• No więc przeszedłem Tempestfall Autor: ~Keks [78.88.10.*]
    I wyszedłem ze stratą ok 50%. O ile jest to ładnie zrobiony świat, to po 2-3 godzinach rozgrywki gra staje się nudna, a bugi i niedoróbki game designu sie nawarstwiają. Po prostu jest to średbi produkt, do którego nie mam ochoty wracac, i żadne co-opy nie pomogą, koedy bazowe mechaniki tak kuleją.

Moje główne zarzuty:
    - walka jest jednak słaba. Na poczatku fajnie fajnie, ale po godzinie czy dwoch nie ma w niej żadnego wyzwania, nie wymaga żadnej taktyki, wrogowie są statyczni, oskryptowani dwulinijkowymi skryptami i szybko ma się wrazenie walki ze słupem.
    - bugi i frustracja. Bloki nie dzialaja tak, jak czlowiek sie spodziewa. Gesty rzucania czarow wymagaja precyzji, na ktora w srodku walki nie ma miejsca. Czasami w ogole nie dzialaja. Jakies spadki frame rate’u. Jakies znikające elementy geometrii poziomow.

Generalnie - Tempestfall nie ma tego czynnika „frajdy” z rozgrywki, ktory przyciagnalby mnie do jakiejkolwiek wersji co-op. Co ja mam robic? Zaprosic kumpla i walczyc ze zjawami, ktore podlatują jedna po drugiej, a potem stoją w miejscu i machają tylko tępo bronią.

Nie widzę żadnego potencjału na spektakularny wzrost sprzedazy. Nowy produkt za 3 lata najwczesniej, a ze ma to być nastepny slasher (serio?) to ja podziękuję.
  • Re: No więc przeszedłem Tempestfall Autor: ~Kubek [91.226.160.*]
    Ok spoko fajnie że wyraziłeś opinie i zrobiłeś minus 18 proc ale to nie jedyny ich produkt który będą promować w najbliższych latach...
  • Re: No więc przeszedłem Tempestfall Autor: ~Keks [78.88.10.*]
    Wyszedlem juz w ubieglym tygodniu, w okolicach 20zl:) Ale widzę, ze ktos doszedl dzisiaj do podobnych wnioskow.

Prawda brutalna jest taka, ze oni nie maja żadnych wartych uwagi produktów na najbliższe 3 lata. Warhammer po pierwszym zachwycie bardzo rozczarowuje, wymaga przynajmniej roku developmentu, zeby wymyslic na nowo walkę i dorobić AI wrogów - tylko wtedy bedzie to emocjonujaca gra z długą sprzedażą. Popatrz - od premiery miesiac temu mamy raptem 63 opinie na OQ2 store a przez ostatnie 2 tygodnie na steam przybyły wyłącznie negatywne recenzje, spychając Tempestfall poniżej 70% do „mieszane”. Kilkuletni wizardsi w coop - ok, ale jak to sie plasuje względem produkcji ktore sie pojawiają już dzisiaj, i pojawią w 2023? Juz teraz widać po nich czas. Polska inflacja 14% i presja płacowa będą bardzo zauważalnym czynnikiem w raportach rocznych za 2022 i 2023 a nie podniszenie cen światowych w takim tempie nie wchodzi w grę.
  • Re: No więc przeszedłem Tempestfall Autor: ~alt [79.184.237.*]
    Zazdro, ja z tym papierem nadal siedzę. 0 perspektyw. Fatalny Warhammer. Dramat.
  • Re: No więc przeszedłem Tempestfall Autor: ~John [94.254.197.*]
    Czego mu zazdrościsz?
  • Re: No więc przeszedłem Tempestfall Autor: ~alt [79.184.237.*]
    Że uratował resztki kapitału. Ja tu czekam jak głupi i na koniec zostanę z bezwartościowymi akcjami upadłej spółki...
  • Re: No więc przeszedłem Tempestfall Autor: ~John [94.254.197.*]
    To skoro jesteś tego pewny to czemu nie podejmiesz decyzji,która uratuje cie przed bezwartościowymi akcjami
  • Re: No więc przeszedłem Tempestfall Autor: czohracz [89.77.250.*]
    to Ty się zapakowałeś w Incuvo ? Tam też płynność mniejsza, więc kwota akurat na taką podbitkę.
  • Re: No więc przeszedłem Tempestfall Autor: ~John [94.254.223.*]
    Ja miałem go po 4.15zl a lekko powyżej 6zl puściłem
  • Re: No więc przeszedłem Tempestfall Autor: ~Keks [78.88.10.*]
    Nie nie, Incuvo mam od ok pol roku, ale nie inwestuję tam na razie nic wiecej. Kupilem Green Hell na oculusa ale jeszcze nie gralem na tyle, zeby sobie wyrobic opinię - moze wtedy cos jeszcze dokupię. Natomiast fakt, ze w Incuvo widzę znacznie, znacznie lepsze perspektywy. Mają dwie premiery - PCVR i coop, na tym samym produkcie, ktory w wersji bazowej wydaje sie byc dosc dobrze dopracowany i popularny na tyle, żeby sam się „napędzać”
[x]
CARBONSTU 0,00% 6,80 2025-09-12 10:32:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.