czasie .
    Te biura nie są dla picu!

Rozmawiałem też o tym z prezeską. Mówiła o współpracy z biurem z New York'u. Wiele sobie po tych rozmowach obiecuje. Ale zwróciła moją uwagę, że to zajmuje teraz dużo czasu, bo inne przepisy inny rynek budowlany, trzeba nawiązać współpracę z wykonawcami, itp.

Myślę, że zrobią z tego jakiś kontrakt startowy, ale w perspektywie 1-2 lat.
    I tak mi się cały czas coś przypomina a rozwikłałes zagadkę siedzibie biura po swojej średnio udanej wycieczce "Spacer po Warszawie"
    Według p.prezes siedziba ECT jest tam gdzie podany adres. Przyznała, że na elewacji budynku nie ma szyldu firmy. Zapowiedziałem się u niej z wizytą.
    Czy siedziba jest tożsama z ich biurem gdzie funkcjonują czy to jest ekipa z Bydgoszczy ?
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Inwestor [31.0.88.*]
    A co to jest ekipa z Bydgoszczy?
    Sorry, ale twój wpis jest dla mnie nie do końca czytelny.
    Nic złego pytam tylko czy siedziba i biura działalność operacyjna jest pod tym samym adresem jak to funkcjonuje
    Zrobię kolejny raz spacer ulicami Warszawy, ale przy trochę niższych temperaturach.
    I zobacz Pika fachowcy bez dwóch zdań a pijar odbyło się już walne wpadł kolejny kontrakt i mega babeczka w radzie z mega doświadczeniem jakiego eco5tech potrzebuje a na Fejsie ostatnie info z 9 czerwca pewnie jakby ich zapytać po co weszli na giełdę to by nie wiedzieli
    Wejście na GPW mieli niestandardowe, to i teraz odkrywają ogień na nowo.

Temat jest wielowątkowy do rozmowy. Zawsze jednak podstawą powinny być b.dobre wyniki finansowe spółki.

Resztę można w trakcie próbować poprawiać. Powiem szczerze, gdybym miał kogoś jeszcze na WZ do rozmowy z prezeską efekt mógłby być lepszy.
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Gutek123 [195.182.15.*]
    Chciałeś info na Fejsie to masz chyba Cię obserwują
    Info? Zakochałem się od pierwsze spojrzenia. Jak z takimi kobietami negocjować hajhahahah
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Www [178.36.39.*]
    I o to chodzi ale było walne nowy kontrakt i ta śliczna Pani Magdalena z mega doświadczenie to 3 Inga na fejsa pokazujące ,że żyją rozwijają się trochę to zmarnowali ale na przyszłość zakładam ,że nas czytają i się poprawią bo jedno bardzo dobre wyniki a drugie jak przekazują te wieści do potencjalnych nabywców akcji tym bardziej w takim cyklu rynkowym hossa to to nie jest
    Macie przykład jak działa brak PR spółki i rozumienia przez potencjalnych inwestorów tego co tak naprawdę firma robi i jakie są jej rynkowe ATUTY.

To powoduje obecną słabość kursu i wystarczy byle jaki leszcz, żeby kurs siadł dzisiaj prawie 8%.

Trzeba z tym coś zrobić!
  • Re: Odpowiedzi po WZ ECT Autor: ~Www [178.36.39.*]
    Wbrew pozorom taniejąca ropa czy miedź to dla eco5tech akurat mocno korzystne no ale panika i skoki na banie to skoki na banie bez pomysłu ku takie są prawidła paniki
[x]
ECO5TECH 1,27% 1,60 2025-09-22 09:09:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.