• Raport Autor: ~Max [213.249.121.*]
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/42585897,delko-sa-raport-okresowy-kwartalny-skonsolidowany-1-2022-qsr
  • Re: Raport Autor: ~sffafs [89.77.232.*]
    "Wyniki Grupy Delko w pierwszym kwartale tego roku są rekordowo wysokie,....
    Przewiduję, że ten duży wzrost utrzyma się co najmniej do końca roku. Pozwoli to na inwestycje w rozwój i możliwość wypłaty sowitej dywidendy akcjonariuszom w przyszłym roku. No a już za kilka dni – kolejna wypłata dywidendy za rok poprzedni. A że kurs akcji na giełdzie mocno poniżej rzeczywistej wartości księgowej – prawdziwa okazja – kto ma gotówkę – zapraszam, niechaj pewnie inwestuje w nasze akcje, jako bezpieczna przystań w czasach inflacji."

Źródło: Delko Raport: https://infostrefa.com/infostrefa/pl/attachment/2100958
  • Re: Raport Autor: ~Ciekawski [89.66.140.*]
    Jest OK. Spółka która nieco zawiodła wybujałe oczekiwania inwestorów na początku pandemii (słynny zjazd z 30 zł) rozwija się bardzo stabilnie i konsekwentnie. Da dobrze zarobić, choć ten zjazd z 2020 r. trochę opóźnia wzrosty.
    Wkrótce 20 zet będzie lekką rączką.
  • Re: Raport Autor: ~Welo [185.49.29.*]
    Coś Dariuszkowi nie wyszło zaproszenie, hahahah
  • Re: Raport Autor: ~StakeHolder [31.0.93.*]
    Przebity zysk z 2020-Q1, czyli szału zakupowego na początku pandemii.
  • Re: Raport Autor: ~afasf [128.177.50.*]
    Mega pozytyw jak dla mnie. Spółka pnie się w górę.
  • Re: Raport Autor: ~A3xx [37.30.20.*]
    Ta spółka zrobi w tym roku pewnie ok 22M PLN (6,7 w IQ z czego 300k one-off czyli 6,4 zysku powtarzalnego; II i IIIQ po 7M PLN zysku powtarzalnego przy założeniu podobnych wzrostów sprzedaży i stopnia dźwigni op - prezes powiedział że wzrost się utrzyma min do końca roku; no i IV Q zawsze taki sam czyli ok 1,5M). Z ceny należy zdjąć 80gr dywidendy i wychodzi P/E=4 za spółkę której CAGR dla zysku netto wynosi ponad 11% licząc od 2017 i nic nie wskazuje aby miał się zmniejszyć a wręcz przeciwnie .
    W kontekście tego co napisałem powyżej, ciekawi mnie jakie są powody sprzedawania spółki wzrostowej i w taki sposób wycenionej i jakie alternatywy inwestycyjne rzeczeni sprzedawcy mają.
  • Re: Raport Autor: ~Warren [31.0.75.*]
    Inwestują w złotówki dlatego że to pewna inwestycja.

Pewne jest że straci 16-30% na wartości :-)

Jak już Glapa mówi że CPI przekroczy 15% to 30% jest bardzo prawdopodobne.
  • Re: Raport Autor: ~Warren [31.0.75.*]
    Przeczytałem właśnie poniższy artykuł

"PiS może przedstawić w sobotę propozycję zwiększenia 500+ o 200 zł. 700+ i dłuższe urlopy"
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/700-i-dodatkowe-7-dni-urlopu-PiS-szykuje-sie-do-wyborow-8349815.html

Do inflacji można doliczyć kolejne 5%
    Wypad do sowietów, tam nie ma inflacji a rubel się umacnia. Wśród swoich od razu lepiej się poczujesz.
  • Re: Raport Autor: ~Warren [31.0.76.*]
    Chyba nie zrozumiałeś mojego wpisu albo piszesz z Petersburga

a Inflacja u ruskich 17.8%
    https://tradingeconomics.com/russia/inflation-cpi

Tylko 17,8%? A u nas już naliczyłeś trollu 14+5% od soboty. Martw się o swoich, a nie o naszą inflację.
  • Re: Raport Autor: ~Warren [31.0.76.*]
    Nie zrozumiałeś.
    Ten co sprzedał DELKO i trzyma PLN na koncie. Będzie miał stratę w wysokości inflacji minus marne odsetki vs duży zysk DELKO, tym większy im większa inflacja.
    Zgoda, inwestycja w Delko jest nieporównywalnie korzystniejsza od trzymanie gotówki na kontach bankowych, oprocentowanych (wręcz bandycko) poniżej inflacji. Dlatego właśnie tutaj siedzę z większą kasą. Wycofuję wcześniejsze negatywne posty pod Twoim adresem.
    A propos tych co sprzedają przy obecnych cenach, są to niecierpliwi łowcy okazji szybkiego zysku. Takie okazje też się zdarzają na GPW, ale większość na nich traci. Zatem należy im życzyć szczęścia, może im się uda.
    A jednak cały czas chce tego gniota sprzedawać, w tym tygodniu 14.xx
  • Re: Raport Autor: ~Motorniczy [31.0.79.*]
    To jesteś chyba jedyny który chce teraz sprzedawać. Sprzedawaj czekamy. Tylko nie koledze. Inni też chcieliby kupić :)

Haha, to wystaw tak z 5k na lewo a zaraz kto ci sprzeda.
  • Re: Raport Autor: ~Motorniczy [31.0.79.*]
    "a zaraz kto ci sprzeda" ???
    Jeszcze przed chwilą pisałeś że ty chcesz sprzedawać.
    Nie strasz, nie strasz bo się z...... .

Odwagi. Sprzedawaj !!

Po za tym to jest wątek o raporcie a nie o tym co ty chcesz.
    Nie śmieć na forum.
    Nie ja chciałem sprzedawać, nie dopisalem "ktoś "
    Masz 1k po 15.5 czego nie kupujesz? Dalej za drogo za ten cud papier?
  • Re: Raport Autor: ~gfhfffh [37.47.211.*]
    Obecne C/WK to 21,29

i na moje, będzie ciągle rosło
  • Re: Raport Autor: ~Elwira [37.225.56.*]
    Ale duża podaż po 15! Welo, miałeś rację! Jak naganiaczom 14tka zaświeci na czerwono w ich wytrzeszczone za przerażenia oczy, to dopiero będzie im łyso!
    Welo miszczu!
    To co do piątku damu radę?
[x]
DELKO -0,17% 5,99 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.