• Warren BUFFETT - złota zasada Autor: ~tedi [77.113.130.*]
    Kupuj jak inni sprzedają.
    Ależ na forum plucie i płacz.
    Wszyscy tylko ,że to złe, nic nie warte. A kto wam kazał kupować wcześniej jak to taki syf.
    Niedługo podadzą info o nowym ,zamożniejszym inwestorze i iPOPEMA znów wrzuci rekomendacje na ponad 50 zł lub wyżej.
    Po takim piątkowym pogromie jak nic należy się kilkudziesięcioprocentowe odbicie.
    No ale stado podążyło za przewodnikiem i zaczęło się wywalanie na wyścigi.
    Co wy myślicie ,że chociażby taki Sołowow da się za nos ciągać?.
  • Re: Warren BUFFETT - złota zasada Autor: ~Nnn [31.0.95.*]
    A skąd ty wiesz ze niedługo podadzą info o nowym partnerze? No skąd ty to wiesz? Podniecasz się bo utopiłeś tu kasę i zwalasz na wszystkich wokół niedopuszczając do wiadomości, że sytuacja jest FATALNA.
  • Re: Warren BUFFETT - złota zasada Autor: ~tedi [77.113.130.*]
    Widzisz clownie, nawet przeczytać ze zrozumieniem nie umiesz.
    Ja nic nie wtopiłem i piszę ,że takie lawiny kumaci wykorzystują w odpowiedni sposób.
    I zapewniam ciebie,że są inni o wiele zamożniejsi niż podrzędny belgijski inwestor.
    Wolnej kasy w obiegu jest w bród.
    Ale szkoda pięknej niedzieli na tłumaczenie bo i tak nie kumasz dzidziuś.
  • Re: Warren BUFFETT - złota zasada Autor: ~Wielki_Gatsby [5.173.17.*]
    Tedi, nie zastanawia cie dlaczego kurs szedl od umowy w dol? Skad sprzedaz CEO? Skad szybkie programy motywacyjne? Skad brak jakichkolwiek zakupow od insaiderow?
  • Re: Warren BUFFETT - złota zasada Autor: ~tedi [77.113.130.*]
    Sądzę ,że dobrze wiedzieli ,że Galapagos jest za cienki w kasie i wcześniej czy później będą musieli się wycofać.
    Dlatego tak umowa była skonstrułowana aby kasy nie zwracać a odzyskać w całości produkt.
    Była górka ,jest dołek to normalne.
    Jedni kupują na górce, inni wtedy sprzedają.
    Jedni sprzedają w dołku a inni wtedy kupują dlatego podałem zasade Buffetta.
    A zakręcony kurtek z kasa na dni kilka ( chyba nikt nie sądzi ,że będą pracować jako wolontariat) daje szanse by zastosować regułe Buffetta w praktyce.
    To na tyle czas na niedzielny relaksik.
    Zakręcony kurek "na kilka dni" - cudowne XD

Forumowy Bafet z Koziej Wolki.
  • Re: Warren BUFFETT - złota zasada Autor: ~Zenek [194.15.120.*]
    Dnia 2022-06-26 o godz. 10:57 ~tedi napisał(a):
    > Sądzę ,że dobrze wiedzieli ,że Galapagos jest za cienki w kasie i wcześniej czy później będą musieli się wycofać.

MILIARD sześćset tysięcy DOLARÓW w żywej gotówce!
    I ty mówisz, że Galapagos jest za cienki w kasie?!

To twoja Molekuła Lecznicza po angielsku Molecure ciszy się, że ma 20 mln USD w kasie gotówką.

• Re: Warren BUFFETT - złota zasada Autor: ~Bs [188.147.102.*]
    No zgodnie z teoroa prawdopodobienstwa wieksza szansa ze z tego kiejsca pojdzie w gore niz w dol
    Nie masz pojęcia co robią "kumaci", bo nim nie jesteś. Nawet jeśli będzie odbicie (co wcale nie jest pewne), to nie zmienia to faktu że kurek z hajsem został zakręcony a to był główny motor wzrostu na tej spółce.

Nie masz pojęcia czym jest Galapagos. Jedynie ignorant może pisać że to mały gracz. Nie dziwie się że nie masz czasu na tłumaczenia, bo jako ignorant, poza pyskowaniem, niczego nie wiesz.
  • Re: Warren BUFFETT - złota zasada Autor: ~zielony [5.102.70.*]
    ja wg tej zasady że się odbije to nałykałem TRIGGO
    już w plecy -20% bo stopów nie miałem ustawionych. W poniedziałem puszczę to PKCem, ale ktoś to ode mnie kupi, bo będzie większym optymistą / to się nazywa łapanie spadającego noża.
    dna nie widać tam , otchłań ale fakt że ta otchłań gdzieś to dno ma, choć znam wiele spółek gdzie brak tego dna bo spółkę zdjęli.
    Tak było chociażby ze sławetnym Petrolinvestem który zjechał z 700zł (intraday koło 1000zł) do 1 grosza.
    Inna to JWC które od debiutu 71zł ciągle w dół jechało do 2,5zł ale w końcu efekt odbicia zdechłego kota i wzrosło do 5 zł i z tą ceną zdjęli z GPW.
    Ciekawe co będzie z PBG którego majątek wysprzedawany ugoda sanacyjna a którego niektórzy jeszcze kupują po 3 grosze.
    Albo hicior nad hitami DEVORAN , który z 200zł spadł na 10groszy :))))
    ale najciekawesze że taki devoran to cytuję:

"...Devoran jest funduszem inwestycyjnym skupiającym się na angażowaniu w przedsięwzięcia, które przy zwiększonym ryzyku mogą przynieść ponadprzeciętną stopę zwrotu. jak również stabilne spółki generujące stałe zyski. Głównym celem spółki jest wyszukiwanie i nabywanie podmiotów posiadających atrakcyjne aktywa, stabilną pozycję finansową bądź też bardzo dobre perspektywy rozwoju. "

śmiechu warte, bo ślepiec by lepsze wyniki miał losowo inwestując, ale może taki devoran też łapał spadające noże?

[x]
MOLECURE 1,89% 5,40 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.