• Przychody za maj - rekord! Autor: dorotka100k [177.54.149.*]
    Przychody ze sprzedaży za maj 2022 roku spodziewane są na poziomie 3,4 mln PLN. Wynik brutto na poziomie 0,04 mln PLN, wynik netto na poziomie 0,04 mln PLN. Stan środków pieniężnych na rachunkach bankowych Spółki na koniec maja 2022 wynosił 2,8 mln PLN.

Narastająco za pierwsze pięć miesięcy 2022 roku Emitent spodziewa się następujących wyników: przychody ze sprzedaży na poziomie 14,1 mln PLN, wynik brutto na poziomie 0,20 mln PLN, wynik netto na poziomie 0,27 mln PLN i EBITDA na poziomie 2,0 mln PLN.

Kwiecień - 3,00 mln PLN / 0,10 mln PLN netto
    Marzec - 2,57 mln PLN / 0,02 mln PLN netto
    Luty - 2,24 mln PLN / -0,27 mln PLN netto

Kto jeszcze dziś ze mną dobierał na dołku przed tym info? xD
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~kodor [37.120.153.*]
    przestan mi to robic
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Zly [37.47.117.*]
    Ciekawe co wygenerowało tyle kosztu skoro z NS wpało ponad 0,6mln ale mnie ten VVd wkurza, kazdy zysk wyplacany i przepalanie kasy…
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: dorotka100k [177.54.149.*]
    Ale furia :D

Przychody fantastycznie rosną, z dużego minusa netto zrobił się mały plus, EBIDTA bardzo spoko, gotówka jest, obligi spłacane. No i kurs +40% po ostatnich raportach. Coraz trudniej będzie tu warować i nie zwariować :D
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Wszystko_po_5zł [46.105.74.*]
    0,27mln zysku za 5 miesięcy. Toż to całe 50tys/m-c. Nie dziwi fakt, że już nawet biura nie mają. Na co to ma wystarczyć bo chyba nie mam mowy o jakimkolwiek rozwoju firmy przy 15 procentowej inflacji. Jeszcze są obligi do spłacenia. Dosłownie spółka cud/miód. Nic tylko brać. Ciekawe jakie lamusy wierzą w te brednie o 3zł?
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~ll [5.173.96.*]
    ebitda...

ktora klasa??
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Ciekawe [46.204.96.*]
    Dorotka bo chyba ty tu jesteś najbardziej zorientowana. Ile akcji sprzedasz by mieć zysk 40 procent.Bez naganiania. Ile można upchnąć by kurs nie spadł na groszówki?
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: dorotka100k [216.238.111.*]
    40? Chyba 400! xD

Pozdro500!
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Kościółek [37.120.236.*]
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: dorotka100k [216.238.107.*]
    I komentarz: https://vividgames.com/ir/aktualnosci/vivid-games-zaprezentowal-wyniki-za-maj-.html

Vivid Games zaprezentował wyniki za maj.

Real Boxing 2 wygenerował przychód o 20% wyższy niż w kwietniu.

Przychody Spółki za maj są najwyższe w tym roku i wynoszą aż 3,4 mln zł, tj. o 111% więcej niż przed rokiem.

Narastająco Vivid Games wygenerował w 2022 już ponad 14 mln zł sprzedaży. Podobnie jak w ubiegłych miesiącach, największy udział miały w tym Real Boxing 2 i Eroblast, które po raz kolejny wypracowały przychody wyższe niż miesiąc wcześniej.

Narastająco wynik netto wynosi 270 tys. zł, EBITDA jest na poziomie 2,0 mln zł. Na koniec maja na rachunkach Spółki było 2,8 mln zł.

