• Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy. Autor: ~benek [109.76.90.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/SUNTECH-S-A-Zwolanie-Zwyczajnego-Walnego-Zgromadzenia-Akcjonariuszy-Suntech-S-A-na-dzien-29-06-2022-r-8347119.html
    Cdn.
  • Re: Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy. Autor: ~nju [82.177.247.*]
    który to punk o okradaniu? bo nie widzę
  • Re: Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy. Autor: ~benek [109.76.90.*]
    Jest tu paru na forum lepiej zorientowanych co próbują zakłamać żeczywistość. Przez te wszystkie lata cała spólka nastawiona jest na generowanie zysku dla zarządu. W tym roku widać to najbardziej.
  • Re: Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy. Autor: ~benek [109.76.90.*]
    Korekta rzeczywistość napisałem z błędem. Pisałem ukradkiem i mam takiego nerwa na to co się tu wyprawia, że sprzedaje myśleć.
  • Re: Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy. Autor: desii [31.182.60.*]
    Mógłbyś napisać trochę konkretniej o co Ci chodzi?
  • Re: Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy. Autor: ~88 [46.204.36.*]
    Pitoli bez ladu i skladu, napisz cos z sensem lub zamilknij benek
  • Re: Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy. Autor: ~ja [109.173.154.*]
    Benek, bez sensu jest to co napisałeś. Albo dajesz konkrety, albo nie pisz wcale. Chcesz ludzi oszukać i przestraszyć, czy jak?
  • Re: Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy. Autor: ~benek [109.77.155.*]
    Jak wiemy w spółce dzieje się coraz lepiej, to nie podlega dyskusji. Od 2016 roku Suntech notuje wzrost rok do roku tak podają. I powstaje pytanie kto korzysta na tej sytuacji czy wszyscy mogą być zadowoleni? Postaram się pokazać mój punkt widzenia a wnioski sami wyciągnijcie. Zbliża się ZWZA niestety nie mogę uczestniczyć jak z resztą wielu indywidualnych akcjonariuszy, ba nawet transmisji z obrad nie obejrzymy. Tak ważne wydarzenie a nawet najważniejsze w całym roku dla akcjonariuszy jest zbyt drogim dla zarządu, żeby je transmitować. Naprawdę?( z raportu wklejam. Emitent nie transmituje obrad WZ z uwagi na wysokie koszty usługi.)
    Pisałem do Zarządu i Nadzoru za pośrednictwem Pani z relacji inwestorskich.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_e-walne-sposob-na-uczestnictwo-wza-online,51405155.html
    Na czacie inwestorskim było podobne pytanie a i odpowiedz dostałem też podobną.
    Dawid Kucharczyk: Czy w przyszłości pojawi się możliwość zdalnego uczestnictwa w walnych zgromadzeniach akcjonariuszy?
    Piotr Saczuk: Rozważamy taką możliwość.
    1500 zł. kosztuje dostęp do aplikacji E-voting i trochę chęci w organizacji a korzyści dla spółki sami oceńcie.
    Wspomnę tylko, że spółka przeznaczyła na darowizny i ofiary 29862 zł. I koszty na usługi gastronomiczne, napoje w tym alkohole - 10251zł w pandemii? Komentarz jest zbyteczny. Czy to są właściwe priorytety Zarządu?
    Suntech jest spółką akcyją Zarząd jest ich, powinien być ich reprezentantem czyli akcjonariuszy ale czy tak jest?
    Wiemy, że sytuacja w spółce z kwartału na kwartał jest coraz lepsza, poprawia się. Kto na tym korzysta?
    W 2021r. Zarząd zarobił z tytułu umów cywilno-prawnych 1289966zł. Tak ponad milion zł. do tego dochodzi wypłata co miesiąc i premie bo przecież spółka zarabia, a w tym roku premii nie biorą co nie przeszkodziło im zawiązać rezerwę na nią w wysokości 142258zł. Wezmą za rok podwójnie. Jak za błędy w raportach(zwane korektą) na kwotę 1,232249 zł. Bo przecież to Zarząd odpowiada za raportowanie nie wygląda to za ciekawie. Swoją drogą tak ciążące w każdym raporcie usługi obce już nie staja się takie obce.
    Co z tego ma akcjonariusz? Może wzrost wartości spółki niecałe 100% od debiutu? Sami oceńcie.
    W kasie jest obecnie ponad 12 mil. zł. jaka jest korzyść dla akcjonariuszy z trzymania tych pieniędzy na koncie skoro ekonomiści przewidują około 20% inflację(dla przykładu w Turcji jest jakoś 70%) ile z tego zeżre inflacja?
    Spółka jest fajna ma potencjał ale jest on marnotrawiony zanim ktoś podniesie rękę na ZWZA niech weźmie moje spostrzeżenia pod uwagę. Pozdrawiam.

• Re: Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy. Autor: _matiz_ [89.151.36.*]
    Nie podoba się - sprzedaj i nie jęcz.