Umowę mamy ale czy różni się ona znacząco od starej...? Zasady negocjacji kontraktów rocznych w Rossmann takie same jak w całym retail, tzn negocjujemy, osiągamy kompromis i współpracujemy dalej. Wg mnie umowa nie mówi o żadnym "On Top"...Niestety...
Umowa została uznana za znaczącą ze względu na przekroczenie przez łączną wartość sprzedaży,
w bieżącym roku obrotowym, wartości 10% kapitałów własnych Grupy Kapitałowej
także chodzi o uznanie że staje się Rossmann klientem kluczowym
Właśnie zrobiłem zakupy ! Jest Umowa-to wartość dodana do działalności Spółki.Im więcej takich komunikatów,tym bardziej jestem spokojny o dalsze notowania akcji. Widocznie sprzedajacymi sa osoby nie czytajace infa ze Spółki i potrzebujcy w tej chwili gotówki-nawet ze strata.No cóż-każdy gra swoim kapitałem i każdy ma swój okreslony cel. Tylko ,czy zaniżanie kursu akcji przed publikacja Raportu i pozytywnej informacji ze Spółki -to dobry ruch ??? Mam w tej materii odmienne zdanie ! Pozdrawiam-Martin.
wiesz my tu raczej uważamy, że kurs jest zaniżamy celowo, każdy popyt jest zasypywany. nie sądzę by były to osoby zmuszone do sprzedaży. raczej grupa trzymająca kaganiec. do czasu.
temat dla cierpliwych ale nie wierzę że członkowie zarządu beztrosko kupowali po 5 jak wiedząc zamiary zaniżania mogliby to teraz zrobić za 3.5. także do czasu, i może być gejzer, a przynajmniej na to licze.
Głową muru nie przebijemy ! Trzeba dać czas tym spekulacją dot, zanizania ceny akcji. Kij zawsze ma dwa końce ! Ale zawsze jest lepiej ,gdy podbitki ida w góre-wzrost wolumenu-wzrost ceny akcji. Natomiast takie ruchy-zanizanie ceny akcji-wprowadzają pewną powściągliwość w zakupie większych pakietów akcji i pojawieniu się nowych akcjonariuszy.Pewne ruchy winien zainicjować Zarząd-członkowie i osoby blisko związane ze Spółka. To byłby sygnał odebrany pozytywnie przez otoczenie giełdowe.,że nie dryfujemy na oceanie giełdowym,ale mamy określony cel -port. No cóż -cierpliwie uczestniczę w tej podróży !!! Martin.
23 tys akcji dzisiaj sie przemielilo. A po prawej mamy jeszcze wiecej blokad niz wczesniej !! Mur solidny niestety :/ jakby sie wybicia spodziewal ktos i na chama blokowal. Ale po co
jak stracił mnóstwo akcji licząc, że skupi po taniości to teraz szaleje z blokadą ale i to może stracić szybko. Cierpliwości to jest banan i takie akcje to norma na wielu spółkach, a teraz trzeba ich ograć i brać póki tanio spokojnie czekając. Zyski będą rekordowe na to się zanosi, spółka o niesamowitych fundamentach w ciągłym rozwoju. Wypłacają dywidende i co najważniejsze skup akcji jest zawieszony więc jak odwieszą to mam nadzieję, że będą musieli podnieść limit z tych 7 zł na co najmniej kilkanaście zł.
3 tys mój zakup, myślę, że większość teorii tu głoszonych to tylko teorie a w praktyce spółka ma zbyt mało informacji podawanych przez zarząd by móc zaistnieć w świadomości inwestorów jako ciekawy papier. Dla hejterow na gpw jestem od prawie 20 lat a spółkę mam od prawie 1,5 roku. Co jakiś czas dokupuje kolejny pakiet, usredniam i czekam... Pozdrawiam wszystkich myślących i zimna głową - przydaje się na GPW. Za tydzień albo otwieramy szampana lub może po wynikach za pół roku coś się zmieni....
