• Obstawiam Autor: ~LESZCZ [77.112.113.*]
    że na następną kadencję 5 lat pozostanie prezes Dietl i stąd te wzrosty kursu :))))))))))))
  • Re: Obstawiam Autor: ~LESZCZ [109.241.108.*]
    Marek Dietl został wybrany podczas środowego walnego zgromadzenia GPW na prezesa spółki na nową kadencję.
    Jak poinformowała w środę przewodnicząca NWZ, 13 czerwca minister aktywów państwowych zgłosił kandydaturę Marka Dietla na stanowisko prezesa na następną kadencję, a Dietl wyraził zgodę na kandydowanie. Podczas środowego walnego zgromadzenia żaden z akcjonariuszy nie zgłosił innej kandydatury. Model, żeby stopniowo podwyższać dywidendę o 10-15-20 groszy co roku, wydaje mi się bardzo przejrzysty dla akcjonariuszy. Nie chciałbym jednak dokonywać daleko idących ocen, jak to będzie wyglądać w nowej strategii. Gdybym ja miał ją współtworzyć, to bazą byłaby dla mnie zapewne kwotowo rosnąca dywidenda w kolejnych latach" - dodał Dietl.
    (PAP Biznes),
  • Re: Obstawiam Autor: ~123 [37.30.104.*]
    Do ilu to (teoretycznie) może spaść? Może ktoś ma doświadczenie jak się zachowują takie akcje, biorąc jeszcze dodatkowo pod uwagę otaczającą sytuację geopolityczną no i jednak pewien kryzys?
    Nikt tego nie wie a jak mówi że wie to kłamie :))))))))))))))))))) 25.07 2022 jest dniem nabycia praw do dywidendy. Teoretycznie niebawem kurs powinien rosnąć ale tylko teoretycznie. To jest papier dla dywidendowców czyli kup i zapomnij. Obecna cena jest bardzo dobra i w dłuższym okresie nie można stracić według mnie . Wybór ponowny Dietla powinien być gwarantem wypłacania co roku dywidendy. ZAWSZE JAK SPADA TO UŚREDNIAM I NIGDY SIĘ NIE ZAWIODŁEM. WCZEŚNIEJ CZY PÓZNIEJ BĘDZIE ODBICIE :)
  • Re: Obstawiam Autor: ~123 [37.30.104.*]
    OK. A jak to jest z tym zmniejszeniem ceny akcji o wysokość dywidendy. Odbywa się to w następnym dniu po wypłacie dywidendy? Czyli teoretycznie tego dnia akcja powinna być najtańsza..?
    O ile się nie mylę nastąpi to 21 07 2022 :)
  • Re: Obstawiam Autor: ~98 [31.179.123.*]
    Nie po wypłacie, a po dniu dywidendy.
    22 :)
  • Re: Obstawiam Autor: ~Mimi [91.192.165.*]
    poniżej 30 bo stopa musi być wysoka np 15% jak na xtb
  • Re: Obstawiam Autor: lasker [31.0.86.*]
    Ciekawym czy ktoś wystawi na sprzedaż po cenie odcięcia. Ja wątpię.
  • Obstawiam Autor: ~As [89.78.57.*]
    Przed rokiem cena odcięcia była w okolicy 45 zł .
    Ja także wątpię.
  • Re: Obstawiam Autor: ~Rbr [31.0.37.*]
    Dzisiaj trzy wiedźmy. Będzie dobrze.
  • Obstawiam Autor: ~As [89.78.57.*]
    Aaa!
    Można było dzisiaj kupić po taniości.
    Spóźniłem się.
  • Re: Obstawiam Autor: ~gnom [195.8.97.*]
    Kto wziął po 36?
  • Re: Obstawiam Autor: ~milimetr71 [5.173.3.*]
    Ja kupiłem na zamknięciu i czekam na dywidendę.
    Wychodzę z założenia, że przy tej cenie trudno jest stracić.
  • Re: Obstawiam Autor: ~98 [31.179.123.*]
    Czas to zweryfikuje.
  • Re: Obstawiam Autor: ~Cyc [31.179.123.*]
    Jeszcze zdążysz "tanio" kupić.
[x]
GPW 4,04% 59,25 2025-10-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.