• ESPI RAPORT! Autor: ~tomaslfc14 [5.173.248.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,510169

Niecałe 6 mln zysku netto. W prognozie było 19 mln na cały rok, o ile dobrze pamiętam, więc więcej niż 1/4 już zrobione. A przed Nami dopiero miesiące, w których OTS będzie zbierał żniwa aktualnej sytuacji na świecie.
  • Re: ESPI RAPORT! Autor: ~max [89.228.97.*]
    2 kwartał według raportu zapowiada się bardzo dobry
  • Re: ESPI RAPORT! Autor: ~tomaslfc14 [5.173.232.*]
    Dnia 2022-05-24 o godz. 09:00 ~max napisał(a):
    > 2 kwartał według raportu zapowiada się bardzo dobry

Ja póki co w aucie, więc jeszcze nie miałem okazji zapoznać się z raportem szerzej, ale na pewno później to zrobię.

PS. Widzę, że jakieś łepki wywalają bo zobaczyli dużo mniejszy zysk niż rok temu xD
    Panowie, Panie, akcjonariusze!
    Może rozruszajmy trochę to forum i niech każdy zainteresowany napisze coś ciekawego co znalazł/wyczytał z raportu?

Dla mnie ciekawostką jest to, że prezes ma 72500 akcji, a nie 34329 akcji. Zapomniałem, że początkiem roku prezes Hernik dokupował akcje, a na biznesradar widocznie nie kwapią się do aktualizowania danych w mniej popularnych spółkach.
    Drugą ciekawostką jest to, że "Pozostali członkowie Zarządu i Rady Nadzorczej nie posiadają akcji OTL."
    Zatem free float na chwilę obecną to co najwyżej 12%. Napisałem "co najwyżej", gdyż moim zdaniem te duże pakiety po 10 zł zbierały mocne ręce, które nie będą nimi rzucać szybko w rynek. :)

No i najważniejsze:
    3.1. Otoczenie rynkowe
    Na przestrzeni pierwszego kwartału 2022 roku otoczenie rynkowe spółek Grupy OTL uległo istotnej zmianie. Zmiany te będą skutkowały także wpływem na wyniki finansowe Grupy OTL w całym roku 2022. Początkowo utrudnienia transportu drogowego wymusiło na klientach planowanie dywersyfikacji dostaw. Dalsze następstwa związane z wybuchem wojny, blokadą portów morskich Morza Czarnego i zaburzenia w dostawach drogą lądową towarów rosyjskich, spowodowało wzmożone zainteresowanie przeładunkami portowymi. W tej sytuacji zarówno OTPG, jak również OTPŚ stanęły przed wyzwaniem sprostania gwałtownego popytu na usługi przeładunkowe zgłaszane przez kluczowych i nowych klientów. Reperkusje wojny na Ukrainie i sankcji spowodowały także zmniejszenie przeładunku niektórych grup towarowych z kierunku wschodniego i zastąpienie ich pokrewnymi towarami z innych destynacji. Doszły jednak także inne asortymenty, które dotąd transportowane były przez Morze Czarne. W tej sytuacji spodziewamy się, że w roku 2022 otoczenie rynkowe będzie sprzyjało realizacji planów spółek Grupy OTL, a ambitne plany zatwierdzone do realizacji przez Radę Nadzorczą Spółki pozostające pod korzystnym wpływem czynników zewnętrznych, pozostają jak najbardziej realne.
    https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20220524/wysokie-wyniki-grupy-otl-w-1q-2022-r-pomimo-sprzedazy-czesci-dzialalnosci
  • Re: ESPI RAPORT! Autor: ~Fan [194.0.251.*]
    Ten artykuł ze strefy inwestorów, to co akapit to lepszy wydźwięk, brawo!

"Pod względem koniunktury ten rok zapowiada się dla Grupy OTL jako wyjątkowo udany - dodaje Kamil Jedynak, wiceprezes OT Logistics."

I cyk, zaczęło się jakieś zbieranie akcji. A przypominam, że teraz po publikacji raportu insajderzy mogą kupować lub sprzedawać akcje :)
    Godzina 15:18. Ponad 100 tysięcy złotych potrzebowaliśmy przemielić by wrócić na 11 zł. Elegancko, słabe ręce oddały, mocne przejęły. Ja optymistycznie patrzę na następne miesiące :)
    PS. Nie zdziwię się na widok ESPI o zakupach prezesa lub pozostałych insajderów.
[x]
OTLOG 4,96% 11,00 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.