"...pewnie Pikador jeszcze wyjada darmowe paluszki z colą i nie może napisać co i jak..."
Rozczaruję pewnie co niektórych, gdyż jedyny poczęstunek to była woda w karafce, no ale przy +32C powietrza na dworze to chyba żadna rozpusta. Zebranie odbyło się w kancelarii notarialnej poza siedzibą spółki. Z pytań, które mi przesłaliście sprawy wyglądają następująco: 1. Prezeska raczej nie ma akcji, nie brała udziału w głosowaniach. 2. Rentowności na kontraktach nie obawiają się. Ich oferty przed styczniem były robione z dużą zakładką finansową. Od stycznia tego roku mają wstawione klauzule o okresowej waloryzacji. 3. O dochodach finansowych z posiadanej gotówki, do teraz poważnie myśleli. Cash potrzebowali na coraz wyższe wadia przetargowe. prezes obiecała zająć się tą sprawą. 4. Myśleli o dywidendzie w tym roku ale ze względu na sytuację rynkową przełożyli na następny rok. 5. Rozwój firmy widzą poprzez coraz większe zlecenia i powiększanie grupy pracowników / min. doświadczenia zawodowego przy przyjęciu do pracy jako projektant to 10 lat i posiadanie różnych certyfikatów budowlanych. przejęć mniejszych firm nie planują. 6. Myślą o zleceniach na Ukrainie po zakończeniu wojny. 7. Marketing i PR czują słabo. Raczej lecą wg schematu. News do espi, potem komentarz zarządu, ewentualnie chaty z inwestorami. Wedle prezeski nie mają kadr marketingowych do takiej kombinowanej promocji. 8. Czterokrotnego przemielenia akcji na rynku nie komentowali.
To tak z grubsza, jakieś szczegóły wrzucę później. Ale ogólnie brak do jakiegokolwiek niepokoju odnośnie ich działalności. Robią swoje i na tym się skupiają. Może i lepiej.
Przy okazji dodam, że wczoraj wymienili też jednego członka RN, który odszedł z powodów osobistych na radcę prawnego z długoletnim doświadczeniem w dużych infrastrukturalnych spółkach państwowych chyba z PKP. Silne wzmocnienie ECT osobą o ważnym dla spółki doświadczeniu prawnym. Prezes była z tego transferu wyraźnie zadowolona.
Czekamy na kolejne kontrakty i wyniki w sierpniu już powinien być zauważalny progress w stosunku do pierwszego kwartału maskotka jest kontrakty są , a o ten na 12 baniek coś pytałeś więcej ?
Według prezes kontrakty są realizowane bez zakłóceń.
Ja pytałem o kontrakty w sensie zabezpieczenia przed skutkami inflacji. W szczegóły realizacji kontraktów nie wchodziłem, mamy za mało informacji w tej sprawie.
Nie stresuj się bo wszystkie choroby są ze stresy, tylko sy ........z przyjemności. Takie czasy, kupuj jak krew się leje, sprzedawaj jak strzelają korki od szampanów. Tyle w temacie. Pika się postarał, upewnił w przekonaniu że to dobra spółka.
Daj spokój i stanal taki 2.68zl 50szt. No przecież to kpina wiecej zapłaci prowizji i zarobi na piwo pod sklepem. Mam nadzieję ze dotrze to co poniektórzy początkujących chcecie wysoki kurs to nie wystawiajcie za grosze jak bedzie pusto na sprzedaży to w moment wróci kurs na 4zl
Jak się patrzy w raporty tu nie ma .prawa być stresu wręcz ładowanie pod korek a mimo to po mega zrzucie przed dwoma miesiącami kurs nie jest się w stanie kompletnie podnieść a ci co naganiali ,że 3,5 to okazja przenieśli się na łono Abrahama i zamilkli na wieki .
Patrz pika jedno mi wypadło z głowy odnośnie wyjścia za granicę z kontraktami czy widzą w ogóle jakieś szanse Europa zachodnia np podają ,że niby mają biuro w NY cyz to tak dla picu pod debiut czy to faktycznie działa i jakie to ma perspektywy w najbliższym czasie .
Rozmawiałem też o tym z prezeską. Mówiła o współpracy z biurem z New York'u. Wiele sobie po tych rozmowach obiecuje. Ale zwróciła moją uwagę, że to zajmuje teraz dużo czasu, bo inne przepisy inny rynek budowlany, trzeba nawiązać współpracę z wykonawcami, itp.
Myślę, że zrobią z tego jakiś kontrakt startowy, ale w perspektywie 1-2 lat.
I zobacz Pika fachowcy bez dwóch zdań a pijar odbyło się już walne wpadł kolejny kontrakt i mega babeczka w radzie z mega doświadczeniem jakiego eco5tech potrzebuje a na Fejsie ostatnie info z 9 czerwca pewnie jakby ich zapytać po co weszli na giełdę to by nie wiedzieli
I o to chodzi ale było walne nowy kontrakt i ta śliczna Pani Magdalena z mega doświadczenie to 3 Inga na fejsa pokazujące ,że żyją rozwijają się trochę to zmarnowali ale na przyszłość zakładam ,że nas czytają i się poprawią bo jedno bardzo dobre wyniki a drugie jak przekazują te wieści do potencjalnych nabywców akcji tym bardziej w takim cyklu rynkowym hossa to to nie jest
Wbrew pozorom taniejąca ropa czy miedź to dla eco5tech akurat mocno korzystne no ale panika i skoki na banie to skoki na banie bez pomysłu ku takie są prawidła paniki