• Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~Olo [89.66.123.*]
    Na dzisiaj Misztal ma 30,04% głosów na walnym po transakcji. Ale w dyspozycji znajduje się jeszcze 4 538 191 akcji, które posiada samo Monnari oraz 2 533 000 akcji w posiadaniu FAIR (czy ktoś wie co to za spółka?).

W przypadku ogłoszenia wezwania na 66 % i jeśli spółka odpowie na to wezwanie (nie wiem czy może?) oraz FAIR odpowie, to Misztal od ręki ma 66% udziału w głosach. Do tego nie trzeba nawet się bardzo wysilać.
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~Olo [89.66.123.*]
    Ok, FAIR to spółka Misztala oraz jego partnera biznesowego p. Ryszarda Janicha. Spóla jest typowo "parkingowa" - nie prowadzi jakiejkolwiek działalności. Misztal ma w niej 11%, ale pozostałe 89% ma spółka, w której Misztal z kolei ma 49%. Tak więc można założyć, iż jest to pewna fasada, aby nie informować o przekroczeniach progów. A to oznacza, że do osiągnięcia 66% udziału w akcjonariacie potrzeba ok. 10% akcji Misztalowi i dużo mniej głosów, ponieważ Fair posiada akcje uprzywilejowane. Tak więc aby ogłosić wezwanie na 66% głosów i je zrealizować potrzebują jedynie kilka procent akcji.
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~Azatem [178.217.140.*]
    Ogłoszenie wezwania przy przekroczeniu progów to obowiązek a nie prawo (a właściwie i prawo i obowiązek zarazem) Do progu uprawniającego do tzw wyciśnięcia ze spółki, czyli wykupu przymusowego, wciąż sporo jeszcze brakuje. To oznacza, że skuteczność wezwania zależy od tego czy odpowie na nie rynek - co oczywiście będzie zależało od zaproponowanej ceny.
    Pytanie brzmi ile p. Misztal ma akcji skupionych na tzw słupy (bo te odpowiedzą) no i drugie czy rzeczywiście zmierza do zdjęcia spółki z GPW. To ostatnie jest możliwe oczywiście ale moim zdaniem ryzykowne, bo negatywny PR przy ewentualnej próbie pozbawienia drobnych ich akcji kupionych czasami dobrze ponad 10 zł, może mimo wszystko oznaczać kłopoty dla sieci detalicznej MONNARI. Z drugiej strony tutaj może być gra o nieruchomości a wtedy marka Monnari będzie do nich tylko dodatkiem.
    A najfajniejsze jest to, że Monnari jest wykupywane za pieniądze .... Monnari i być może w konsekwencji pozyskane ze sprzedaży OG.
    Myślę, że to moze być gruba sprawa ale pan z inpostu też się nie obcinał.

• Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~Olo [89.66.123.*]
    Nie obstawiam tutaj negatywnych akcji, bo jednak w deweloperce trzeba dobrze zyc z panstwem. Jak sie robi walki i ciagnie sie smrod to wiele drzwi od strony administracji sie zamyka.

Bardziej mialem tutaj na mysli to, ze jednak Misztal skupuje akcje pomimo tego, ze mowil, ze na rynku jest slabo. I niewiele potrzeba zeby mial kontrole na 66% glosow. Wiec to tylko potwierdza, ze spolka jest mega tania i duza okazja inwestycyjna.
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ghost_man [46.171.121.*]
    Dnia 2022-06-13 o godz. 15:35 ~Olo napisał(a):

> > Bardziej mialem tutaj na mysli to, ze jednak Misztal skupuje akcje pomimo tego, ze mowil, ze na rynku jest slabo. I niewiele potrzeba zeby mial kontrole na 66% glosow. Wiec to tylko potwierdza, ze spolka jest mega tania i duza okazja inwestycyjna.

