• Kto to kupuje? Autor: ~Mosze [169.150.226.*]
    I po co daremnie walczyc z materia?
    Liscie maja leciec z drzew jak na jesieni.
    Sorry, taki mamy klimat. Trend jest jaki jest, co pokazuje CDR.
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~xcvxcv [5.172.255.*]
    Carbon to już się nawet od trendu odkleił, bo jest chyba rekordzistą spadków. I nie porównuj z CDR, CDR to wrzód na d polskiego gamedevu, największa bańka połączona z największą wtopa w historii światowego (nawet nie polskiego) gamedevu, która się cudem uratowała bo sprzedała miliony preorderów i magicznym sposobem dostała dobre recenzje w prasie, rok temu powinień już być zjazd na 50PLN, a tutaj masz ledwo jedną średnią premierę, która dalej może się zwrócić i zarabiać na siebie, a patrząc na obecną kapitalizację to jeden dobry news czy nowy deal może ją podwoić, więc nie wiem czemu pytasz kto kupuje.
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~Keks [78.88.10.*]
    Nie wiem, jaki mialby to byc news. Nowa gra? Juz zapowiedzieli, a a na dwie rowlonegle produkcje nie maja mocy. Wyniki Tempestfalla? Od premiery nazbieral 69 ocen, ilosc rownoczesnych graczy pcvr na jednocyfrowym poziomie, najczesciej 2-3.
    Coop wizardsów - uwierzę, jak zobaczę. Najwczesniej w 2023.

Jedyne, co moze ruszyc kursem, to autentycznie doskonaly coop Wizadrsów, zweryfikowany przez graczy na przestrzeni kilku miesiecy i zdolny przyciągnąć nowych kupujących. Co trwa. Slowem - JEZELI uda im sie zrobic swietny coop, TO MOZE to sie przelozy na finanse na przelomie 2023/24.

Bardzo bardzo kibicowalem Carbonowi, to byla moja glowna, duza inwestycja gamedevowa, ok 3x wieksza, niz cala reszta pozycji razem wzieta. Wyszedlem ze strata ok 30k na poziomach kursowych 20zl, po samodzielnym przejsciu Tempestfalla i realnej ocenie perspektyw tego produktu.

Kazdy podejmuje swoje wlasne decyzje inwestycyjne, ale ja bym aktualnie nie kupil:)
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~beka [193.19.204.*]
    Dnia 2022-06-14 o godz. 10:40 ~Keks napisał(a):

> > Jedyne, co moze ruszyc kursem, to autentycznie doskonaly coop Wizadrsów,

Dla odmiany widzę jednak kilka punktów zaczepienia na horyzoncie:
    - ww. coop Wizards
    - Everdome
    - Slasher
    - ESPI 3/2022
    - studio motion capture - szansa na obniżkę kosztów, ale też podwykonawstwo /+ poprawienie animacji zombiaków w TF ;)) /
    W tle z TF Oculus i Wizards kapie kasa i na prąd starcza

Jak przelecisz sobie gamedev, są firmy które nawet nic nie wydały, przekładają terminy, robią ratunkowe emisje i mają milionowe kapitalizacje. Tutaj faktycznie tworzy się soft - lepszy/gorszy, ale coś się dzieje. Minęły dwa lata, dla mnie jest jeszcze 3 do oceny. :)

Przy okazji w jakimś wywiadzie mignęło mi, że generator poziomów z projektów badawczych już sobie coś w Q1 liczył, wiec na pewno będzie łatwiej tworzyć nowe gry.

• Re: Kto to kupuje? Autor: ~ano [77.111.247.*]
    Jak przelecisz sobie gamedev, są firmy które nawet nic nie wydały, przekładają terminy, robią ratunkowe emisje i mają milionowe kapitalizacje. Tutaj faktycznie tworzy się soft - lepszy/gorszy, ale coś się dzieje. Minęły dwa lata, dla mnie jest jeszcze 3 do oceny. :)

Różnica jest taka ze na tamtych spółkach weryfikacji jeszcze nie było, jak nie spełnią nadziei polecą w dół jak tutaj. Na CRB weryfikacja już się dokonała i to boleśnie dla wszystkich naiwnych ze wystarczy rzucić hasło VR i mam zyski.
    CRB robi obecnie przeciętne wyniki, naciągnięte ostatnio dotacjami. Keks dobrze piszę jak coop nie będzie hitem do tu będzie długie kiszenie.
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~Keks [78.88.10.*]
    Twoerdzę, że z Tempestfall nie kapie na tyle, żeby wygenerować jakiekolwiek zyski - zarabia na swoj zespol supportowy. Recenzji na PCVR ani na OQ2 praktycznie nie przybywa, a jak przybywa, to 50/50 pozytywnych i negatywnych (pcvr).

Wiec - calkiem spora firma jedzie na jednym produkcie sprzed kilku lat. Tempestfall nie ma szans stac sie drugimi Wizadrsami przy swoich wadach, a patrząc na tempo wydawania i zawartosc aktualizacji, nie pracują duzym zespołem i nie podejmują faktycznie istotnych fundamentalnych problemów gry, tylko jakies drobne bzdury.
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~asdf [37.120.211.*]
    Liście jprd, znawca gajowy jakiś się przyplątał. Coraz głupsze bzdety tu klepiecie.
  • Re: Kto to kupuje? Autor: bialoczerwony1972 [79.191.18.*]
    Ja powoli kupuję :)
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~kosa480 [212.106.0.*]
    Ja kupuje, jak 2 lata temu (czy to już może 3 lata) kupowałem pierwsze akcje za 30 zł, to nie sądziłem, że uzbieram ich ponad 1000 :P wór ustawiony obecnie na 10 zł bo jednak średnia cena zakupy przy ostatnich spadkach jest trochę za wysoka XD
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~John [5.173.96.*]
    Spokojnie nie ma się co spieszyć czasu będzie pod dostatkiem
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~ajtam [89.77.136.*]
    Upadek nie grozi.Ja stawiam na rozwój i kupuję.Aczkolwiek z lekką dozą niepewności z uwagi na panujący defetyzm a nie kondycję spółki.
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~John [193.238.201.*]
    Me to
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~malik [83.142.136.*]
    Ja rowniez zbieram, carbon ma zespół potrafiący tworzyć gry, czasem lepsze innym razem gorsze, ale dowozi je. Obecna kap też zanizona i jest szansa na przejęcie przez jakiegoś dużego gracza zainteresowanego vr.
  • Re: Kto to kupuje? Autor: ~Keks [31.61.185.*]
    Po czym wnosisz, ze obecnie cap jest zaniżony?
[x]
CARBONSTU -8,77% 2,08 2026-05-29 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.