• Kurs przed publikacją Autor: ~dominik [5.173.4.*]
    Kurs zachowuje się dokładnie tak jak przy publikacji wyników za III i IV kwartał. Po pierwsze nie rośnie, po drugie w arkuszu ujawniona duża podaż, a prócz niej wchodzą zwyczajowe zlecenia na S, po trzecie rynek trochę już spółkę poznał i nie wchodzi z popytem, po czwarte i przede wszystkim widać z tego że kolejny kwartał i ewentualny dobry wynik będzie wykorzystany do sprzedaży akcji w razie jakiegokolwiek podbicia (choć przez podaż przebić się na takim popycie nie da). I znów szykują się zawiedzione nadzieje, a jak ktoś akcje kupi a kurs nie urośnie to będą szybko nowe dołki. Utarty schemat. Ktoś z was w innym miejscu dobrze napisał, że akcje kupić i można, tylko od miesięcy nie ma komu ich oddać, a jeśli już to zawsze niżej. Komuś skutecznie udało się skazać spółkę na banicję.
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Mnie to nie przeszkadza - systematycznie dokupuje i czekam na dywidende .... mam nadzieje , że z roku na rok będzie rosła kwota przeznaczana na dywidende.... na kurs też przyjdzie czas ....ja mam ten czas wiec spadek do 10-12 zł przyjmę z chęcią by niżej kupić :)
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~dominik [5.173.4.*]
    I to się nazywa konstruktywne podejście gimnazjalisty! Humor dopisuje wprost proporcjonalnie do spadku kursu. Byleby było niżej, bo to jeszcze większa okazja żeby dobrać coś za kieszonkowe. A to że potem będzie musiało (jeśli będzie mogło) urosnąć x kilka to już inna sprawa. Byleby było taniej. Na mega wzrostowym rynku spada, na spadkowym spada najmocniej, ale to tylko i wyłącznie okazja. Powiedz to też tym z INC czy Genomteca, bo może tam tego nie wiedzą.
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: obserwator82 [31.42.0.*]
    Gimnazjalistą może Ty jesteś bo chciałbyś dzisiaj kupić i w ciągu miesiąca zarobić np 100% . Ja jestem inwestorem a nie spekulantem .... inwestycja to nie jest oczekiwanie , że za miesiąc będzie 50% czy 100 % ...ja oczekuje 500-1000% w ciągu kilku lat przy regularnym wypłacaniu dywidendy . A co do kieszonkowego to nie będę komentował .....

• Re: Kurs przed publikacją Autor: ~nowicjusz [185.245.195.*]
    I w czym tkwi twój problem dominiku?
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~Juhas [46.204.104.*]
    Dominik ostatnio jakieś większe problemy chyba ma, nawet konto na linkedin usunął
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~nowicjusz [185.245.195.*]
    Wielu rzeczy na tym świecie nie rozumiem, ale już szczególnie ludzi, którzy tak mocno są zatroskani kursem spółki, która "ich nie interesuje"... ~dominik, ~domisz - wam to się chłopcy chyba bardzo nudzi w życiu, co? współczuję :))
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~Juhas [46.204.104.*]
    Tak czy inaczej trochę racji muszę im przyznać, spadek z 34zl w sierpniu jest, przebicie 19zl jest. Prawda jest taka że w tym momencie większość z nas jest w takiej dupie że nie opłaca się sprzedawać, ile to jeszcze może spaść? Myślę że nie tyle co pewna księżycowa kryptowaluta
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~Witold [45.12.48.*]
    Racje to ma kolega inwestor, na zachodzie tak sie wlasnie inwestuje, reszta to spekulacja, poznasz ich jako placzkow formulowych.
    Sie nauczyli w 2020, w tydzien 100% wyciagac to teraz wyja czemu jest inaczej. Nie tylko kurs GX1 sie osuwa, jesli spojrzy sie na inne spolki nawet z GPW. Jakie ynwestory taka gielda i kurs.
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~Kajtek [82.118.18.*]
    Kondzio sprawdz moze tylko Ciebie zablokowal ale widac ze bardzo zle to znosisz moze byc ze nic nie wnosiles do tej relacji tak jak tu na forum (=>czekamy kolejne dwa kwartały) :-)
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~Juhas [188.147.99.*]
    Ciężko coś wnieść w tak toksycznym i negatywnie nastawionym środowisku jak wasze. Pakietow zsumowac na walne nie chcieliscie :) Ja w przeciwieństwie do niektórych tutaj nikomu źle nie życzę, także tyle odemnie i widzimy się za dwa kwartały
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~amatorek [147.78.2.*]
    Oby.Odezwij się za 2 kw albo za 2 l jak ci nie wyjdzie.Nic nie wnosiłes procz zyczen to nic nie stracimy jak znikniesz.G wiesz a
    forum bankiera wszystko przymie.Idz płakac na discordzie czy innych społecznościach.niby cos wiedziales a g wiedziales amatorze
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~Juhas [188.147.99.*]
    Skąd ta zawiść? Tak na poważnie, skąd u was tyle nienawiści i negatywnych emocji? Wyciągnąłem do was rękę, zaoferowałem pakiet w ramach zwiekszenia ilosci głosow na walnym, starałem się utrzymać kontakt, wolicie człowieka zablokować i zwyzywać, ok. Bawcie się dobrze.
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~Kubek [83.80.213.*]
    No i niestety muszę Ci przyznać rację ale ja trzymam i nie puszczam ani sztuki...
  • Re: Kurs przed publikacją Autor: ~dominik [37.225.59.*]
    Po wynikach jest jak bylo przed wynikami. Szkoda ze GX to nie rynek główny a to marne NC. Byłby w innym miejscu. Co nie zmienia faktu że jak nikt tego nie brał tak dalej nikt nie bierze. W takich okolicznościach z łatwością można dalej osuwac kurs. Kolejny raport przeczytamy przy 10 zł? Jak ktos się temu nie przeciwstawi to na bank.
[x]
GENXONE -0,74% 5,40 2025-10-17 16:11:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.