Real Boxing 2 wygenerował w maju przychody na poziomie 518 tys. USD. Gra otrzymała w ubiegłym miesiącu kolejne istotne wyróżnienia w kanałach sprzedaży, w tym tytuł Game of the Day w Apple App Store  w USA. „Cieszy nas fakt przebicia granicy 500 tys. USD przychodów. Z każdym kolejnym miesiącem zbliżamy się do strategicznego założenia 1 mln USD miesięcznych przychodów. Na wzrost przychodów w maju złożyło się kilka czynników. Bardzo istotne były wyróżnienia w kanałach sprzedaży, które dodatkowo wzmocniły zbudowaną w ostatnich miesiącach zaangażowaną społeczność graczy. Średnia liczba aktywnych użytkowników wynosiła w maju aż 150 tys. dziennie. Równie istotne były udane kampanie live-ops, które wprowadziły do gry nowych, chętnie wybieranych zawodników. Zauważamy też unormowanie się parametrów reklamowych, które najistotniej zareagowały na przełomie lutego i marca na wybuch wojny w Ukrainie. W kolejnych tygodniach skupimy się na implementacji nowego wewnętrznego sklepu na obu platformach sprzętowych. Przeprowadzimy szereg testów, zarówno po stronie technologii jak i wpływu na zachowania użytkowników. Równolegle, w ramach kolejnych kampanii live-ops, wprowadzamy postaci bokserów, odpowiadające na oczekiwania naszej społeczności.” – podsumowuje Bartosz Biniecki, product owner marki Real Boxing w Vivid Games.

Wzrost przychodów o ponad 6%, zanotował w maju także Eroblast. Gra odnotowała sprzedaż na poziomie ponad 140 tys. USD, zachowując stabilne ARPU z kluczowych rynków, na poziomie 2,61 USD. „Rozwijamy tytuł zgodnie z wcześniejszymi założeniami. W każdym tygodniu zostaje rozszerzony o kolejne 10 poziomów. Dla zwiększenia zaangażowania użytkowników wprowadziliśmy też nowy system nagród. Skuteczność naszych działań potwierdzają zarówno rosnące przychody, jak i stale powiększająca się społeczność graczy. W maju liczba instalacji Eroblast wyniosła blisko 100 tys. i wzrosła o ponad 20%, wobec liczby pobrań z kwietnia.” – podkreśla Łukasz Kamiński, product owner Eroblast.
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~GordonGekko [217.153.47.*]
    ani słowa o zysku, a raczej jego braku
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~marcin [85.221.141.*]
    bo nie pasuje do narracji o tym jak dobrze jest, dlatego dla mnie od wczoraj (dorotka = kodor)

gdyż o ile w zeszłym roku można było jeszcze przyjąć brak zysku przy mocnym obciążeniu amortyzacją, to po odpisach mayheym combai innych przestrzelonych projektów za 12,29 mln zł to jak podawali w komunikacie miało to przełożyć się na
    cytuję: "Odpisy przełożą się pozytywnie na wynik w 2022 roku, dzięki zmniejszeniu rocznej wartości amortyzacji o ok. 2 mln zł"

a teraz czytamy że  po 5 miesiącach szacowany wynik netto na poziomie 0,27 mln.

to aż się ciśnie WTF na usta - bo skoro zwiększamy przychody, zeszłoroczne odpisy miały nam zdjąć 2 mln z obciążenia wyniku w tym roku, mija 5 miesięcy a spółka zarobiła tylko 270 tys zł w tym roku? to co się stało z kasą? gdzie ją przepalono? znowu?

• Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~GordonGekko [176.111.141.*]
    Dodatkowo zmniejszyły się prowizje ze sklepów. Bardzo dziwne to
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: dorotka100k [216.238.103.*]
    Był co dopiero czat inwestorski z Gamracym, który wprost prosił o trudne pytania, to trzeba było zapytać :P

Najważniejsze, że przychody cały czas rosną i to w raczej szalonym tempie jak na branżę f2p (ponad 100% r/r!), i to mimo straty kilkunastu procent przychodów z KF2. Zysk netto się pojawi, jak im będzie to na rękę. EBITDA klasa, gotówki w kasie nie brakuje, obligi w połowie spłacone, pewnie kolejne też przed czasem - a jednocześnie zatrudniają i grubo inwestują w UA. Eroblast robi już taką kasę, jak RB2 robiło rok temu.

