• Geniusze strategii Autor: ~Gość [83.1.222.*]
    Builders of Egypt, swego czasu wszędzie się tym chwaliło Creative. Zero udziału w przychodach.
    Postal Brain Damaged też miał być dowodem biznesowego nosa prezesa. 5% udziału w zyskach?
    W raporcie, że największa wartość w spółce to m.inn. wciąż stary Hard West a prawa do sequela sprzedane. Phantom miał być AAA robionym przez studentów, więc wiadomo, że nic nie wyszło. Było Sobie Życie zespół się nie sprawdził.
    W Battleships nikt nie zagrał, nie ma nawet danych w steam charts. Raiders peak 117 osób. W Aircraft Carrier gra już tylko 46 osób, Phantom miał podobnego peaka a teraz więcej osób gra. Time To Stop Time, błąd statystyczny.

Co z tego wynika? Creative Forge nie ma zasobów ani pomysłu na gry, za które się bierze. Dla akcjonariuszy kończy się to jak widać, nawet dobre premiery mają zerowy wpływ na kurs. Prezesie, przestań się chować za kotarą! Ile osób na stałe współpracuje z CFG? Ile procent ma spółka z nadchodzących gier?
  • Re: Geniusze strategii Autor: ~APP [78.11.219.*]
    CFG nic nie robi, za to kolega gość od rana do wieczora pisze o spółce, która jego zdaniem jest beznadziejna, ma zero przychodu i brak pomysłów na rozwój. Musisz się strasznie nudzić. Może założysz studio, zaczniesz robić gry i pokażesz jak to się powinno profesjonalnie robić.

Pzdr !!!
  • Re: Geniusze strategii Autor: ~Gość [37.248.171.*]
    Autorze wątku masz akcje?
    Jak masz to sprzedaj, po co siedzisz w tak beznadziejnej spółce. Sprzedaj, tak będzie lepiej dla Twojego zdrowia.
  • Re: Geniusze strategii Autor: ~cza [31.60.249.*]
    Właśnie się tak zastanawiam, czy ten Gość masz akcje?
  • Re: Geniusze strategii Autor: ~Gość [89.64.191.*]
    Ale wiecie że w niektórych przeglądarkach domyślnie wstawia gościa, jak się nie wpisze nicka autora? Wy myślicie, że wszystkie posty gość to ten sam typ? Na całym bankierze? Wy faktycznie tylko do tej spółki pasujecie
  • Re: Geniusze strategii Autor: minifund [188.47.115.*]
    Mnie zastanawia po co się kolego Błażeja produkujesz. Co tam w artificerze słychać. Wasz PD się nadal nie zwrócił - tu się liczy każda złotówka. Wrócę do tematu jak będzie premiera MD.
  • Re: Geniusze strategii Autor: ~APP [78.11.219.*]
    Jeden gość poprawia drugiego, bez refleksji, że istnieje coś takiego jak IP.
    Coraz większą presję widać, jednak po, dowiezieniu i wydaniu przez spółkę ACSa, Postala, i jak to mówią chłopaki, zerowym poziomie przychodów czy partycypacji % w sprzedaży, same koszty, zero dochodu, porównując do stanu spółki 1 lub 2 lata temu.
    Kolejne projekty pewnie też się "nie robią", tylko czekają na wasze komentarze. Kabaret.

Pzdr !!!
  • Re: Geniusze strategii Autor: ~Antyfan [87.205.158.*]
    Projektów mamy jeszcze w ciul w tym roku - osobiście mam nadzieję na 4 premiery, choć 2 też będzie dobrze. A spójrzmy na tegoroczne fakty
    ACS zwrócił się po 24 h i każda sprzedana sztuka to już CZYSTY ZYSK
    Postal - 96% pozytywnych przy 975 komentarzy - co by sugerowało ok 50.000 sprzedanych sztuk
    Jak widać spółka potrafi dowieźć temat. Jeżeli w tym roku dowiezie 2 lub więcej, to na kursie będzie się działo.
  • Re: Geniusze strategii Autor: ~Gość [89.64.191.*]
    To nie spółka cokolwiek dowozi, tylko inne spółki, inne zespoły. CFG udaje, że coś przy tym robi.
  • Re: Geniusze strategii Autor: ~Gość [82.180.151.*]
    Artificerze? W nowej spółce starego zespołu?! Hehe to ładnie musi boleć miliardera do dziś skoro myśli że krytyka CFG to dalej oni. Widziałeś piesku kapitalizację Devolvera? 2/3 playwaya nawet po spadkach. Co tamten zespół obchodzą nasze problemy? Ja mam pakiecik za 11, ale cierpliwość mi się kończy do tych udawanych projektów.
[x]
CFG 1,78% 2,29 2025-10-10 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.