• Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Gas [37.109.33.*]
    FINVENTUR pozbywa się akcji IGS po 0,7 czy coś koło tego firmie Global Direct Partners AB następnie od razu po transakcji wartość tych akcji rośnie 10x Global Direct Partners AB wzbogaca się o około pareset milionów złotych, powód zbycia akcji FINV to potrzeba skupienia się na SPOKO kolejny puzzel zamiast podnieść wartość SPOKO kapitałem IGS którego FINV oddał za darmo ściąga się kurs przez blokowanie zleceniami po 200 i krokiem co 2 grosze do poziomu około 0 60 pln po czym FINV oddaje SPOKO tej samej firmie Global Direct Partners AB która za bezcen przejęła IGS przypadek... teraz czekamy na wprowadzenie SPOKO do SPAC gdzie głównym wprowadzającym ma zostać Global Direct Partners AB a FINV ma dostać poniżej 50% udziałów czyli ile 49% czy 4,9% ??? Moje przemyślenia FINV robi 90% roboty i następnie zostaje potraktowany jako słup....CZY TO JEST LEGALNE ???? CZY TO PRZESTĘPSTWO I DZIAŁANIE NA SZKODĘ SPÓŁKI ....bardzo interesuje mniej wasze zdanie bo mogę się mylić..ale według mnie po wałku na IGSie powinien się zająć tym prokurator i KNF ... do tego żadnych informacji ze spółki co do prowadzonych rozmów i totalne olewanie akcjonariuszy którzy pomijając trzech głównych posiadają czy raczej posiadamy 25% udziałów... mam nadzieję że wontek się rozwinie i nikt nie będzie przysypywal go bzdurnymi postami
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Gas [37.109.33.*]
    FINV sprzedał 8mln akcji IGS za 30mln na dzień obecny ich to około 60mln ... to jako korekta do poprzedniego posta dotyczącego zysku Global Direct Partners AB
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Xyz [37.30.96.*]
    Trudno powiedzieć, czy to co dzieje się na Finv "ma jakieś drugie dno" , czy istnieją jakieś powiązania co do zdarzeń opisanych przez Gas i czy faktycznie powinno znaleźć się w kręgu zainteresowania odpowiednich organów? Jedna rzecz jest pewna, Finv nie prowadzi żadnej komunikcji z inwestorami, co tym bardziej utrudnia rozeznanie się w jej poczynaniach!!! Nie ukrywam, że po ostatnim zbyciu udziałów i zamiarze wprowadzenia ich przez nabywcę do wehikułu SPAC pojawią się jakieś informacje w mediach, jednak nic takiego się nie wydarzyło!
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Bast [185.172.85.*]
    Tylko wszyscy piszą (mówią) że sprzedali IGS, a jak dla mnie to póki nie ma kasy to nic nikomu nie sprzedali.
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~argus [185.215.74.*]
    Igs sprzedaja juz po raz n-ty..kasa nigdy nie plynela:-(

Poczytajcie o mms z 2016-2017 Ci sami ludzie, te same problemy.
    Sytuacja jest jednak trochę inna niż za czasów MMS, jednak faktycznie przez cały czas wszystko obraca się wokół Szwedów. Czyli co, jednak wał?
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~adam [77.46.83.*]
    kiedy to będzie po 5 zł ?
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Gas [34.103.240.*]
    Nie zadawaj głupich pytań bo jak na razie może się okazać że będzie po 0,0 jeżeli firma okaże się oszustem... mam jeszcze jedno pytanie bo może mi umknęło czy emisja która została objęta po 1,6 została opłacona i czy jest ślad po tych pieniądzach bo to nie bagatelna kwota
    Zarząd Spółki FinTech Ventures S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”, „Emitent”) niniejszym przekazuje do publicznej wiadomości informację podsumowującą subskrypcję akcji serii D:

1) Daty rozpoczęcia i zakończenia subskrypcji lub sprzedaży; data rozpoczęcia: 08.03.2021 r. (Uchwała Zarządu Spółki o podwyższeniu kapitału zakładowego w ramach kapitału docelowego – subskrypcja prywatna) – data zakończenia: 19.03.2021 r. zawarcie umów objęcia akcji serii D

2) Data przydziału instrumentów finansowych; 11.06.2021 r. (rejestracja emisji akcji serii D w KRS)

3) Liczba instrumentów finansowych objętych subskrypcją lub sprzedażą; 10.401.833 akcji serii D

4) Stopy redukcji w poszczególnych transzach w przypadku, gdy choć w jednej transzy liczba przydzielonych instrumentów finansowych była mniejsza od liczby instrumentów finansowych, na które złożono zapisy; nie dotyczy

5) Liczba instrumentów finansowych, które zostały przydzielone w ramach przeprowadzonej subskrypcji lub sprzedaży; 10.401.833 akcji serii D

6) Cena, po jakiej instrumenty finansowe były nabywane (obejmowane); 1,63 PLN za jedną akcję serii D

