Wprowadziłeś wielu inwestorów w błąd kreując poczucie, że mityczny gruby stosuje umiejętnie strategie zbijania i zabierania akcji. Widzisz teraz jak bardzo się myliłeś. Ten drugi John od spokój i cierpliwość to już w ogóle bez komentarz No i gdzie jest ZATARA? Pewnie już dawno opuścił pokład.
Nie znam Tomka, ele ci ludzie wierzący, jakiemuś forumowemu gosciowi w obojętnie co i tak prędzej czy później byliby wyzerowani. Bez takich jak oni giełda nie mogłaby istnieć. Wierzą w to co chcą byle usprawiedliwić swoje błędne decyzję inwestycyjne i brak podjęcia kolejnej i ważnej decyzji o cieciu strat!!! I ten grubas zaniżajacy przed odpalen.... Ile razy ja to już czytałem i na ilu spółkach odkąd jestem na bananie xD
To jest chyba jakas specjalna kategoria forumowicza, obecna tylko na Bankierze - ludzie, którzy wierzą, że kurs jest kształtowany przez „grubasów pół roku zbijających kurs przed zakupem” oraz „naganiaczy na spadki”, a nie kondycję i perspektywy spółki. Lol:)
Tymczasem na Oculus Store przez ostatni tydzien przybyły tylo 4 opinie, a na Steam rating całkowity to 67% a w kategorii „Ostatnie” spadł do „w większości negatywne”.
Sprzedawaj fakty,kupuj przyszłość.W realizacji faza pierwsza.Faza druga wkrôtce nastąpi.Ja w to ciągle wierzę,potencjał jest,chyba jakieś plany też są.Pierwsze koty za płoty.
Wierzyć można w różne rzeczy. Niektórzy wierzą w Jezusa, inni w kosmitów Jaszczurów itd itd. Co to ma do rzezy kto w co wierzy? Bessa na grach w najlepsze a oni pitolą o zaniżaniu, problemy z grami zły sentyment i to wystarczy :) Tu nie trzeba naganiać haha Oj dużo tu ulicy, dużo!!! Będzie bolało i dopiero wtedy jak dawcy kapitału się wyprzedadzą jeśli poprawi się sytuacja w spółce to kurs pójdzie do góry, choć podbitki jak najbardziej możliwe!
Pisalem już.
- Warhammer sprzedaje się bardzo źle, nie wydaje mi się, żeby dalej inwestowali w ten produkt, zwlaszcza w tak znaczący sposob jak development coopa
- cała 50osobowa firma opiera się na kilkuletnich Wizadrsach, które na tle dzisiejszych produkcji na Oculusa zaczynają mocno pokazywac wiek. Za rok ciężko będzie z tego żyć.
- kolejna gra powstanie realnie za minimum dwa lata. Będzie slasherem, więc gatunkiem, w którym jest mocna konkurencja i w który Carbon nie umie (do tej pory nie naprawili kąta trzymania broni w Tempestfall, słabego blokowania i hit boxów wrogów)
- imflacja w Polsce jest prawie dwukrotnie wieksza, niz srednia w EU, place będą rosnąć, a ceny w sklepie Oculusa nie.
Firma przetrwa, ale moim zdaniem nie ma szans na spektakularne zyski i wystrzał kursu.
Zakładam,że każdy forumowicz nie pisze tylko tak sobie ale ma w tym jakiś interes,tzn.albo przymierza się do kupna i czeka na właściwy moment albo chce wyjść z zyskiem.Wyrażane opinie są więc subiektywne.Każdy ma prawo naginać fakty do swoich oczekiwań.Można w związku z tym powiedzieć że jedni jakoś tam,może nie intencjonalnie ale naganiają na spadki a drudzy na wzrosty.Pośrednio.
Gość chwalący się stratą kilkudziesięciu tysięcy kwiczy jak to firma nie ma perspektyw i szanse na odbicie niskie. Typowy leszcz i pajac. Leszcz bo stracił 30 kilo zamiast ciąć straty od razu kiedy było trzeba. Pajac, bo się z tym jeszcze ogłasza. Słuchać mądrości takich keksów, to słuchać leszczów i pajaców właśnie i powtarzać ich błędy.
ps. Jednocześnie typek chciałby obkupić się po 10 i odkuć straty, zanim stara się dowie ile kasy przepalił i go wywali za drzwi. No ale o tym już nie napisze przecież.