po to się mówi, że jest słabo aby skupić jak najtaniej - norma, przecież nie będzie zachwalał po to aby kolejne pakiety musiał kupować "po godziwej cenie" np. ponad 4 zł ..
    gdy główny akcjonariusz zbiera akcje nie widzę nigdy okazji inwestycyjnej bo mając taki worek akcji spokojnie może sobie zaniżać kurs parę miesięcy tak aby średnia ważona wolumenem z ostatnich 6 miesiącach wyszła mu taka jaką chciałby zapłacić,

na pewno nie będzie podbijał kursu aby ta średnią sobie podwyższyć ..brakuje mu zaledwie 3 % po których zakupie nie będzie już mógł inaczej kupować akcji jak tylko poprzez wezwanie na co najmniej 5 %
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~Darek [83.28.234.*]
    Dnia 2022-06-13 o godz. 14:25 ~Olo napisał(a):
    > Na dzisiaj Misztal ma 30,04% głosów na walnym po transakcji. Ale w dyspozycji znajduje się jeszcze 4 538 191 akcji, które posiada samo Monnari oraz 2 533 000 akcji w posiadaniu FAIR (czy ktoś wie co to za spółka?).
    >
    > W przypadku ogłoszenia wezwania na 66 % i jeśli spółka odpowie na to wezwanie (nie wiem czy może?) oraz FAIR odpowie, to Misztal od ręki ma 66% udziału w głosach. Do tego nie trzeba nawet się bardzo wysilać.

Nie tak głośno kolego :) bo grupka przeste.........tutaj siedzi .................powiem dobieramy i korzystamy z okazji :)
  • Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~mały [85.221.158.*]
    Dareczku dobieraj;) może pakiet Prezesa przeskoczysz;))) i dyszka pyknie w tydzień;)
    Poczytałem tutaj i jak duchu pisze, raczej zawsze kiepsko te loty z kursem wyglądają kiedy główny ma zamiar zdjąć spółkę - jeśli ma taki zamiar oczywiście - przykładów bardzo bardzo dużo

wieloniku azatem/ghost_men-mały-matti itd . pisz z jednego nicka bo tylko ośmieszasz się na forum :))) i druga sprawa co się tam martwisz o nasze akcje ? :))) przebierasz nóżkami jak by ci się palił grunt pod nogami i twojemu panu :) pozdrów prezesa od nas Akcjonariuszy ...............:)
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~Macko [45.56.198.*]
    Dokładnie Daro korzystamy z okazji bo to tylko potrwa kilka dni .............
    Nie inaczej:) wszystko co przewidzieliśmy się potwierdza a więc dowodów przybywa a więc jest coraz lepiej :) czekamy na kolejne .............
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~milka [195.35.80.*]
    Darek, Macko czy jak tam cię zwą :
    powiedz swojemu szefowi że za mniej niż 5 zl nie oddam w wezwaniu :))))
    a to i tak muszę się jeszcze zastanowić.
    wieloniku już milka nowy nick ? :))) hahaha azatem/ghost_men-mały-matti itd . pisz z jednego nicka bo tylko ośmieszasz się na forum :))) i druga sprawa co się tam martwisz o nasze akcje ? :))) przebierasz nóżkami jak by ci się palił grunt pod nogami i twojemu panu :) pozdrów prezesa od nas Akcjonariuszy ...............:)
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~Prezes [79.185.6.*]
    Darku skoro tak dobrze idzie to powiedz to tym których ubrali po 4 a oddadzą po 2,50 :)

zaginasz rzeczywistosc i wykresy ale jak widać dobrze ci z tym skoro tak siebie i innych pocieszasz :)

szybciej na allegro mimo spadkowego ugrasz niz tu stabilnie zarobisz
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~matti [83.23.247.*]
    Zero zainteresowania papierem.
    Słabizna.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [45.85.10.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~HM [83.28.234.*]
    > Na dzisiaj Misztal ma 30,04% głosów na walnym po transakcji. Ale w dyspozycji znajduje się jeszcze 4 538 191 akcji, które posiada samo Monnari oraz 2 533 000 akcji w posiadaniu FAIR (czy ktoś wie co to za spółka?).
    >
    > W przypadku ogłoszenia wezwania na 66 % i jeśli spółka odpowie na to wezwanie (nie wiem czy może?) oraz FAIR odpowie, to Misztal od ręki ma 66% udziału w głosach. Do tego nie trzeba nawet się bardzo wysilać.