6a) Informacja o sposobie opłacenia objętych (nabytych) papierów wartościowych, ze wskazaniem szczegółowych informacji obejmujących:
    Akcje serii D zostały pokryte poprzez potrącenie wierzytelności subskrybentów przysługujących im względem Spółki w łącznej wysokości 16.954.987,80 zł. Sprawozdanie Zarządu w związku z emisją akcji serii D i potrąceniem wierzytelności Spółki z tego tytułu z wierzytelnością subskrybenta względem Spółki z dnia 11 marca 2021 r. zostało poddane ocenie biegłego rewidenta w zakresie jego prawdziwości i rzetelności, zgodnie z art. 6a ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych.
    Czyli potrącenie wierzytelności. Nie była to przypadkiem konwersja tych pożyczek?
    Dzięki za info czyli akcje za długi .... reasumując akcje za długi igs za co bo tu raczej też nikt za nic nie zapłacił a SPOKO za obietnice niwiadomej części udziałów w nieistniejącej jeszcze platformie... niby to wszystko jasne ale to wygląda tak że pracuję caly miesiąc i szwagra przy budowie domu a jak go wybuduję to szwagier da mi się w nim przespać tylko jeszcze nie wiadomo ile nocy nie wiadomo czy w salonie czy w piwnicy i czy będę musiał wyp.... o 8 rano czy o 4 ...BRAWO
    Nie siedze w IGS ale może ktoś z was pomoże mi w jednej sprawie. w 2020 r. posiadało 31,65 mln zł w udziałach lub akcjach. W 2021r. jest to już 0,00 zł. I co się z tą kasą stało?
    Niby sprzedali, ale nigdy do Spółki nie wpłynęła żadna kasa!
    Wygląda na to że mamy powielenie poprzedniego zagrania Wyciągnięcie SPOKO Z FINV bez zaplaty następnie zbycie SPAC i podział kasy a FINV zostanie z dlugami bez udziałów kapitału na rozwój i dokończy żywota na NC po czym zostanie z niego zdjęty lub będzie oscylowal bez obrotu z cenà akcji 10gr
    Gas i tak może być. Ciekawe dlaczego nikt nie chciał zainwestować w SPOKO. Jak poczytałem te wszystkie raporty to w ciągu 2 lat do kasy miało wpaść około 50 mln euro.
    A i najzabawniejsze jest to że na IGS dzieje się to co każdy z nas liczył że wydarzy się na FINTECHu.
    ehhhh szkoda.
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Jestdobrze [5.173.33.*]
    Jeśli to się potwierdzi to koniecznie do KNF i może coś ugramy
    Jak się potwierdzi to będzie za późno
    Ze strony igssa.pl

W lipcu 2020 roku podpisaliśmy umowę z FinTech Ventures S.A. celem nabycia 66,9% udziałów w kapitale zakładowym International Gaming Systems AB. Ta transakcja miała być początkiem naszej nowej drogi biznesowej opartej na skandynawskich rozwiązaniach z dziedziny loterii i szerokopojętego gamingu i e-sportu.
    W kolejnym kroku opublikowaliśmy nową strategię działania i rozwoju, w ramach której zaplanowane zostały następujące działania dla:
    Intelligent Gaming Solutions S.A.
    - Zaistnienie w branży gier wideo,
    - Rozwój zespołu,
    - Rozwój prowadzonych projektów,
    - Zdobycie pozycji na rynku gier,
    - Zawieranie umów z platformami dystrybucji cyfrowej i tradycyjnej.
    International Gaming Systems AB (podmiot, w którym IGS SA miał być większościowym udziałowcem)
    - Licencjonowanie własnych koncepcji loterii i gier,
    - Rozwój nowych koncepcji loterii i gier,
    - Wsparcie dla istniejących loterii i gier.
    Prostaker Esports Ventures AB (100% udziałowcem podmiotu, jest International Gaming Systems AB)
    - Zawarcie kluczowych partnerstw
    - Stworzenie społeczności Prostaker
    Mimo podjętych starań do uruchomienia działalności operacyjnej w skali założonej w strategii działania i rozwoju nie doszło, a w dniu 27.05.2021 roku umowa pomiędzy Spółką, a FinTech Ventures S.A. została rozwiązana.
    Do dnia dzisiejszego czyli 23.02.2022 roku, strategia nie została zmieniona ani zaktualizowana. Zdajemy sobie jednak sprawę z tego, że stoimy przed koniecznością rewizji dotychczasowych planów i określenia nowego kierunku działania i rozwoju Spółki, o czym będziemy informować w raportach bieżących EBI/ESPI.
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Inwestor [31.60.225.*]
    Skoro oddali IGS w takim momencie to powinni miec jakis plan B. Ja czekam na jakis list intencyjny.
    Finventur sprzedał IGS . GDP AB ..Czy ktoś wśród udziałowców IGS którego się pozbył finventur widzi Szwedów z Gdp ab ???? .... PC Guard S.A. 27.27 % 600 000 5 640 000 27.27 % 600 000 30.04.2022
    Ragnar Trade sp. z o.o. 22.05 % 485 000 4 559 000 22.05 % 485 000 23.06.2022
    Centurion Finance ASI S.A. 14.61 % 321 418 3 021 329 14.61 % 321 418 07.05.2022
    razem 63.93 % 1 406 418 13 220 329 63.93 % 1 406 418...Jakieś wnioski ?
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Xyz [83.7.52.*]
    Idąc tropem tytułu tego wątku i biorąc pod uwagę wyrażone przez Was przemyślenia wychodzi jednak na to, że na razie, to z czym mamy do czynienia na FINV to WAŁ????
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Inwestor [31.60.225.*]
    Kto to wie ? 75 % akcji nie wysypane to chyba nie powinno byc zle ?
    Bo się ich wysypać nie da przy 100 k akcji są dolne widły o zjazd do 20gr a i tam pewnie większe pakiety by utknęły...wciąż tli się we mnie Iskierka nadziei ale chłodna głowa mówi coś innego... finventur ze spoko i z tym jak spoko się rozwija powinien być wyceniany dwucyfrowo a tu po 50 gr nikt nie ustawia się w kolejce
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Ger [37.248.213.*]
    A te zlecenia po 200 szt . to jak je nazwać ?
    Takiej sprzedaży i kupna na tak masową skalę to nigdy wcześniej nie widziałem.

