Kurs zachowuje się dokładnie tak jak przy publikacji wyników za III i IV kwartał. Po pierwsze nie rośnie, po drugie w arkuszu ujawniona duża podaż, a prócz niej wchodzą zwyczajowe zlecenia na S, po trzecie rynek trochę już spółkę poznał i nie wchodzi z popytem, po czwarte i przede wszystkim widać z tego że kolejny kwartał i ewentualny dobry wynik będzie wykorzystany do sprzedaży akcji w razie jakiegokolwiek podbicia (choć przez podaż przebić się na takim popycie nie da). I znów szykują się zawiedzione nadzieje, a jak ktoś akcje kupi a kurs nie urośnie to będą szybko nowe dołki. Utarty schemat. Ktoś z was w innym miejscu dobrze napisał, że akcje kupić i można, tylko od miesięcy nie ma komu ich oddać, a jeśli już to zawsze niżej. Komuś skutecznie udało się skazać spółkę na banicję.
Mnie to nie przeszkadza - systematycznie dokupuje i czekam na dywidende .... mam nadzieje , że z roku na rok będzie rosła kwota przeznaczana na dywidende.... na kurs też przyjdzie czas ....ja mam ten czas wiec spadek do 10-12 zł przyjmę z chęcią by niżej kupić :)
I to się nazywa konstruktywne podejście gimnazjalisty! Humor dopisuje wprost proporcjonalnie do spadku kursu. Byleby było niżej, bo to jeszcze większa okazja żeby dobrać coś za kieszonkowe. A to że potem będzie musiało (jeśli będzie mogło) urosnąć x kilka to już inna sprawa. Byleby było taniej. Na mega wzrostowym rynku spada, na spadkowym spada najmocniej, ale to tylko i wyłącznie okazja. Powiedz to też tym z INC czy Genomteca, bo może tam tego nie wiedzą.
Gimnazjalistą może Ty jesteś bo chciałbyś dzisiaj kupić i w ciągu miesiąca zarobić np 100% . Ja jestem inwestorem a nie spekulantem .... inwestycja to nie jest oczekiwanie , że za miesiąc będzie 50% czy 100 % ...ja oczekuje 500-1000% w ciągu kilku lat przy regularnym wypłacaniu dywidendy . A co do kieszonkowego to nie będę komentował .....
Wielu rzeczy na tym świecie nie rozumiem, ale już szczególnie ludzi, którzy tak mocno są zatroskani kursem spółki, która "ich nie interesuje"... ~dominik, ~domisz - wam to się chłopcy chyba bardzo nudzi w życiu, co? współczuję :))
Tak czy inaczej trochę racji muszę im przyznać, spadek z 34zl w sierpniu jest, przebicie 19zl jest. Prawda jest taka że w tym momencie większość z nas jest w takiej dupie że nie opłaca się sprzedawać, ile to jeszcze może spaść? Myślę że nie tyle co pewna księżycowa kryptowaluta
Racje to ma kolega inwestor, na zachodzie tak sie wlasnie inwestuje, reszta to spekulacja, poznasz ich jako placzkow formulowych.
Sie nauczyli w 2020, w tydzien 100% wyciagac to teraz wyja czemu jest inaczej. Nie tylko kurs GX1 sie osuwa, jesli spojrzy sie na inne spolki nawet z GPW. Jakie ynwestory taka gielda i kurs.
Kondzio sprawdz moze tylko Ciebie zablokowal ale widac ze bardzo zle to znosisz moze byc ze nic nie wnosiles do tej relacji tak jak tu na forum (=>czekamy kolejne dwa kwartały) :-)
Ciężko coś wnieść w tak toksycznym i negatywnie nastawionym środowisku jak wasze. Pakietow zsumowac na walne nie chcieliscie :) Ja w przeciwieństwie do niektórych tutaj nikomu źle nie życzę, także tyle odemnie i widzimy się za dwa kwartały
Oby.Odezwij się za 2 kw albo za 2 l jak ci nie wyjdzie.Nic nie wnosiłes procz zyczen to nic nie stracimy jak znikniesz.G wiesz a
forum bankiera wszystko przymie.Idz płakac na discordzie czy innych społecznościach.niby cos wiedziales a g wiedziales amatorze
Skąd ta zawiść? Tak na poważnie, skąd u was tyle nienawiści i negatywnych emocji? Wyciągnąłem do was rękę, zaoferowałem pakiet w ramach zwiekszenia ilosci głosow na walnym, starałem się utrzymać kontakt, wolicie człowieka zablokować i zwyzywać, ok. Bawcie się dobrze.
Po wynikach jest jak bylo przed wynikami. Szkoda ze GX to nie rynek główny a to marne NC. Byłby w innym miejscu. Co nie zmienia faktu że jak nikt tego nie brał tak dalej nikt nie bierze. W takich okolicznościach z łatwością można dalej osuwac kurs. Kolejny raport przeczytamy przy 10 zł? Jak ktos się temu nie przeciwstawi to na bank.