:)
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~xxx [31.61.234.*]
    Wartość księgowa akcji według raportu po 1q2022 to 6,90pln. Średnia cena skupionych przez Monnari akcji to też około 6,90pln. Jeśli odpowiedzieliby na wezwanie z ceną 3,5pln, to musieliby zaksięgować ponad 10mln straty na operacji skupu i sprzedaży akcji własnych, a to już chyba moglibyśmy podciągnąć pod art. 296 KK:
    "...
    Art. 296. KK
    Wyrządzenie szkody w obrocie gospodarczym

§ 1.
    Kto, będąc obowiązany na podstawie przepisu ustawy, decyzji właściwego organu lub umowy do zajmowania się sprawami majątkowymi lub działalnością gospodarczą osoby fizycznej, prawnej albo jednostki organizacyjnej nie mającej osobowości prawnej, przez nadużycie udzielonych mu uprawnień lub niedopełnienie ciążącego na nim obowiązku, wyrządza jej znaczną szkodę majątkową,
    podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
    ..."
    moim zdaniem kurs będzie duszony aby nie podskoczył i walor nadal zbierany tak jak wskazują transakcje pakietowe ..
    główny akcjonariusz na pewno nie zamierza przepłacać za własna firmę ..:) :)
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~Darek [83.28.233.*]
    Jak tam wieloniku bez akcji wyleszczony po 2 zł :) - ghost_men-matti-anka-azatem-er-męczywór- :))) jak tam twoje 2 zł co miało być na monnari :))) dziś zostało z ciebie tylko mega pośmiewisko :)) tak jak pisałem musisz sporo się uczyć bo wiezą to ty nie grzeszysz :))) tak jak pisał kontraktowy wszystko się potwierdziło a leszczyki wyleszczone po 2 zł zostały na peronie jak ty i zaczynają wyć już w innym tonie hahaha :))) a teraz leć szybko do swojego pana i pozdrów go od nas akcjonariuszy bo gruncik sie pali wam hahaha :)
    >

Czekamy spokojnie wykres wygląda bajka a do wyników co raz bliżej i walnego :)
  • Re: Tutaj szykuje się wezwanie Autor: ~Janko [209.126.88.*]
    Spółka wygląda bardzo obiecująco teraz a wyniki powinna poprawiać z każdym kwartałem co przyniesie kolejne zwyżki ..............
    Wszystko w swoim czasie Janko ;) spółdzielni grunt się pali a do wyników co raz bliżej :)
    Tak sobie myślę Robercie vel kontraktowy, Darek, Janko i many others, że większego pośmiewiska niż ty robisz z siebie na tym forum to już zrobić się nie da. Jeśli imbecylizm twoich wpisów nie przeszkadza twojemu mocodawcy to mnie nic do tego, ale...
    Może dasz się w końcu przekonać, by wyjawić kolegom po co to robisz. Trudno mi uwierzyć w naganianie na spadki/wzrosty, bo subtelność twoich wpisów to jak wizyta ruskiego sołdata. Więc po co?

Tak czy inaczej chciałbym c zaproponować abyś swoją działalność na tym forum ograniczył do swoich wątków. Podpisuj je jak chcesz i pisz w nich co chcesz a normalnym ludziom daj sobie popisać, tam gdzie chcą swobodnie to robić.
    Dasz radę?
    Ja wiem, że forum jest dla wszystkich. Ale jeśli podzielimy się wątkami to i ty zarobisz i wielu z nas będzie miało z tobą spokój.
    Uczciwie?
    Dnia 2022-06-29 o godz. 09:17 ~Azatem napisał(a):
    > Tak sobie myślę Robercie vel kontraktowy, Darek, Janko i many others, że większego pośmiewiska niż ty robisz z siebie na tym forum to już zrobić się nie da. Jeśli imbecylizm twoich wpisów nie przeszkadza twojemu mocodawcy to mnie nic do tego, ale...
    > Może dasz się w końcu przekonać, by wyjawić kolegom po co to robisz. Trudno mi uwierzyć w naganianie na spadki/wzrosty, bo subtelność twoich wpisów to jak wizyta ruskiego sołdata. Więc po co?
    >
    > Tak czy inaczej chciałbym c zaproponować abyś swoją działalność na tym forum ograniczył do swoich wątków. Podpisuj je jak chcesz i pisz w nich co chcesz a normalnym ludziom daj sobie popisać, tam gdzie chcą swobodnie to robić.
    > Dasz radę?
    > Ja wiem, że forum jest dla wszystkich. Ale jeśli podzielimy się wątkami to i ty zarobisz i wielu z nas będzie miało z tobą spokój.
    > Uczciwie?