na pewno nie bezcelowo. ktoś osiąga cel kursu niższego niż mógłby być. do 5 zł mamy ledwie 80k więc do zdjęcia jednym zleceniem. moze to ipopemka trzyma aby na zlecenie kontynuacji skupu zarobić na różnicy ale tak czy siak, każdy szlaban jest do czasu. i to wydaje się słaby szlaban i okazja do zebrania akcji na niskich poziomach bo trzymający robi to kosztem własnych akcji więc można mu podbierać po 3.x zanim wskoczy na 6.x
..co ty facet fanzolisz..jakie mamy tylko 80 tys. do 5 zł....to stoją tylko ci co nie mogą lub nie mają czasu działać online.,!!! Ci co siedzą przed kompami na bieżąco wrzucają do arkusza znienacka swoje akcje - nawet ich nie zauważasz
gere ci co wystawili siedzą w większości przed kompami i ściągną zlecenia jak ruszy jak posiedzisz i poobserwujesz to zrozumiesz bo póki co to widać brak wiedzy
No niby tak, mowie co widze w arkuszu. Z tymze wlasnie czesto juz bywalo ze kolejne opory sa realia sztucznei jak rusza kurs to si nagle arkusz oczyszcza. Takze ten.......
Podoba mi się, że im bardziej probujemy sie przebić - tym wiecej sie pojawia po PRAWEJ ; aktualnie na poziomie po zakupie 800 akcji; dolozyli 7100 akcji po 3.10 !! Probują zademonstrować siłe. Gdybym mial wolne środki, skubnałbym jeszcze troche, po złości :D niemniej jednak, chyba osiagna efekt odwrotny - widać , że coś jest na rzeczy a czasu do raportu coraz mniej
Część z tego co masz. Jak jesteś nad progiem nie będziesz musiał o tym nawet informować a jak pod jeszcze lepiej. Umiem to rozegrać, znasz moje korzenie. Zacznę wrzucać to w rynek, papier po początkowych wahaniach zrobił się mało płynny. Jak kurs spada przy dobrych newsach, wynikach i dywidendach to z coraz niższą ceną będzie coraz więcej tych z wątpliwościami a ostatecznie sprzedających. Zobacz, wiele w arkusz nie wstawiam, setki maks, lubię liczbę 170 ale nie tylko ją, powiem Ci jak zapytasz które są moje. Cel jest jasny, odkupię akcje taniej, potem wyjedziemy z nimi w kosmos i kupią je od nas ci, którzy oddadzą nam w trendzie spadkowym, o odbiorze od nich na dnie nie wspominając. Wszystko zrobimy w białych rękawiczkach. Równocześnie spółka podawać będzie świetne wyniki, opowiadać o rozwoju, a gdyby pojawiły się pytania o absurdalny trend i wycenę, to formalnie spółka nic o niczym nie wie. Mimo że spółka to prezes, to można udawać, że spółka to jednak nie prezes. Tu mamy duże pole do popisu. Może rozmydlą to rozszerzając składy organów. Zakładamy, że nikt nas nie zapyta o to czy wiemy coś o tym, że jakiś akcjonariusz pożyczył komuś jakieś akcje. Nie wpadną na to. Może będą gadać o delistingu, choć powiem ci, że przy odpowiednio niskiej cenie i koncentracji akcji może okazać się to niegłupie. Jakby co to zagrajmy w docelówkę, to zadziała, drobnych rozdrobnimy jeszcze bardziej a procentów po swojej stronie będziemy mieć więcej, szczególnie tych potrzebnych kodeksowych. Pomyślimy. Coś może się nie udać? No może, jeśli wyniki będą złe, to nikt potem od nas akcji nie odkupi, ale tu zakładam, że nic się nie zmieni, bo GLC to dobra firma, kapitalna jak na wyniki start upu. FF musimy spróbować zmniejszyć. Ostrożnie jednak z prywatą i tak prowadzoną działalnością, bo drobni mogą się od nas przez to odwrócić, a będziemy ich