Asdf, chlopaku, zluzuj:) Nie odkupię do 10zl, bo nie wierzę (i wyjasnilem powody), że z 10 wzrośnie do 15 w sensownym czasie.
Stratę przełknąłem na relatywnym luzie, trochę odrobiłem gdzie indziej, troche nie, ogolnie stan na 2021-2022 mimo wszystko lekko na plus - ot, taka to giełda:) Emocje w inwestowaniu mam dawno za sobą, ale widzę, ze w tobie ciagle jest duzo gniewu, mlody padawanie:) Po prostu bawi mnie nieco to zaklinanie rzeczywistosci tutaj. Jestem tu, mozna powiedzoec, z sentymentu
tylko siebie oszukujesz z tym, że jesteś tu z sentymentu. Tak samo się oszukujesz z tym, że emocje przełknąłeś. To generalnie nie jest tak, że nie masz racji w tym co piszesz, bo Twoje spotrzeżenia są słuszne, jednak trochę za bardzo wyszukujesz samych negatywów i jakby na siłę szukasz akceptacji, że dobrze zrobiłeś. Bazując na tym co piszesz to firma powinna już dawno upaść, ale póki co jeszcze się nie zapowiada. Warhemmera skopali i ewidetnie im nie idzie ostatnio, ale zobaczymy co czas pokaże za 1-2 lata.
Lol:) No tak, dokladnie, zobaczymy za dwa lata - kiedy pojawią się jakiekolwiek materiały o nowej grze i bedzie mozna na spokojnie ocenic perspektywy i rynek. A ja ciągle jestem rozbawiony tą twoją wiarą w jakieś mistyczne „fazy drugie”, ktore wlasnie sie zaczynaja.
Na razie kurs i recenzje mnie utwoerdzają w przekonaniu, ze zrobilem dobrze. Nie potrzebuję podbudowy od randomów z forum:) Nie pisalem, ze Carbon upadnie, tylko ze bedzie przejadac wplywy z Wizardsow na biezaca dzialalnosc. Wez dwa wdechy, uspokoj sie, lyknij herbaty:)
A perspektywy i rozwoj to by byly, gdyby po premierze Warhammera mogli sobie pozwolic na development dwoch rownoleglych projektow tej skali, oraz przestrzeń na płatne DLC przez nastepne dwa lata. O tym mozna zapomniec.
firmy z dużo większymi zyskami jak Creepy Jar czy Render Cube bardzo zachowawczo podchodza do rozwoju 2 projektów, a Ty to sugerujesz na Carbonie ... To już nie wiem czy trollujesz czy faktycznie na siłę sam siebie próbujesz przekonać. Poza tym nowe materiały pojawiły się jakieś 3h po tym jak pisałeś posta, czyli trochę szybciej niż za 2 lata ... Wizards Brotherhood wyjdzie jeszcze w tym roku - owszem spóźnione i znowu najpierw na PCVR, ale w przyszłym dojdą inne platformy + inne rzeczy typu everdome, dlatego pisałem 1-2 latach aby poczekać na efetky.
That’s ok, jak wyjdzie, to zobaczymy, od takiego filmiku do nawet grywalnego dema jeszcze trochę. Pisałem przecież, że coop i dodatki do Wizardsów są jakąkolwiek szansą dla Carbona. I spoko, niech w to idą, byle dobrze i solidnie, szczerze kibicuję. Twierdzę jedynie, ze nie są w diametralnie innej, lepszej sytuacji, niż w 2019, i inwestycyjnie Carbon nie ma dla mnie w tej chwili wiekszego sensu. Dla kogos ma, dla mnie nie. Dzielimy sie tu opiniami, ja sie staram spokojnie i merytorycznie, ty ciagle we mnie na*****lasz, trochę już nudy:)
A to Everdome to naprawdę, weźcie przestańcie:) Zaglądał tam ktokolwiek i przeglądał ich model biznesowy?