Dnia 2022-07-07 o godz. 12:06 ~tomaslfc14 napisał(a): > Dnia 2022-05-31 o godz. 19:29 ~Rafał napisał(a): > > To co jutro przebijamy 12? > > Ponad miesiąc później zamiast 12,00 zł mamy 10,00 zł... :/
Dnia 2022-07-07 o godz. 12:18 ~abc napisał(a): > Już poniżej 10 zł
No jakieś dziwne dziś ruchy, nagle się komuś zachciało wywalać przy tak małych obrotach i tak wielkich dziurach w i tak pustym arkuszu z lewej. Za to prawej pojawiły się dwa batony po 10 tysięcy akcji na 11,60 i 11,75.
Dzisiejszy zjazd to chyba ktoś stracił cierpliwość - wydaje mi się, że wczoraj te zlecenia były coraz niżej, aż w końcu ktoś sprzedał wg dostępnych zleceń, nie czekając, aż ktoś weźmie z prawej.
Co do obecnego kursu - no cóż, mówiąc szczerze patrząc na to ile szeroki rynek tracił przez ten miesiąc, to i tak nieźle się trzymamy, fajnie jakbyśmy końcówkę dzisiejszej sesji jeszcze podciągnęli do góry.
Co do batonów - pojawiły się dzisiaj, dosłownie wczoraj patrzyłem na arkusz i byłem zadziwiony jak on jest pusty do 20 paru złotych. No cóż - te batony to może być oznaka trzymania kursu i chęci zbierania akcji na niższych poziomach... może ktoś coś wie w kontekście tych przerwanych obradów WZA?
Dnia 2022-07-07 o godz. 13:59 ~Fan napisał(a): > Dzisiejszy zjazd to chyba ktoś stracił cierpliwość - wydaje mi się, że wczoraj te zlecenia były coraz niżej, aż w końcu ktoś sprzedał wg dostępnych zleceń, nie czekając, aż ktoś weźmie z prawej. > > Co do obecnego kursu - no cóż, mówiąc szczerze patrząc na to ile szeroki rynek tracił przez ten miesiąc, to i tak nieźle się trzymamy, fajnie jakbyśmy końcówkę dzisiejszej sesji jeszcze podciągnęli do góry.
Ale widać, że ktoś tutaj ostatnio znowu próbuje zbijać kurs w dół i korzystając z praktycznie zerowego popytu na akcje po prawej stronie co jakiś czas wywala z lewej :/ Mam nadzieję, że wyniki za Q2 będą tak dobre, że wszystkim kopary opadną :)
No cóż, ja już nawet na to nie patrzę, jestem przyzwyczajony do tych wahań. Nie ma tu poważniejszego obrotu na razie, więc z kursem można dużo zrobić. Podobnie - jak zresztą wiesz - jest na ATC Cargo.
Co do wyników - w sumie do tego czasu jeszcze może kursem nieźle pobujać (w jedną i w drugą stronę), tj.: 1) informacja co dalej z wnioskiem o ogłoszenie upadłości 2) informacja co z dywidendą.
A wyniki - też liczę na dobry rezultat. Trzeba pamiętać jedynie, że baza porównawcza z zeszłego roku jest niemiarodajna (jeszcze z Hartwig), więc nawet jeśli wyniki będą dobre, to rynku może nie być efektu "Wow"
Pełna racja. Ja takze nie patrzę na kurs jak obroty nie przekraczają 10k akcji. Osobiscie obstawiam wyniki za 2q ze 2-3 razy lepsze niz w 1q. Co do wniosku, Sąd ma swoje tempo, ale moim zdaniem przeslanek na upadlosc nie ma. Akcjonariusze wiodący chcą 1 zl. dywidendy, zrobią co mogą, ale są pewne stopery, wiec trzeba czekac. Po oczekiwany oddaleniu wniosku o upadlosc i zapowiedziach Zarzadu co do prognozy wyniku wg mnie wycena spolki powinna oscylowac w przedziale 200-250mln, ale czas pokaże.