• Przygotujcie się misiaczki, czerwiec kolejne Autor: ~Makso [85.221.152.*]
    Spadki na obrocie spowodowane tym co pisałem, a tym czym wy mnie wysmiewaliscie. Będzie placz we wrześniu jak się okaże że mimo wypłaty dywidendy będziecie stratni
  • Re: Przygotujcie się misiaczki, czerwiec kolejne Autor: ~dr_E_Konom [178.215.200.*]
    Odpowiadam Tobie aczkolwiek moja odpowiedź ma charakter ogólny. Twoje i podobne Twoim wypowiedzi powodują, że praktycznie nie warto zaglądać na to forum, a jeśli już to trzeba przebijać się przez śmieciowe wypowiedzi aby wyczytać coś ciekawego.
    Podstawowy błąd jaki popełniasz to traktowanie rynku akcji jako gry o sumie zerowej co jest nieprawdą. Wbrew temu co Ci się wydaje aby ktoś zyskał niekoniecznie ktoś musi stracić. Kurs akcji to nie wszystko. Horyzont roczny czy dwuletni jest pomijalny jeśli chodzi o rynek akcji. Innymi słowy jeżeli chcesz pomnożyć pieniądze w okresie krótszym niż 5 lat lepiej nie wchodź na ten rynek. Nie wypowiadam się w tym miejscu na temat ceny i atrakcyjności GPW. Dla tych co lubią fundamenty spółka zaczyna być ciekawa, dla technicznych pewno mogłaby jeszcze trochą opaść. A i tak wiele zależy od tego kto i do jakich wskaźników przykłada większą wagę. Twoje emocje, Twoje przechwalanie się i Tobie podobnym są po prostu dziecinne.

Nawet Buffet ma w sobie tyle pokory, że na pewne rynki nie wchodzi i otwarcie to przyznaje. I nawet jemu zdarzyły się nietrafne prognozy.

Jeżeli jesteś tak fantastycznym prognostą i strategiem to co Ty jeszcze robisz na tym forum? Czy nie powinieneś pływać gdzieś po Karaibach teraz?
  • Re: Przygotujcie się misiaczki, czerwiec kolejne Autor: ~Makso [85.221.152.*]
    Przykro mi że uważasz że moje prognozy są bezwartościowe, aczkolwiek dotychczas trafne. Szkoda że nie udzieliłeś się pod postami leszcza, któremu brakuje podstaw ekonomii, który nie wie na czym zarabia GPW ( tłumaczyłem kiedyś). Również się mylę, a udzielam się w oczywistych kwestiach jak to że spadki zarobków będą mniejsze co przy rosnącej inflacji jest zla prognoza. Czy GPW jest atrakcyjne ? Od wielu lat widzimy malejaca liczbę spółek notowanych na GPW, a armeńska giełda, za którą placi GPW około 7 mln już nie pamiętam przy kapitalizacji GPW 1,5 mld ma pewno da ogromneee zyski tak jak niektórzy pisali. Patrzę chłodno na spółkę i pisze co uważam. Czemu prześmiewczo dzisiaj ? Żeby utrzeć nosa naciągaczom. Gdy pisałem o allegro czy ccc, również byłem wyzywany mimo iż gołym okiem było widać co w trawie piszczy.
    Odnosnie Karaibów czy co tam uważasz szyderczo, każdy z pieniędzy robi co chce. Ja uważam że jak na mój wiek mój kapitał jest dość poważny chociaż gdyby nie kilka błędów (tak też się mylę) byłby większy. Każdy robi co chce i czyta co chce. Co w tym poście napisałem złego ? Czerwiec będzie jeszcze gorszy pod względem obrotów, to jest logiczne jak to że były mniej tankowane samochodu w okresie covidu. Jedynym ratunkiem byłaby ogromna inflacja, która wprowadziła by panikę jednak i tu uważam że są lepsze spółki które wykorzystaja inflacje.
  • Re: Przygotujcie się misiaczki, czerwiec kolejne Autor: ~LESZCZ [95.40.235.*]
    Pała nie wie że strata jest gdy się dokonuje sprzedaży ale on nie te książki czytał :))))))) Co on tutaj robi ??? Straszy i chce wywołać niepewność posiadaczy. Gdy były akcje po 36,00 to było dla niego za drogo . No i tak czeka biedak na okazję której pewnie się nie doczeka :))))))))))))))))))))))))
    No pewno, piękne mydlenie oczu. Nie sprzedałem to nie mam straty, coś spadnie z 100 do grosza to będziesz dalej taka mądrość życiowa stosował. Uuuu jeszcze od pal wyzywa. Dobry cwaniak jesteś brawo brawo
  • Re: Przygotujcie się misiaczki, czerwiec kolejne Autor: ~LESZCZ [95.40.235.*]
    Teraz poważnie. Forum jest do wymiany poglądów . Masz takie a nie inne zdanie i ja to rozumiem . Ale zaczynasz być nachalny i nie przyjmować do wiadomości że ktoś zainwestował swoją kasę tak a nie inaczej. Za zarobioną tutaj kasę kupuję nową furę z salonu co najgorzej o moich inwestycjach nie świadczy :) Niech spada mnie to lotto dokupię i będę uśredniał do bólu bo nie kieruje się niczyimi sugestiami . Albo to zrozumiesz albo nie :))))))))) p.s. Dywidenda mniejsza lub większa także mi to lotto :))))))))))
  • Re: Przygotujcie się misiaczki, czerwiec kolejne Autor: ~m44 [94.251.242.*]
    Nic mądrego nie powiedziałeś . Normalne zjawisko że ludzie nie kupują akcji gdy jest biednie i drogo .Ogólnie mało ludzi kupuje akcje bo nikt tego nie uczy w szkołach większość zwykłych ludzi uczy się inwestowania na błędach
    Dokładnie nic mądrego, co podkreslilem że to co pisze jest oczywiste. Jednak nie dla każdego, to też pisze post ponownie, aby ludzie się dokładnie zastanowili.
    To fajnie że kupujesz nowe auto z salonu, fajnie jakbyś kupił trochę pokory jeszcze i nie wyzywał innych co nie zgadzają się z tobą od biedaków ale widocznie tak już lubisz.
  • Re: Przygotujcie się misiaczki, czerwiec kolejne Autor: ~Zus [185.127.121.*]
    Coraz więcej nowych klientów w biurach maklerskich - chyba jednak dobrze to wróży, słynny spekulat ma takie oto zdanie:
    https://twitter.com/rafal_zaorski/status/1532311206320644098?t=roLE2hQAIRSpwQl8F9_lgg&s=19
  • Re: Przygotujcie się misiaczki, czerwiec kolejne Autor: ~eeeeeeeeeech [3.124.12.*]
    Jest b. pewny siebie.....coż..... oby miał rację i ,,mógł,, wyciągnąć wig20. w sumie , to mu kibicuję w dobrym sensie , morgany i goldmany wiele już krwi , nam napsuły nie wspominając marszałka :(((((
[x]
GPW -0,65% 61,35 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.