• Rzeźnik cen, codziennie nizsze ceny Autor: ~Makso [85.221.152.*]
    W tym tygodniu spółka GPW zapowiada się że osiągnie 37,5 na zakończenie tygodnia. Rzeźnik cen zawsze gotowy
  • Ty koleś inteligentny.. Autor: ~Andy [46.134.50.*]
    inaczej, rzeźnik to może być do świń ,krów,no może baranów , ale nie podanych do ciebie z wyglądu , ale z inteligencji już , owszem tak
  • Ty koleś inteligentny.. Autor: ~Andy [46.134.50.*]
    inaczej, rzeźnik to może być do świń ,krów,no może baranów , ale nie podanych do ciebie z wyglądu , ale z inteligencji już , owszem tak
  • Re: Ty koleś inteligentny.. Autor: ~Zus [185.127.121.*]
    Na forum każdej spółki jest co najmniej jeden spadziowy gałgan próbujący wystraszyć bananowych przedszkolaków - trzeba to zaakceptować. Tacy też są potrzebni.
  • Re: Ty koleś inteligentny.. Autor: ~Makso [85.221.152.*]
    Spadziowy haha, pisze jakieś głupoty niestworzone czy co ? Pisze realne rzeczy, który każdy ogsrniety człowiek jest w stanie zrozumieć. Proszę bardzo nazywaj mnie jak chcesz
  • Re: Ty koleś inteligentny.. Autor: ~Andy [46.134.50.*]
    Ty ogarnięty człowieku , jakbyś miał zielone pojęcie o A.T. to byś choć z ciekawości zerknął na wykres długo terminowy i byś zobaczył , że dno historyczne na GPW było dawno na poziomie 30 zl i to na początku armagedonu covidowego i związanego z totalnym oglupieniem wszystkich , nawet fundow
    Może wówczas przestal byś tu bredzic tuż przed, dywidenda o 34 zl, co tam nawet w majaczeniu swojemu masz zwidy o 32 zl koleś
    Faktycznie wojna jest mniej drastyczna dla GPW. Faktycznie malejące zyski to nie powód żeby uważać że są spadki. Faktycznie faktycznie ma to sens. Przypomnij mi czy to nie GPW zostało zamknięte na x lat podczas wojny światowej ? Spuszczać się nad dywidenda 7 proc gdzie obligacje i lokaty tyle dają bez ryzyka. Koszt pieniądza poczytaj proszę nieuki. Twoja analiza techniczna to spojrzenie na wykres i o był dołek to nie może niżej spaść hahaa dobry jesteś amant
    Kolejny fakt : spółka większość pieniędzy wywala na dywidendę, czyli nie inwestuje (Zara napiszesz o ogromnym zakupie za 8 mln armeńskiej giełdy, gdzie zarabia kwartalnie GPW koło 30 kilku to faktycznie ogromnie zmieni), z roku na rok coraz mniej spółek notowanych, społeczeństwo w Polsce starzejące - wystarczy zobaczyć na japoński index ( tam lecimy) super perspektywy. Przed inflacja są lepsze spółki które uchronią. Nie zgrywają cwaniaka jaka to genialna spółka
    Polska również nie sprzyja debiutom ma giełdzie.czemu InPost polska firma debiutował w Amsterdamie? Smutne wasze fakty oj smutne, wrzesień spadki jak ogłoszą wyniki finansowe które będą gorsze R/r w moim odczuciu o co najmniej 15 procent i to mimo inflacji ojj zobaczysz.
  • Re: Ty koleś inteligentny.. Autor: ~Zus [185.127.121.*]
    Us500 na zielono.
    A reczysz że to co obecnie jest na giełdzie to nie bull trap ?,
  • Re: Ty koleś inteligentny.. Autor: ~Andy [31.182.171.*]
    Nie zamierzam dalej z toba kopac jak z koniem bo ty jestes jednak ciezko kapujacy koles . Wszyscy ci tu pisza ,ze jak nie gielda , a zwlaszacza GPW to kup sobie obligacje , zaloz lokate i bedziesz mial Co tu robisz , wypad stad ilez razy mozna ten slogan ci powtarzac
  • Re: Ty koleś inteligentny.. Autor: ~Makso [5.173.248.*]
    Pisz wypad a ja ci napisze jeszcze raz : nie chcesz się ze mną kopać nie wchodzi w moje posty, proste ? Siedzę na spółce a pisałem o ludziach którzy napędzają zyski GPW. Nie umiesz czytać się nie wypowiadaj. Sama gpw jest mało atrakcyjna w porównaniu do lokat ale od lokat są spółki atrakcyjniejsze.
  • Re: Makso Autor: ~Zus [185.127.121.*]
    Skoro tutaj jest tak źle - ładuj się po kule w obligacje - czas Ci ucieka. Co tu jeszcze robisz.
    Aha - kupić chcesz tylko taniej. Ok rozumiem. Dajesz :)))))))
  • Re: Makso Autor: ~Makso [5.173.248.*]
    Lubię spokojne spółki ale nie za taką cenę czaisz czy nie czaisz ? Odwrócona krzywa dochodowosci która się pojawiła około miesiąca temu zwiastuje jedno, jedyne to inflacja może odwrócić los akcji. Ty ZUS to pseudo mądrala jesteś bez faktów tylko obraża haha. Przepowiedziałem że wyniki będą gorsze mimo że każdy szczekał że będą duże i co kto miał rację ? Teraz będą dużo gorsze to znowu będziecie ujadać hau hau
  • Re: Makso Autor: ~Zus [185.127.121.*]
    Piszesz - Gpw jest mało atrakcyjna a jednocześnie chcesz ją kupić.
    Idąc twoim tokiem rozumowania najlepsze są:
    1. Atrakcyjniejsze niż GPW spółki,
    2. Lokaty
    3. GPW.
    Skorzystaj z pierwszych dwóch - easy money!
    Trzymaj się obranej strategii - 32 :))))))
    Po pierwsze : z 1 skorzystałem, 2 jest nieatrakcyjna dla mnie i zapomniałeś o obligacjach które są przed lokatą.
    Szkoda też że nie nauczyli cię czytać ze zrozumieniem no ale widocznie strach ci odebral rozum. Pochwal się ile tam wisisz ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [85.14.85.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: tepak jakich tu malo Autor: ~aa [89.151.34.*]
    Bo ma racje GPW przy tej cenie nie wchodzi w rachubę.
    Wyskakiwać synkowie z papiera.
  • Re: tepak jakich tu malo Autor: ~Zus [31.0.66.*]
    Brać z prawej dziewczęta bo papier odjedzie :)))))))
    Oczywiścue jak już macie obligacje, lokaty i akcje lepszych spółek :)))))))
  • Re: tepak jakich tu malo Autor: ~Makso [5.173.248.*]
    Szkoda że oni o tym nie wiedzą i nie mają jakiegokolwiek pojęcia. Zobaczą we wrześniu
    Którego roku wróżu :))))))
    Zapytaj Jackowskiego kiedy będzie następna pandemia razem z wojna na wschodzie.
    Tego roku, logiczne że jeśli pisze o wrześniu to w domyśle obecny rok. Ciężko uwierzyć że tak będzie ?
    Nie mam szklanej kuli :)))))
    Spędziłem większość życia, martwiąc się o rzeczy, które nigdy się nie wydarzyły.
    Mark Twain
    Nie trzeba mieć szkłanej kuli żeby analizowac podstawowe wartości makroekonomiczne
[x]
GPW 1,33% 61,10 2025-10-31 15:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.