I nie gadam tego jak całodobowi dla gadania, cały czas sobie dobieram w cieniu większych kupujących, bo mimo wzrostu kursu o 1/3 dalej odpowiada on sytuacji, gdy rozstrzygała się kwestia obligów, a firma nawet na lockdownie nie potrafiła porządnie skorzystać. To są już inne produkty, inne zarządzanie, inne perspektywy - co zauważyli nawet okularnicy z DM banku PBS - potrzeba jeszcze innego klimatu.

Skądinąd w najgorszym tygodniu dla gamedevu co najmniej od końca lutego Vivid zrobił +6,67%. Większość branży minus kilkanaście.

Wracając - weź napisz pod ir@vividgames.com co z tym zyskiem, to może za miesiąc się odniosą w komentarzu. Na "forum bankiera" chyba nie spodziewasz się uzyskać odpowiedzi?
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~marS_wspak [178.32.45.*]
    Naprawdę jestem pod wrażeniem. Dobrze, że okularnicy z BPS nie mają żadnych kontaktów z kierownictwem spółki oraz interesów w wystawianiu swoich rekomendacji bo wtedy można byłoby pomyśleć o jakichś niezdrowych układach. Na szczęście zarząd spółki i prezesi nigdy do tej pory nie dawali żadnych powodów swoim akcjonariuszom aby obawiali się o czystość ich intencji.

Na koniec zostawiam Wam cudzysłów (" "). Każdy może wstawić go sobie w odpowiednie miejsca w powyższym tekście aby poznać prawdę. Są tu i tacy, którzy już zaufali prezesom, zarządowi, rekomendacjom oraz wszelkiej maści forumowym markom i dorotkom. Dzisiejsi akcjonariusze, którzy słyszeli takie naganianie kilka lat temu i kupili akcje po 5-6 zł mogą teraz wsadzić je sobie głęboko w d....
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Lekarz [5.173.120.*]
    Zapraszam
    Co z tego że rosną przychody jeśli koszty rosną jeszcze szybciej?  a gdyby nie zeszłoroczny odpis to  strata netto byłaby co miesiąc.

"Zysk netto się pojawi"   skąd się pojawi?  skoro nie pojawia się przy wzroście przychodów?  albo jest śmiesznie niski?

Gotówki w Kasie nie  brakuje? z tego co wiem to w tym roku jeszcze 3 raty do zapłącenia a  koszt ich obsługi rośnie - bo oprocentowanie wibor6M +6%  zapisane w ugodzie, jeśli więc nie pojawią sie dodatnie przepływy pieniężne to na koniec roku mogą sie ratować już pożyczkami.

Inne zarządzanie powiadasz?   i teraz nie wiem czy żartujesz czy faktycznie udajesz amnezję.

Czy nie ten sam człowiek (wtedy wiceprezes)  sprzedawał z poprzednim prezesem papier na szczycie kilka lat temu tuż przed tym jak urząd skarbowy ukarał spółkę i kurs się załamał?

Dokładnie 10 lipca 2018 roku, prezes i wiceprezes spółki Vivid Games sprzedali po 400 tys. akcji.
    Cena transakcji została ustalona na 4,6 zł, co oznacza, że Remigiusz Kościelny oraz Jarosław Wojczakowski pozbyli się w ten sposób udziałów wartych łącznie aż 3,68 mln złotych  - podczas gdy kurs wtedy był jeszcze ponad 5 zł?   

Oczywiście zarzekali się że nie wiedzieli ze Urząd skarbowy im dowalia karę a Mayheym Combat nad którym pracowano 2 lata to gniot?  Jasne, prezesi nie wiedzą jakie metryki testowe osiaga gra ani nie wiedza o kontroli skarbowej w spółce....