potrzebować. Ale musimy być czujni, jeśli zamiast dalej sprzedawać zaczną odbierać akcje, to mamy problem. To znaczy możemy mieć. Forum bankiera to nie reddit, a GLC to nie GameStop więc spokojnie. Jak zaczną podskakiwać, to wrzucę więcej w arkusz. To odbiera chęci, pokrzyczą chwilę i wrócimy z nimi do porządku. Tym bardziej jak im coś sypnę (cóż, pewne koszty musimy ponieść), a naszej podaży nikt nie weźmie i nadal będzie straszyć w arkuszu. To dobry plan, wart ryzyka, bo GLC to dobra firma, jakich mało, niestety pokazała, że może być po 12 zł, ale i stety bo warto ją odebrać, tylko że jak najniżej. Po 12 była jako noworodek, teraz to dorosła kobieta, docelowo będzie dużo droższa. Są zyski, powtarzalność, pewność, rozsądny rozwój i dywidenda. No i mamy jeszcze branżowego grubasa w składzie, który wie o co chodzi i w co gramy. Jak coś to IR napisze coś dla relaksu drobnych, może jakiś wywiad ktoś da i będą długo myśleć, że nikt nie gra przeciw nim. Hmm, to od kogo pożyczamy akcje? Może proporcjonalnie od każdego? Nie stać ich na zagranie przeciw nam, powieszę ich na hakach, a jak któryś będzie chciał się z niego zerwać, to tylko nam nakręci spadek. A jak pozostaną na stracie a my utrzymamy trend to za żadne skarby nie dotkną tematu. GLC , funda nam nie ściągną, a może jeszcze zrobi się zamieszania wokoło C19, a jakby jeszcze przyszła recesja czy jakaś wojna, to w to nam graj. Ale jeszcze jakieś inne fatum. Na GameStopie zrobili kilkaset procent w dwa dni, a u nas jest widłowy, regulaminy, to jak nie będzie hucznego ESPI to najwyżej zrobią nam jak w starych czasach dwie sesje z OK i tyle. Gramy?
Więc wszyscy blokujcie akcje pod sprzedaż to nie ruszą, a póki co to każdy z nas skubie, szkoda tylko, że nie zjednoczymy sił i np. raz w tygodniu każdy z nas w konkretnym dniu kupiłby po tysiąc akcji i tak przez np. 4-5 tygodni.
Sss-to bardzo ryzykowna gra.Trudno dzis określic dolny przedział akcji przed danymi z Raportu Po drugie-moze wystapic głęboka stagnacja kupna-sprzedaży akcji , przy tak juz niskim wolumenie obrotów. Po trzecie-produków oferowanych przez Spółke i wiele jeszcze innych spółek[polskich,niemieckich] na rynku jest bardzo wiele plus dodatkowe koszty[inflacja,ceny nośników energii itd. ] Jestem zdania-rozgrywke kursu akcji pozostawmy rozgrywajacym posiadajacym wielkie i mocne pakiety.Nasze tysięczne pakiety akcji to tylko kwiatek do kozucha i możliwa stata kapitału..My mozemy jedynie podłączać sie do trendu wzrostowego i wykorzystac ten fakt do sprzedaży akcji-tylko w przypadku realizacji zysku. Pozdrawiam-Martin.
Nie bralbym na poważnie tego co Sss piszę bo swego czasu ten koleś pisał o promocji na 5,20 gdzie Ler wtedy wspomniał, że za 3 spokojnie będzie można kupić. Na czyje wyszło chyba wszyscy wiedzą. Od kilku lat siedzę na tym forum głównie podglądając co kto piszę i akurat Sss to co jakiś czas w zależności od sytuacji podaje , że nie ma akcji lub , że sprzedał na górce później o okazji za 6/5 PLN. Chłop szuka nawinych i tyle w temacie
Niekoniecznie, rozumiem twoj argument ale zauwaz tz ze byl realizowany skup do 7 zl wiec 5.2 bylo dobrym poziomem Wobec pewnego zbycia za 7.
Decyzja zarzadu nam to rozwalila, mialo byc 7mln na akcje a zawiesili po wydaniu 1 mln