Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,82 zł , zmiana od tamtej pory: -34,40%

Re: Pięknie Zarząd okrada akcjonariuszy.

Jak wiemy w spółce dzieje się coraz lepiej, to nie podlega dyskusji. Od 2016 roku Suntech notuje wzrost rok do roku tak podają. I powstaje pytanie kto korzysta na tej sytuacji czy wszyscy mogą być zadowoleni? Postaram się pokazać mój punkt widzenia a wnioski sami wyciągnijcie. Zbliża się ZWZA niestety nie mogę uczestniczyć jak z resztą wielu indywidualnych akcjonariuszy, ba nawet transmisji z obrad nie obejrzymy. Tak ważne wydarzenie a nawet najważniejsze w całym roku dla akcjonariuszy jest zbyt drogim dla zarządu, żeby je transmitować. Naprawdę?( z raportu wklejam. Emitent nie transmituje obrad WZ z uwagi na wysokie koszty usługi.)
Pisałem do Zarządu i Nadzoru za pośrednictwem Pani z relacji inwestorskich.
https://www.bankier.pl/forum/temat_e-walne-sposob-na-uczestnictwo-wza-online,51405155.html
Na czacie inwestorskim było podobne pytanie a i odpowiedz dostałem też podobną.
Dawid Kucharczyk: Czy w przyszłości pojawi się możliwość zdalnego uczestnictwa w walnych zgromadzeniach akcjonariuszy?
Piotr Saczuk: Rozważamy taką możliwość.
1500 zł. kosztuje dostęp do aplikacji E-voting i trochę chęci w organizacji a korzyści dla spółki sami oceńcie.
Wspomnę tylko, że spółka przeznaczyła na darowizny i ofiary 29862 zł. I koszty na usługi gastronomiczne, napoje w tym alkohole - 10251zł w pandemii? Komentarz jest zbyteczny. Czy to są właściwe priorytety Zarządu?
Suntech jest spółką akcyją Zarząd jest ich, powinien być ich reprezentantem czyli akcjonariuszy ale czy tak jest?
Wiemy, że sytuacja w spółce z kwartału na kwartał jest coraz lepsza, poprawia się. Kto na tym korzysta?
W 2021r. Zarząd zarobił z tytułu umów cywilno-prawnych 1289966zł. Tak ponad milion zł. do tego dochodzi wypłata co miesiąc i premie bo przecież spółka zarabia, a w tym roku premii nie biorą co nie przeszkodziło im zawiązać rezerwę na nią w wysokości 142258zł. Wezmą za rok podwójnie. Jak za błędy w raportach(zwane korektą) na kwotę 1,232249 zł. Bo przecież to Zarząd odpowiada za raportowanie nie wygląda to za ciekawie. Swoją drogą tak ciążące w każdym raporcie usługi obce już nie staja się takie obce.
Co z tego ma akcjonariusz? Może wzrost wartości spółki niecałe 100% od debiutu? Sami oceńcie.
W kasie jest obecnie ponad 12 mil. zł. jaka jest korzyść dla akcjonariuszy z trzymania tych pieniędzy na koncie skoro ekonomiści przewidują około 20% inflację(dla przykładu w Turcji jest jakoś 70%) ile z tego zeżre inflacja?
Spółka jest fajna ma potencjał ale jest on marnotrawiony zanim ktoś podniesie rękę na ZWZA niech weźmie moje spostrzeżenia pod uwagę. Pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SUNTECH -7,04% 1,85 2026-05-15 12:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.