Trailer na IGN 40 tys. wyswietlen w 23 godziny. To bardzo ladny wynik. Do tego ten sprzed roku ma w sumie 230 tys. odslon. Troche ludzi o tej grze wie. Mam nadzieje ze czesc kupi.
Juz z tym giants nie przezywajcie, od premiery codziennie w nemesis gra wiecej ludzi niz w giants w peaku. Czy jest to sukces? Ani troche, czy jest to tragedia, ocenimy za jakis czas. Nie ukrywam ze troche ta spolka zapracowala na miano memowej u mnie. Gosc jest prezesem spolki w ktora ludzi pakuja swoj kapital, robi emisje dla powaznego funduszu, a wrzuca na fb posta ktorego polubilo 5 osob w tym jego mama
Ale ja napisałem o tych wyświetleniach gigantów po to by pokazać że liczba odsłon w trailerze o niczym nie świadczy. Założyciel tego wątku napisał że będzie dobrze, bo na ign gra ma 40 tys wyświetleń. Wyświetlienia trailerów nic nie znaczą i nie mają żadnego jakiegokolwiek odzwierciedlenia na sprzedaż tytułu. Podałem przykład varsav bo to jest wręcz idealny przykład. Nie ma się też co chwalić że w Nemesis gra więcej ludzi niż w gigantów, bo w każdą inną grę na świecie gra w każdej chwil więcej osób niż w gigantów. Giganci to wręcz legendarna wtopa polskiego i ogólnie światowego gamedevu i o prze pier d. . .ole niu pięciu milionów złotych przez Rosińskiego będą latami pisać książki, blogi oraz prace naukowe na kierunkach tworzenia gier i zarządzania firmą. Ja nie wiem jak to jest, ale varsav i ovid dobrali się znakomicie, dwie najbardziej memiczne i tragikomiczne spółki gamedevove na polskim rynku (i chyba czołówka światowej błazenady). I do tego jeszcze Rockbridge w akcjonariacie. Mam wrażenie że ten fundusz jest jak mucha, zawsze zlatuje się do ....
O i z tym postem zgodze sie w 200%. Varsav i Ovid sa jak Cyberpunk na xbox one s, zobaczymy czy jak go wyciagna bedzie juz za pozno, czy jeszcze nie. Pozdrawiam z tego miejsca Pania Hanie Debowska, jedna z 8 lajkujacych posty Ovid Works! Oby Pani duma z Synka, nie zostala zalana przez fale sfrustrowanych akcjonariuszy