To już jest patologiczne, syndrom sztokholmski. Czego nie rozumiesz?
Gdyby magazyny były game-changer-em to już by kolejka stała pod drzwiami. Za chwile każdy będzie miał swoj magazyn, simens i temu podobne globalne marki. Podwykonawstwo dla tauronu to ostatnia deska ratunku, żeby nie pójść pod wodę. Dla nas oznacza to, że to będzie spółka groszowa bez specjalnych perspektyw. Na prawdę nie rozumiesz?
Tak simens to instalator z polskiego podwórka puknij się w dekiel
Nie rośnie bo wystarczająco obrzydził iście spółkę na forum,
Zobaczymy czy do końca.maja podpiszą umowę wynikająca z listu? A kolejna do końca czerwca?
Zastanawia jedynie te setki hektarów które miałyby pod farmy, klastry nic nie słychać?...
Nie takie było pytanie. Masz źródło na te setki? Bo liczbą z tyłka też potrafię rzucić. Jak dobrze poszukasz, to się dowiesz, że partnerów Taurona w zakresie dostarczania rozwiązań pv jest zaledwie kilku. Trzech na Małopolskę, po jednym na Podkarpacie i Świętokrzyskie. Minutor będzie instalować na terenie całego województwa śląskiego i w części opolskiego. Jeżeli według ciebie to jest dla firmy krok wstecz, a nie naprzód to o prowadzeniu biznesu wiesz tyle co świnia o gwiazdach, już nie mówiąc o znajomości branży OZE.
Ulica boi się tykać OZE widząc co się dzieje z Columbusem. Cały NewConnect mierzy się z odpływem kapitału i brakiem płynności. W tych niepewnych czasach mnie to nie dziwi. Nigdy nie trzymałem na tym rynku więcej niż 25% wszystkich moich inwestycji. Ładnie tu zarobiłem 2 lata temu, teraz zarabiam gdzie indziej, tu też jeszcze zarobię, spokojna głowa. OZE jeszcze będzie rozchwytywane, tak jak teraz węgiel. Nie ma sensu walczyć z trendem:)
Spekula mogłaby tu zaszalec , akcji ff mało na rynku do 1zł większości by się wysypała ale kto by kupował skoro teraz nie ma chętnych?
Za rok będzie po wszystkim bo blokowanie kilkudziesięciu milionow akcji się skonczy..
Teraz każde info wykorzystać pod pompę i byłoby ale nie jest bo każde info to wysypywanie akcji.
Nie dotykać i spokój.
Jest tu jakiś super inwestor taki co trochę urośnie to sypie i ustawia się po prawej i cały czas to samo. Tu musiałby być kobkretne zebranie akcji takie na poziomie 2x po +50% to byś oczyściło i napędziło popyt. Takie skubanie jak teraz nic nie zdziała.