Czy to nie obecny prezes z poprzednim później pożyczali pieniądze (2 mln zł) które uzyskali wtedy z upłynnienia akcji tylko po to by za tę pożyczkę za jakis. czas objąć znowu akcje w większej ilosci niż sprzedali w 2018 roku?
    Cenę ustalono  jako średni kurs akcji emitenta notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w  Warszawie z okresu 30 dni poprzedzających datę złożenia żądania  wykonania opcji objęcia z uwzględnieniem 12% dyskonta .
    Samo złożenia żądania wykonania opcji określonej w umowach pożyczek przez Remigiusza Kościelnego i Jarosława Wojczakowskiego wpłynęło w kwietniu 2020 a kurs akcji wynosił około 1,30 zł

no to policzmy sprzedali  po 4,6 zł  za 3,68mln zł - czyli upłynnili  800 tys akcji (każdy po 400k)
    następnie pożyczyli 2 mln zł spółce by w 2020 roku za pożyczkę wraz z odsetkami obnjhąć w posiadanie (2020-09-14)  2 542 374 sztuk akcji spółki.

Na tej zabawie lekko licząc zyskali:
    1,68 mln zł w gotówce (oczywiście do opatkowania)
    1,7 mln dodatkowych akcji

Mam głębokie przekonanie graniczące z pewnością że gdyby wycieli podobny numer w Londynie albo na  NYSE to by siedzieli, co nadal jest nie wykluczone nawet w PL

Nie odpowiadaj,bo adwersarzem jesteś kiepskim i a dla mnie jesteś odbiciem Kodora, choć teraz sądze że to obrażliwe dla Niego by Cię z nim zrównywać. Po tak skandalicznych postach.

• Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~psycho [5.173.96.*]
    kolo miales pisac na ir@ a nie produkowac sie na glupim forum co za porazka hahahaah
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Max [188.146.37.*]
    A wiesz koleś że nie odpowiedzą nic konkretnego? Bo wszystkie istotne informacje muszą iść publicznie? No ale trzeba znać przepisy.
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~admin [82.180.151.*]
    a coś konstruktywnego?

2@3marcin ale jestes lol roku naprawde heeh
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Adelka [37.30.96.*]
    Brawo Marcin tak było i Sanfransisko pamiętamy ta firma to już odchodzi do lamusa i Simple na Gdańskiej ma siedzibę
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~MrNobody [46.204.0.*]
    Ty jesteś widać wniebowzięta! Nie no jest cudownie - prowadziłaś kiedyś JDG lub spółkę?

Dlaczego przy zmniejszonych obciążeniach (amortyzacja), zmniejszonych prowizjach sklepów, przy rekordowych ilościach przychodów i w końcu przy rekordowych (patrząc w skali kilku lat) poziomach USDPLN - ciągle wychodzą LEDWO NA ZERO!!!???

DLACZEGO ?

Przecież to jawne bilansowanie kosztów do przychodów!
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Kubek [83.80.227.*]
    W końcu ruszyło...
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Kodor [31.0.120.*]
    Ojoj a co tu się stało? Marcinek zmienił poglądy hahaha Marcinku to co tu napisałeś to ja już dawno zamieszczałem w swoich postach tylko dziecko tobie czytać się nie chciało. Od dwóch lat piszę że Dorotka vel Marek to naganiacze. To też zrozumiałeś po czasie hahaha. Dobranoc Marcinku i już nie płacz. Bądź mężczyzną. Tak długo na tej spółce przecież siedzisz a raczej wisisz na haku.
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~oyo [5.173.96.*]
    oyo nocka ktos tu nocka siedzi ktos czuwa ktos wierzy ktos nagania ktos ma pomysl jak tu uratowac swoj weekend ale jednak siedzi w piatek siedzi polnoc pewnie sowa zdrowa sowa nieeeee niezdrowa nalogowa ojcccccććććććc do lekarza @Lekarz
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~Cypis [31.0.72.*]
    Od dwóch lat tu pisze i siedzi bezinteresownie buhahaha
    Kodor -Ty jesteś drugą strona tego samego medalu (i problemu) co Dorotka, dzięki wam nie da się nic merytorycznie pisać na tym forum bo zakładacie setki wątków typu "Groszówki" czy "Super wyniki" - by zakopać te, w których ktoś próbuje coś napisać bardziej z sensem albo sprowadził Was do parteru i jest Wam wstyd.

