• Dlaczego Autor: ~Darek [37.248.217.*]
    Jest tutaj taka padaczka? Pge tauron rośnie
  • Re: Dlaczego Autor: ~Kwinto [78.8.213.*]
    Fundusz "złote dziadki po 3 zł"
  • Re: Dlaczego Autor: ~Gondolfiere [188.147.65.*]
    Bo tzw. ulica wie że mają 66% wszystkich akcji Bogdanki.Bo Enea powinna także wystrzelić w górę, więc zwykły szary inwestor zrobił co logiczne i kupił za kilkanaście/kilkadziesiąt tysięcy złotych tych akcji.I czeka, czeka, czeka, obserwuje że Tauron czy PGE już zdążyły skoczyć o 30% kiedy Enea stoi. Co słabsi sprzedają, czasami z niewielką stratą i kupują ww. inne energetyczne spółki. I nadejdzie dzień że Enea skoczy o 8%, potem jeszcze ze 2 razy ponad 5% i wtedy osoby które sprzedaly, czerwone ze wściekłości zrealizują kolejną niewielką strate na Tauronie czy czymś tam i ponownie kupią Eneę, i będą czekać ponownie miesiącami... A że skoczy w okolice 14zł to jestem tego pewien, gdyż zysk netto na akcję od połtora roku wynosi w przybliżeniu 1zł kwartalnie czyli 4zł rocznie. a ceny energii ostatnio znają tylko jeden kierunek - wzrost.
  • Re: Dlaczego Autor: ~Roj [46.205.146.*]
    Największy zysk energetyki osiągną w 2023r po kolejnych podwyżkach cen energii dla klienta indywidualnego
  • Re: Dlaczego Autor: ~Davson [200.170.224.*]
    Bardzo tego bym chciał.powaznie jestem wykończony ..a mam dużo tego, i zysk tylko 800 złotych ..a ilość akcji 20000
  • Re: Dlaczego Autor: ~Ela [37.248.218.*]
    Dobrze, że masz jakiś zysk. Ja na giełdzie od miesiąca. Co kupię to spadnie:). Same straty.
  • Re: Dlaczego Autor: ~Przelewamisie [82.15.88.*]
    Tak mowi logika, ale niestety co po zysku, skoro nie ma jego podzialu. Wszystko idzie albo na super inwestycje jak Ostroleka, albo dotowanie kopidolow, bo rzad realizuje jedyne sluszne cele. Tez mam akcje i od trzech lat pomimo kilku kolek, sciska mnie, ze nie wiem.
  • Re: Dlaczego Autor: ~Tty [5.173.8.*]
    A może państwowe fundy objęły emisję po 8,5 i sprzedają teraz na rynku by zapłacić za akcje?. I tak będą zarobione, a nawet jeśli nie to najwyżej emeryci stracą. To przecież nie pieniądze "menedżerów"
    Jakie to proste i "uczciwe...
  • Re: Dlaczego Autor: ~UCIEKINIER [94.40.11.*]
    ale wogóle co to za obroty na GPW ? wakację się zaczęły ?
  • Re: Dlaczego Autor: ~Davson [200.170.224.*]
    A jeśli zrobią to sama co Orban ..Czyli wesprą użytkowników energi kosztem spółek energetycznych..Obawiam się się..Orban zrobił , UK też robi .A Mateuszek...?? Może jakaś sensowną myśl z waszej strony usłyszę czemu nie miałby tego zrobić
  • Re: Dlaczego Autor: ~Tadeusz [31.61.182.*]
    Mój Wnuk już dawno wziął to pod uwagę dlatego nie wchodzi powyżej 3,5 ...odpowiednią cena to 2,5 zł...Kozak!
  • Re: Dlaczego Autor: ~Davson [64.88.227.*]
    Po czym tak osadzasz..Ma spaść bo tyle jest warta spółka twoim zdaniem , czy spadnie do tego poziomu ze względu na byc może wsparcie rządowe..Wiesz to że masz wnuka , to się bardzo cieszę , ale lubię fakt6, dowody...A nie powielanie sensacji notabene wnuka...
  • Re: Dlaczego Autor: ~ptak1234 [89.64.53.*]
    Może jakiś państwowy moloch będzie chciał kupić Eneę a MSP sprzeda po atrakcyjnej cenie
  • Re: Dlaczego Autor: ~Kwinto [78.8.213.*]
    Może wnuczek ukrainiec tu odpuści i ustawi się na KGHM po 15 zł kozak!!!! Wtedy tu +30% na jednej sesji.
  • Re: Dlaczego Autor: ~ptak1234 [89.64.54.*]
    Dnia 2022-05-28 o godz. 11:01 ~Tadeusz napisał(a):
    > Mój Wnuk już dawno wziął to pod uwagę dlatego nie wchodzi powyżej 3,5 ...odpowiednią cena to 2,5 zł...Kozak!

Kozak po ........
  • Re: Dlaczego Autor: ~Gondolfiere [188.147.99.*]
    przypominam mój post sprzed dokładnie miesiąca, w ciągu najbliższych kilku sesji ziści się to 8%
[x]
ENEA -0,46% 17,46 2025-10-02 11:35:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.