A może to manipulacja ?
    Zaniżania kursu ?
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Mdl [87.99.44.*]
    Stawiam ze wszytsko stracone. Zalozyciele spoko zakladali firme w polsce i stąd ja rozwijali. Szukali finansowania i trafili i hanamova. Szwedów nie intereseowala wgl spolka finventures
    Nie zmienia to faktu że finventur jest notowany na GPW i podlega polskiemu prawu myślę że pora ruszyć problem zanim nie zostaniemy bez kasy
    Gas, co proponujesz w takim razie?
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Fred [37.248.167.*]
    75 % akcji a rękach dużego inwestora.
    Drobnica 25% akcji w tym znaczną część juz skumulowana .
    500tys. kasy już spowoduje wzrost o 50%.
    Gas, co proponujesz?
    Proponuję na początek stworzyć grupę ludzi którzy są zaintetrsowani wyjaśnieniem problemu najlepiej jako grupa zamknięta na fb lub w innej formie która umożliwi szybki kontakt nie tylko przez ogolno dostępne forum do którego każdy ma dostęp i czytają go również ludzie z firmy a my istniejemy pod nickami , następnie zaciągnąć porady prawnej co do możliwości działania następnie zwrócić się do zarządu o wyjaśnienie naszych wątpliwości drogą oficjalną i od otrzymanych informacje uzależnić dalsze kroki ... tutaj będzie potrzebne wsparcie kancelarii która potrafi poruszać się w zakresie prawa które chroni udziałowców bez tego będziemy jak ślepi we mgle mój prywatny mail to pagalas@o2.pl.. myślę że czym mniej dyskusji będzie przechodzić przez forum tym lepiej
    Zlecenia 200 caly czas aktywne to też jest manipulacja kursem więc jest formą przestępstwa
    Jak to jest??

1)W lipcu 2020 roku podpisaliśmy umowę z FinTech Ventures S.A. celem nabycia 66,9% udziałów w kapitale zakładowym International Gaming Systems AB (nie Intelligent Gaming Solutions SA). Wiem IGS AB w 100% należy do IGS SA.

ale patrzcie dalej

2) Mimo podjętych starań do uruchomienia działalności operacyjnej w skali założonej w strategii działania i rozwoju nie doszło, a w dniu 27.05.2021 roku umowa pomiędzy Spółką, a FinTech Ventures S.A. została rozwiązana.

3) Zarząd Spółki FinTech Ventures S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”, „Emitent”), w nawiązaniu do raportu ESPI nr 17/2021 z dnia 27 maja 2021 roku, informuje, iż dnia 18 sierpnia 2021 roku została zawarta umowa sprzedaży akcji spółki International Gaming Systems AB („IGS AB”) z siedzibą w Szwecji pomiędzy Emitentem („Sprzedający”), a spółką Global Direct Partners AB z siedzibą w Szwecji, („Kupujący”).

Wskazana umowa sprzedaży akcji dotyczy sprzedaży 8 111 158 akcji spółki IGS AB, stanowiących 66,90% kapitału zakładowego spółki, za łączną kwotę w wysokości 30 mln zł.

To co?? Maja te akcje czy nie?? Czy to ściema że mają i sprzedają akcje IGS AB (nie IGS SA) jakieś tam spółce.
    Tu wszystko pachnie jedną wielką ściemą dla tego jako akcjonariusze musimy ruszać dupy bo ewidentnie jesteśmy rolowani
    Może warto próbować także zainteresować redaktorów z Pulsu Biznesu lub Parkieru?
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~Jestdobrze [195.117.212.*]
    To dobry pomysł, tylko musimy też bardzo dobrze sformułować wysłany do nich tekst
  • Re: Puzzle czy wał ?... co Wy na to ??? Autor: ~adam [77.46.83.*]
    napiszmy że chcieliśmy żeby kurs był w okolicach 5zł a to spadło na 47 groszy....
[x]
LUDUS 1,11% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.