Dawno juz temu można sie było tu dowiedzieć czegoś merytorycznego, np. tutaj dowiedziałem sie dlaczego ViVid miał problemy z multiplayerem i dlaczego przeszedł w nowych produkcjach na silnik Unity - bo pisały osoby które miały jakieś pojecie a Wy zrobiliście sobie tutaj szambo.

Ja nie zmieniłem zdania - ale staram patrzeć i pisać obiektywnie, mam akcje i cały czas czekam - ale jak już pisałem z pół roku temu nie kupię nawet 1 sztuki więcej.

Nie krzyczę bankrut ale nie wieszczę też nie wiadomo czego, nie wierzą tak samo w Twoja bezinteresowność jak i 180K akcji Dorotki.

Tak sobie myślę że może z 10 lat temu na onecie też pisały osoby sensem a później pojawiły sie trole takie jak Wy i nie dało sie tego czytać wieć w końcu usunęli to bo admin nie nadążał z moderacją, więc jak widać przenieśli sie na bankiera....

• Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~kodor [31.0.121.*]
    Marcinku wklei post gdzie napisałem że firma bankrutuje albo że jest bankrutem. Nigdy tych słow nie użyłem a swoje posty podpisuje. Nie piszę z innego IP .
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: dorotka100k [177.54.149.*]
    Oh Marcin, ależ fenomenalnie zaprzeczyłeś swojej rzekomej obiektywności, porównując moją aktywność tutaj z kodora. Możesz mnie nie lubić, mogę Cię irytować, ale zanim zaczniesz obrażać ludzi, weź łaskawie policz liczbę zakładanych wątków przeze mnie i przez kodora (nawet na moment uznając, że pisze tylko jako kodor, haha). A potem sprawdź, dajmy na to, ostatnie 30 naszych wpisów, o czym były.

Mam nadzieję, że wykonasz tę robotę i swoim obiektywnym umysłem zobaczysz, że moje wpisy głównie o przychodach firmy i innych merytorycznych zdarzeniach - raporty, nowości w grach, czaty z zarządem, etc. - ewentualnie dyskusje taka jak ta tutaj. kodor uprawia obrażanie spółki i dyskutujących tutaj, zapewne ma w tym interes - inaczej niż wielonickowy Kościółek, którego chyba z firmy wywalili po prostu jakieś siedem czy dziewięć lat temu i wciąż nie może przeboleć.

Co do 180k, to już mam 181k - i to też radykalnie odróżnia moje komentarze tutaj od kodorowych, który nie ryzykuje swoją kasą. Gdybyś podał mi powód, czemu mam te 181k pokazać i przekonywać ludzi, którzy "nie wierzą tak samo jak w krzyczenie bankrut" (lol), to z przyjemnością wysłucham. :D

Tymczasem - miłej reszty weekendu!
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~asss [82.180.151.*]
    Dorotka i samozaoranie level master.

wystarczy popatrrzeć choćby na ostatnie 2 strony i liczbe otwartych tematów

strona 1
    Dorotka: 5
    Kodor: 2

strona 2
    Dorotka: 2
    Kodor: 7

marcin ma 100% racji, robicie syf na forum i niczego wnoszącego nie piszecie, wybieracie tylko te fragmenty danych które pasuja
    wam pod tezy.

• Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~kodor [31.0.127.*]
    Kolego spójrz na moje IP i zobacz czy wszystkie wątki moje :) Naganiacze dwoją się i troja :)
    lol bo kodorowi 90% watkow usuwaja haha
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: marek420 [83.25.53.*]
    Kodorowi ciężko jest napisać dwa zdania żeby kogoś nie obrazić, nie mówiąc już o tonach błędów hehe ;)
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~lll [5.173.96.*]
    ja bym nie narzekal

https://mobile.twitter.com/ZofiaGambetti/status/1536401579531816960
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~deded [45.134.212.*]
    up
  • Re: Przychody za maj - rekord! Autor: ~admin [77.65.30.*]
    up
[x]
VIVID -2,35% 0,62 2026-05-29 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe