• Największa giełda Trójmorza Autor: ~gs [37.30.32.*]
    Każda bezczelność ma swoje granice. panie Dietl. Stworzył pan szulernie, na której 3--4 pozostające w zmowie organizacje mają ponad 50% obrotów. To jest giełda? Przecież oni wydzierają polskim funduszom i indywidualnym inwestorom pieniądze metoda rozbójniczą.
    A w której to spółce Goldman , Morgan czy HRT mają jakieś widoczne udziały przy 50% obrotach na GPW?
    Rżną na krótko bez akcji bo przecież rozliczenie na koniec dnia. Pobierają tylko codziennie zaroboną kasę minus prowizja dla pana nie wkładając w ten interes nawet złamanego grosza. Odpowiada pan za dopuszczenie do powstania gigantycznej pompy wysysającej kapitał z Polski.
  • Re: Największa giełda Trójmorza Autor: ~biedny [3.68.158.*]
    święta prawda.....3 harpie tylko tutaj rządzą . / drobni którzy kupują najczęściej tracą .
  • Re: Największa giełda Trójmorza Autor: ~jw [3.68.158.*]
    Dramat CD Projekt wspomagany przez BofA rekom. na 55 zł czyli obniżka !!!!!!!!!!! 2x !!!!!!!!
  • Re: Największa giełda Trójmorza Autor: ~Makso [5.173.241.*]
    W końcu sensowną cena za takiego szrota a nawet bym się pokusił że i tak za dużo
  • Re: Największa giełda Trójmorza Autor: ~XXL [85.14.85.*]
    Ten pajac jak zwykle brednie smaruje tutaj . Ale autor tego watku z sensem i do rzeczy. Piszemy na tego ''goscia'' na adres gpw@gpw.pl. Moze na najblizszym NWZA wybiora na nowa kadencje kogos bardziej odpowiedzialnego ?
  • Re: Największa giełda Trójmorza Autor: ~Makso [85.221.152.*]
    Pisz gdzie chcesz a najlepiej do Warrena buffeta żeby kupił akcje GPW bo to świetna spółka może weźmie trochę za swoje dolary
    Ty baranie jak zwykle nic nie kumasz i brednie smarujesz , tu chodzi o Dielta, a nie o GPW !!!
    O Dietla to chodzi bo masz rozdwojenie jaźni chyba, z jednej strony chcecie dywidendę a z drugiej nie podoba wam się Dietl. To chcecie wysokie obroty, a dzięki temu zarobki czy co innego ?
    Ty inteligencie za dyche , przeczytaj ze zrozumieniem tekst autora watku i nie wcinaj sie wiecej tutaj z tymi bredniami na poziomie gimabazy . BEZ odbioru koles
    Bez obraz się nie da ? Uważasz że jeśli ci źli inwestorzy dla giełdy by zniknęli to obroty by nagle cudownie wzrosły czy zmalały ? Z takimi sprawami to pisz do KNF o podejrzenie manipulowaniem kursu a nie do GPW.
    Gpw od dawna jest zainteresowany wyłącznie skokiem na kasę, global connect, jakaś platforma do handlu czasem reklamowym WTF?
  • Re: Największa giełda Trójmorza Autor: ~Zus [31.0.71.*]
    Wzrost ilości rachunków maklerskich.

https://www.sii.org.pl/15357/analizy/newsroom/rachunkow-maklerskich-znow-przybylo-fala-spadkow-nie-odstraszyla-inwestorow.html

Do przemyślenia.
    Pytanie jak to się odbije na obrocie, nie wchodziłem w link, liczba czynnych rachunków się zmienia ? Ja mam rachunek w ing ale tu np nie ma opcji zagranicznych inwestycji. Myślałem czy nie założyć nowego, ale w zasadzie tamten by poszedł w odstawkę.Ważne jest jaki wpływ ma inflacja na rachunki, ja mam teorie że jeszcze skoczy o 7/8 procent i ludziom odbije i będą inwestować na potęgę niedługo.Czy tak będzie? Nie wiadomo. Dlatego moja prognoza na dołek to wrzesień/październik i wtedy też powinna bessa na Ameryce się zakończyć. Chyba że coś się po drodze wydarzy.
  • Re: Największa giełda Trójmorza Autor: ~LESZCZ [77.112.242.*]

Po marcowym wzroście, kwiecień także wypadł na plus. Na koniec ubiegłego miesiąca liczba rachunków maklerskich wyniosła 1 476 990 – to o 12 543 więcej niż w marcu i o 137 737 więcej niż rok wcześniej.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • Re: Największa giełda Trójmorza Autor: ~Zus [31.0.71.*]
    W Polsce dopiero tworzy się powszechna chęć do inwestowania a nie tylko do oszczędzania. Świadczy o tym duży wzrost zakładanych kont maklerskich. Na zachodzie obiadowe rozmowy o rynku nie są niczym dziwnym. Jolanta Jędrzejczyk reklamowała w TVN brokera XTB - który jak wiadomo zaczął korzystać z pośrednictwa GPW. Więcej kobiet inwestuje - choćby moja ślubna która 30 procent na Torpolu wykręciła :)))))

Wyceny c/z polskich społek są na atrakcyjnym dla inwestorów poziomie. W końcu wielki kapitał większą ilość kasy przeniesie na bardziej pro wzrostowe rynki.
    Tutaj mniejsze znaczenie ma cena stali, paliwa, prądu, gazu.

I dlatego moim zdaniem warto mieć w portfelu GPW.
    Zdrowie Wasze w gardło moje :))))
[x]
GPW 1,00% 60,30 2025-10-30 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.