kolejny forumowicz szuka sensu i logiki tam gdzie jej minimalnego przebłysku nie ma .. :) :)
    TO NIE REALNE DO SPEŁNINIENIA ..:) :)

Nie szukam sensu. Poprosiłem go jedynie (prawda, niezbyt grzecznie) żeby pisał swoje epistoły (poprawka - aby wklejał swoje epistoły) w swoich wątkach a nie zaśmiecał wszystkich.
    Wiem że prędzej dogadam się z orangutanem niż z nim ale nadzieja umiera ostatnia...
    Oj wielonik ghost_men-matti-anka -er/azatem itd wyjesz bo zostałeśna peronie 2 zł :))) pozdrów swoją spółdzielnie i swojego pana :))) no i pilnuj monnari jak pies szynki :))) to mówi samo za siebie kim jest ta spółdzielnia wyjąca na forum tutaj :) tak że czekamy na potężne wzrosty które są tutaj przed nami :)
    Dnia 2022-06-28 o godz. 12:07 ~Tadeusz napisał(a):
    > Dnia 2022-06-28 o godz. 12:00 ~Darek napisał(a):
    > > Dnia 2022-02-04 o godz. 09:48 ghost-man napisał(a):Zobacz wątki dotyczące MonnariZobacz profil Monnari
    > > Autor: ghost-man [95.160.158.*] 2022-02-04 09:48
    > > Opublikowano przy kursie:  2,91 zł , zmiana od tamtej pory: 23,02%
    > >
    > > > jak bym słuchał Shreka .. :) :) ..
    > > > > czepiasz się kolego taki ma styl wypowiedzi mi się podoba ..im więcej optymistów tym bliżej korekty
    > >
    > > Jak się czujesz wieloniku ghost_men -matti-azatem-anka-er-męczywór- itd :))) twoje wypierdy wyżej jak tam korekta co miała być przy 2.91 zł ? buhahaha :))) w gimnazjum rzeczywiście nic nie uczą dzieci jak widać :)))
    >
    > Pięknie i jak celnie Darku zawsze merytoryka i dowody wygrywają z takimi trolami jak ten wielonik ghost_men -matti-azatem-anka-er-męczywór :) niech lepiej ten wielonik do nory się schowa bo tylko zostało z niego tutaj mega pośmiewisko :)Widziałem jeszcze jak ten wielonik pisał o 2 zł i kreślił wykres jakiś bzdurny co dziś widać że to typowy trolll który sprzedał po 2 zl i teraz wyje z spółdzielnią która została na peronie 2 zł !

Nic dodać nic ująć piekne podsumowanie o trolu wieloniku z spółdzielni który tutaj siedzi i wyje 24h na dobę :))))
    Czyli nic nie zrozumiałeś Robercie. Nawet nie jestem zdziwiony.
    Zmień płytę wieloniku ghost_men -azatem-anka-er-matti id bo robisz się nudny :))) pozdrów spółdzielnie i pana od nas Akcjonariuszy i powiedz mu żeby tak nie przebierał nogami bo mamy piękną pogodę i piękny miesiąc kolejny cały :))) to tyle a teraz miłego wycia bo szkoda mi czasu na błazn.............z spółdzielni :)))
    Ty masz zawsze pojedyńczy nick wielbicielu płyt, tylko za każdym razem inny. Niestety zdradza cię prostacki styl pisania i błędy ortograficzne. Innymi słowy, możesz sobie te bzdety o wielonikach wklejać, podobnie jak te o wyciu na peronie itd itd.\Ja cię tylko prosiłem abyś swoją aktywność ograniczył do swoich wątków. Daję słowo że nic wtedy nie napiszę.
    Kłopot w tym jak widać, ze ty nie rozumiesz co się do ciebie pisze. Być może nawet nie jest to twoja wina bo jesteś np. ofiarą nieudanego porodu kleszczowego, albo innych groźnych dla zdrowia psychicznego chorób i powikłań tychże.
    Tylko, że ty nie ograniczysz się do swoich wątków, bo nie za ci płacą, prawda?
[x]
MONNARI 1,19% 5,12 2025-11-10 16:39:00
2025-10-30
Umowa nabycia przedsiębiorstwa
2025-10-27
Skup akcji własnych.
2025-10-24
Skup akcji własnych.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać